3 voorbeelden van een (online) interieuradvies
online interieuradvies ervaringen voorbeelden

3 voorbeelden van een (online) interieuradvies

Regelmatig krijg ik vragen over mijn werk als interieurstylist. Mensen zijn benieuwd hoe een (online) interieuradvies in zijn werk gaat.

Daarom leek het mij leuk om een keer een aantal voorbeelden van een (online) interieuradvies te laten zien en meer over een interieuradvies te vertellen.

Online interieuradvies of interieuradvies aan huis?

Ik merk dat nog steeds veel mensen de voorkeur geven aan een interieuradvies aan huis. Als ik aan mensen vraag waarom dit is dan krijg ik als antwoord ‘dan kan je het beter zien’.

Het afgelopen jaar heb ik veel online interieuradviezen gegeven. Van te voren sturen de klanten dan al foto’s en video’s van de ruimte op. In een online interieuradvies van 2 uur laat ik dan aan de hand van Pinterest en online woonwinkels zien welke meubels, accessoires en kleuren er concreet mooi staan in de ruimte.

Alle klanten geven aan het online interieuradvies als prettig en praktisch te ervaren. Veel klanten zijn verbaasd over het concrete advies waarmee ze direct aan de slag kunnen gaan.

Het voordeel van een online interieuradvies is dat ik deze door heel Nederland kan aanbieden. Ik merk persoonlijk geen verschil met een interieuradvies aan huis.

Online interieuradvies of compleet interieuradvies?

Regelmatig krijg ik de vraag van mensen wat voor advies het meest passend is.

Op dit moment bied ik een inspiratie advies aan, een stijl – en kleuradvies en een uitgebreid interieuradvies. Ook is het mogelijk een korte woonvraag te stellen. Alle opties zijn zowel als online interieuradvies mogelijk en als interieuradvies aan huis in de regio Arnhem.

Meer informatie over de mogelijkheden en tarieven vind je op de pagina interieuradvies.

Een inspiratie advies is een gesprek van 2 uur waarbij je al je interieurvragen kunt stellen en waarbij ik advies geef over de inrichting van de ruimte. Na dit gesprek kan je direct aan de slag.

Dit is een laagdrempelig advies en vooral handig als je de basis van je interieur op orde hebt, maar meubels wilt vervangen, kleur in de ruimte mist of meer sfeer en gezelligheid wilt aanbrengen.

Het stijl- en kleuradvies is een uitbreiding op dit advies. Ook hierbij spreken we elkaar 2 uur waarbij je al je vragen kunt stellen en ik direct tips en adviezen geef. Daarna ga ik aan de slag met een moodboard, kleur- en materiaaladvies en op zoek naar nog meer meubels en accessoires voor de ruimte. Binnen 2 weken na het gesprek ontvang je per email een verslag hiervan.

Wil je ook graag indelingsadvies? Dit kan met een uitgebreid interieuradvies. Naast een moodboard, kleur- en materiaaladvies en uitgebreide shoppinglist ontvang je ook een 2D-plattegrondtekening van de ruimte.

Twijfel je of een inspiratie advies voldoende is of dat je toch beter voor één van de uitgebreidere opties kunt kiezen? Neem dan contact met mij op en ik denk met je mee. In veel situaties is een inspiratieadvies al voldoende.

Voorbeelden van (online) interieuradviezen

Om te laten zien hoe een (online) interieuradvies of interieuradvies aan huis eruit kan zien heb ik een aantal voorbeelden toegevoegd. Tijdens het advies van 2 uur zijn al deze keuzes al doorgesproken. Daarom is een uitwerking van het advies ook niet noodzakelijk bij een inspiratiesessie.

Voorbeeld sfeer- en kleuradvies en uitgebreid interieuradvies

Een sfeer- en kleuradvies bestaat uit een moodboard, kleur- en materialenplan en uitgebreide shoppinglist van (meestal) meerdere pagina’s. Een uitgebreid interieuradvies bevat daarnaast een 2d plattegrond waarop de indeling van e ruimte is weergegeven.

In onderstaand voorbeeld zie je de shoppinglist van de zithoek en een 2d plattegrond. Het originele advies bevat daarnaast een shoppinglist van de tvhoek, een shoppinglist van de eetkamer, een moodboard en een kleur- en materiaalplan.

Wil je een voorbeeld van een volledig uitgebreid interieuradvies ontvangen? Vraag deze dan vrijblijvend per mail aan.

Dit advies kan dus zowel aan huis gegeven worden in de regio Arnhem of als online interieuradvies.

Voorbeelden inspiratiesessie

Inmiddels bied ik geen uitwerkingen meer aan van een inspiratiesessie, maar krijg je alleen bij een sfeer- en kleuradvies of uitgebreid interieuradvies een verslag. Om je toch een indruk te geven van wat er tijdens een online interieuradvies / inspiratiesessie besproken wordt, heb ik een aantal oude voorbeelden toegevoegd.

Als je nu voor een inspiratiesessie kiest is dit dus zonder verslag. Daardoor kan ik dit goedkoper aanbieden.

Online interieuradvies voorbeeld

In deze situatie heb ik tijdens een interieuradvies de inrichting van de woonkamer geadviseerd. We hebben het over indeling, kleuren, meubels, accessoires en verlichting gehad.

Zoals je kan zien is er dus heel veel wat je kan bespreken tijdens een (online) interieuradvies van 2 uur.

advies elles

Dit is een wat ouder advies, maar deze wilde ik ook laten zien om het verschil in beide woonstijlen te benadrukken. Soms denken mensen dat een interieurstylist maar in één woonstijl kan adviseren.

Een goede interieurstylist kan natuurlijk in elke woonstijl adviseren. Een interieurstylist helpt jou om jouw woonstijl te vinden, maar ook om buiten jouw normale kaders te denken. Dat hoeft niet extreem, maar soms maakt een klein verschil een grote impact.

Bij deze klant waren dit bijvoorbeeld de roze muren, waar ze anders niet direct voor gekozen zou hebben. Het resultaat van dit interieuradvies kan je trouwens bekijken in deze binnenkijker.

interieuradvies aan huis

Ook dit is al een ouder interieuradvies en tegenwoordig zien de uitwerkingen die je van mij ontvangt er visueel iets anders uit.

Vaak vragen mensen mij vooraf: mag het alleen over de woonkamer gaan?

Nee hoor! Ik heb 2 uur voor je gereserveerd en het maakt mij niet uit waar het over gaat. In dit voorbeeld hebben we het over de woonkamer, leeshoek, eethoek, keuken en logeerkamer besproken. Ook heb ik nog winkels besproken die passen bij de woonstijl van de klant.

Ook help ik mensen weleens met het inrichten van de slaapkamer, tuin of overkapping.

Het maakt mij dus niet uit of het alleen over de woonkamer gaat of over meerdere ruimtes. In 2 uur kunnen we heel veel bespreken.

Ben jij geïnteresseerd en wil je meer over de mogelijkheden van een (online) interieuradvies weten? Stuur mij dan een mailtje op ilse@interiortwin.com.

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “3 voorbeelden van een (online) interieuradvies”

  1. Lida de Leeuw van Weenen

    Leuk zo, een inkijkje in de verschillende adviezen. Mooie kast, de 1e nr.5.
    Ik vind het erg leuk om je nieuwsbrief en blog te bekijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven