6 tips voor gratis of goedkope verhuisdozen
goedkope of gratis verhuisdozen

6 tips voor gratis of goedkope verhuisdozen

Ga jij binnenkort verhuizen of verbouwen en heb je nog verhuisdozen nodig? Natuurlijk kan je verhuisdozen nieuw kopen, bijvoorbeeld in de bouwmarkt of bij een verhuisbedrijf als Student Verhuis Service in Amsterdam, maar je kunt ze ook gratis of goedkoop aanschaffen.

Daarnaast zijn er ook een hoop alternatieven voor verhuisdozen. Dit scheelt je niet alleen veel geld, vaak zijn deze keuzes ook nog een stuk duurzamer.

Nu wij over een paar weken gaan verbouwen hebben wij ook weer stapels verhuisdozen nodig. Door dit tijdig voor te bereiden hebben wij al een tijdje voldoende dozen op voorraad, zonder deze nieuw te hebben hoeven kopen. En als straks de verbouwing achter de rug is zorgen we dat deze verhuisdozen weer opnieuw door iemand anders gebruikt kunnen worden.

Wil jij ook besparen op verhuisdozen? Dit zijn goedkope of gratis alternatieven voor verhuisdozen:

1. Vraag het aan familie en vrienden

Grote kans dat familie en vrienden nog wel oude verhuisdozen op zolder hebben staan. Informeer dus eerst eens in je netwerk voor je nieuwe verhuisdozen gaat kopen.

Wie weet help je zo ook je familie en vrienden eens die onuitgepakte verhuisdozen die er al maanden – of jaren – staan eens leeg te maken. Dat is dan meteen een win-winsituatie voor jullie allebei.

2. Zoek op Marktplaats

Op Marktplaats zijn er genoeg mensen die hun oude verhuisdozen aanbieden, nadat ze zelf verhuist zijn. Want als je eenmaal verhuisd bent en uitgepakt hebt dan heb je zelf niks meer aan deze dozen.

Soms worden de verhuisdozen gratis aangeboden, maar het kan ook dat er een kleine vergoeding voor gevraagd wordt. Het is hoe dan ook een stuk goedkoper en duurzamer dan om verhuisdozen nieuw te moeten kopen.

3. Kijk in de supermarkt

De supermarkt is de plek bij uitstek om aan gratis dozen om te verhuizen te komen. Bij de uitgang staat vaak een grote hoek waar lege dozen in liggen. Deze dozen mag je gratis meenemen.

Bananendozen zijn het handigst om te gebruiken. Deze zijn stevig en er past lekker veel in. Maar ook andere dozen kunnen geschikt zijn om als verhuisdoos te gebruiken.

4. Vraag het aan de kringloop

Als er één verzamelplek is van verhuisdozen dan is dit wel de kringloopwinkel. Want hoeveel mensen brengen nou niet hun oude spullen in verhuisdozen naar deze winkel?

Ik heb het geluk dat mijn familie een kringloopwinkel runt, dus ik hoef maar te vragen en ik krijg stapels dozen. Nu zal het beleid per kringloopwinkel verschillen, maar vragen staat vrij.

Dus als je op zoek bent naar goedkope of gratis verhuisdozen, loop dan eens een kringloopwinkel in en vraag of zij er misschien nog een aantal hebben liggen die je mag gebruiken.

5. Wat voor alternatieven heb je in huis?

Niet al je spullen hoef je in verhuisdozen te stoppen om te verhuizen. Boodschappenkratten zijn ook ideaal om te gebruiken om spullen in te verhuizen. En in boodschappentassen passen ook een heleboel kleine spullen als speelgoed, tijdschriften of schoonmaakspullen.

Koffers kan je vullen met kleding, dekens en handdoeken. En zo zijn er nog meer spullen in huis die prima dienst kunnen doen als alternatief voor een verhuisdoos.

Kijk dus eens goed rond en wie weet heb je zo veel meer opbergruimte voor het verhuizen van je spullen dan dat je in eerste instantie dacht.

6. Verhuis in delen

Soms, zeker als je veel tijd hebt om te verhuizen, kan je er ook voor kiezen om te verhuizen in delen. Zo kan je steeds een paar verhuisdozen meenemen in de auto en alvast uitpakken. De lege verhuisdozen kan je dan weer mee terugnemen en opnieuw vullen.

Dit is bijvoorbeeld ideaal als je nog aan het klussen bent, maar al wel enkele ruimtes af hebt. Zo kan je deze ruimtes al langzaam inrichten met spullen die je niet dagelijks gebruikt.

Maar dit kan niet in elke situatie. Woon jij bijvoorbeeld op 5 hoog zonder lift en moet jij een verhuislift huren? Dan is het waarschijnlijk handiger om al je spullen in één dag te verhuizen en te zorgen voor voldoende verhuisdozen.

Wat is jouw tip op aan goedkope verhuisdozen te komen?

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

2 gedachten over “6 tips voor gratis of goedkope verhuisdozen”

    1. Bij verhuisbedrijven zijn speciale verhuisdozen voor glazen te koop, misschien is dit wat? Wellicht kan je ze ook goedkoper op Marktplaats vinden. Ook bij IKEA kan je volgens mij los van die kartonnen wijnhouders kopen, maar die zijn een stuk minder stevig en is steeds maar een verpakking voor 6 glazen. Als je veel glazen hebt schiet dat niet zo op 🙂 En als je geen speciale verhuisdoos voor wijnglazen kan vinden dan is het het beste om elke glas in krantenpapier of keukenpapier te wikkelen en voorzichtig in een doos te stoppen. Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven