3 voorbeelden van een (online) interieuradvies
online interieuradvies ervaringen voorbeelden

3 voorbeelden van een (online) interieuradvies

Regelmatig krijg ik vragen over mijn werk als interieurstylist. Mensen zijn benieuwd hoe een (online) interieuradvies in zijn werk gaat.

Daarom leek het mij leuk om een keer een aantal voorbeelden van een (online) interieuradvies te laten zien en meer over een interieuradvies te vertellen.

Online interieuradvies of interieuradvies aan huis?

Ik merk dat nog steeds veel mensen de voorkeur geven aan een interieuradvies aan huis. Als ik aan mensen vraag waarom dit is dan krijg ik als antwoord ‘dan kan je het beter zien’.

Het afgelopen jaar heb ik veel online interieuradviezen gegeven. Van te voren sturen de klanten dan al foto’s en video’s van de ruimte op. In een online interieuradvies van 2 uur laat ik dan aan de hand van Pinterest en online woonwinkels zien welke meubels, accessoires en kleuren er concreet mooi staan in de ruimte.

Alle klanten geven aan het online interieuradvies als prettig en praktisch te ervaren. Veel klanten zijn verbaasd over het concrete advies waarmee ze direct aan de slag kunnen gaan.

Het voordeel van een online interieuradvies is dat ik deze door heel Nederland kan aanbieden. Ik merk persoonlijk geen verschil met een interieuradvies aan huis. Voor mij werkt een online interieuradvies ook nog eens extra prettig, omdat ik hier geen reistijd aan kwijt ben. Daarom kan ik een online interieuradvies goedkoper aanbieden dan een interieuradvies aan huis.

Waarom geen uitgebreid interieuradvies?

Regelmatig krijg ik de vraag waarom ik geen uitgebreide interieuradviezen aanbied.

De interieuradviezen die ik aanbied bestaan namelijk uit een gesprek van 2 uur waarin ik je vragen beantwoord en tips en adviezen geef. Voor een meerprijs werk ik dit interieuradvies ook uit. Voorbeelden hiervan vind je verderop in dit artikel.

Ik kom dus niet eerst voor een (gratis) intake, werk geen moodboards, plattegronden en lichtplannen uit en je krijgt geen map met tekeningen van mij. Dit heb ik in het verleden wel gedaan. Dit kost alleen erg veel tijd. Veel van dit soort adviezen kosten dan ook (minstens) 1.000 euro.

Zelf ervaar ik dat ik veel mensen al een heel eind op weg kan helpen met een interieuradvies van 2 uur met praktisch advies. De meeste mensen hebben geen ingewikkelde plattegrondtekeningen of materiaalplannen nodig en zijn juist geholpen met een praktisch advies.

Vaak weet je zelf al wel wat je ongeveer wilt. Maar je twijfelt over de definitieve keuze, er ontbreekt nog iets of je wilt gewoon even ruggespraak. En dan is een praktisch interieuradvies fijn.

In 2 uur kan ik heel veel doen. In sommige gesprekken bespreken we uitgebreid de woonkamer, soms is er zelfs nog tijd voor andere ruimtes in huis. Kleuren, indeling of meubels en accessoires: van alles komt er voorbij tijdens zo’n gesprek.

Door interieuradviezen op deze manier aan te bieden kan ik de tarieven laagdrempelig houden en wordt een interieuradvies voor veel meer mensen mogelijk. Omdat ik goed op de hoogte ben van het assortiment van veel woonwinkels en (kleuren)trends kunnen we in 2 uur tijd veel bespreken.

Tarieven:

  • Een online interieuradvies kost 175 euro inclusief btw.
  • Een interieuradvies aan huis in regio Arnhem kost 200 euro inclusief btw.
  • Wil jij ook een uitgewerkt verslag zoals één van onderstaande voorbeelden? Dit kost 75 euro extra.

Voorbeelden van (online) interieuradviezen

Om te laten zien hoe een (online) interieuradvies of interieuradvies aan huis eruit kan zien heb ik drie voorbeelden toegevoegd. Tijdens het advies van 2 uur zijn al deze keuzes al doorgesproken. Daarom is een uitwerking van het advies ook niet noodzakelijk.

De meeste mensen kiezen er voor om zelf tijdens het advies mee te schrijven en hoeven geen uitwerking hiervan. Maar soms kan het fijn zijn alle keuzes bij elkaar te zien voor een extra bevestiging. Dit uitwerking is zoals eerder aangegeven een meerprijs. Dit ziet er dan (ongeveer) zo uit:

Online interieuradvies voorbeeld

In deze situatie heb ik tijdens een interieuradvies de inrichting van de woonkamer geadviseerd. We hebben het over indeling, kleuren, meubels, accessoires en verlichting gehad.

Zoals je kan zien is er dus heel veel wat je kan bespreken tijdens een (online) interieuradvies van 2 uur.

De klant heeft naast bovenstaande pagina ook nog een productenlijst ontvangen met informatie over alle producten, winkels en prijzen.

advies elles

Dit is een wat ouder advies, maar deze wilde ik ook laten zien om het verschil in beide woonstijlen te benadrukken. Soms denken mensen dat een interieurstylist maar in één woonstijl kan adviseren.

Een goede interieurstylist kan natuurlijk in elke woonstijl adviseren. Een interieurstylist helpt jou om jouw woonstijl te vinden, maar ook om buiten jouw normale kaders te denken. Dat hoeft niet extreem, maar soms maakt een klein verschil een grote impact.

Bij deze klant waren dit bijvoorbeeld de roze muren, waar ze anders niet direct voor gekozen zou hebben. Het resultaat van dit interieuradvies kan je trouwens bekijken in deze binnenkijker.

interieuradvies aan huis

Ook dit is al een ouder interieuradvies en tegenwoordig zien de uitwerkingen die je van mij ontvangt er visueel iets anders uit. Maar toch wil ik dit interieuradvies laten zien, omdat het aangeeft hoeveel er kan in een interieuradvies van 2 uur.

Vaak vragen mensen mij vooraf: mag het alleen over de woonkamer gaan?

Nee hoor! Ik heb 2 uur voor je gereserveerd en het maakt mij niet uit waar het over gaat. In dit voorbeeld hebben we het over de woonkamer, leeshoek, eethoek, keuken en logeerkamer besproken. Ook heb ik nog winkels besproken die passen bij de woonstijl van de klant.

Ook help ik mensen weleens met het inrichten van de slaapkamer, tuin of overkapping.

Het maakt mij dus niet uit of het alleen over de woonkamer gaat of over meerdere ruimtes. In 2 uur kunnen we heel veel bespreken.

Ben jij geïnteresseerd en wil je meer over de mogelijkheden van een (online) interieuradvies weten? Stuur mij dan een mailtje op ilse@interiortwin.com.

Liefs, Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Deel dit artikel of sla het op:

2 gedachten over “3 voorbeelden van een (online) interieuradvies”

  1. Lida de Leeuw van Weenen

    Leuk zo, een inkijkje in de verschillende adviezen. Mooie kast, de 1e nr.5.
    Ik vind het erg leuk om je nieuwsbrief en blog te bekijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens:

brabantia bo nieuw

Brabantia Bo

Vorige week vertelde ik jullie nog dat duurzaam wonen heel belangrijk voor ons is. En…
Winkelwagen
Scroll naar boven

Meld je aan voor de wekelijkse inspiratiemail en ontvang het gratis e-book 'in 5 stappen naar een interieur dat bij je past'

Je kunt je altijd weer uitschrijven. Bekijk voor meer informatie de disclaimer en privacy statement.

Meld je aan voor de wekelijkse inspiratiemail en ontvang het gratis e-book 'in 5 stappen naar een interieur dat bij je past'

Je kunt je altijd weer uitschrijven. Bekijk voor meer informatie de disclaimer en privacy statement.

ronde haard woonkamer