5 tips voor een persoonlijk en uniek interieur
zithoek met trouwfoto

5 tips voor een persoonlijk en uniek interieur

Vind jij het lastig om een persoonlijk interieur te creëren? Lijkt jouw huis teveel op een showroom? Een persoonlijk interieur is echt niet lastig. Van een kinderfoto op canvas tot accessoires met een bijzonder verhaal, met deze tips richt jij je huis in met een persoonlijke touch.

Koop niet alles op 1 plek

Veel mensen kiezen ervoor om al hun meubelen op één plek te kopen. Bij voorkeur komen alle meubels ook nog eens uit dezelfde meubellijn. Het is niet zo gek dat het interieur dan aanvoelt als een showroom toch? Want in feite is dat ook wat je hebt gekocht.

Ik snap dat het lastig is meubels in de winkels uit te kiezen en dat je overweldigd wordt door de grote keuze. De slimste weg lijkt dan vaak om alle meubels op één plek te kopen. Dan ben je er ook vanaf en in de winkel ziet het er heel leuk uit.

Toch ziet het er vaak thuis opeens een stuk minder leuk uit.

Door een goede voorbereiding voorkom je dat je overweldigd wordt in de winkel. Bewaar een aantal interieurfoto’s van Pinterest en Instagram die jou aanspreken. Kijk goed wat je hierin aanspreekt en schrijf dit voor jezelf op.

Laat je niet in de winkel verleiden door de verkoper om alle meubels in één keer te kopen, maar verzamel stap voor stap meubels bij elkaar die echt bij jou passen. Dit is de belangrijkste basis voor het creëren van een persoonlijk interieur.

Vind je het lastig om je woonstijl te bepalen? Dit gratis e-book kan jou hierbij helpen.

Kies voor foto’s in je interieur

De makkelijkste manier om meer persoonlijkheid in je interieur te creëren is door foto’s op te hangen. Bijvoorbeeld foto’s van je kinderen, van mooie reizen of van jullie trouwdag.

Kies bijvoorbeeld voor een mooie collage van foto’s, een groot canvas met je favoriete foto van een fotoshoot of hang het trappengat vol met verschillende foto’s. Helemaal tof is het om een zwart-wit afbeelding te vergroten tot een behang, bijvoorbeeld achter de bank of naast de eettafel.

Zo heb je een unieke eyecatcher in je interieur.

Verzamel herinneringen

oude-vintage-stoelen

Een huis met een verhaal creëer je door spullen te verzamelen met een herinnering. Probeer op elke reis eens een mooi souvenir te verzamelen.

Exotische souvenirs van verre bestemmingen lijken misschien het interessants, maar ook dicht bij huis kan je al mooie herinneringen verzamelen. Bijvoorbeeld dat koffiepotje wat je in dat ene kneuterige winkeltje in een afgelegen straat hebt gevonden of een mooi tak uit een bos waar je op een zomerse dag hebt gewandeld.

Naast souvenirs kan je ook op andere manieren herinneringen met een verhaal verzamelen. Bijvoorbeeld het oude servies wat bij opa en oma stond, een rotan stoel die bij je ouders op zolder staat te verstoffen of een oud kastje wat je werkgever bij het grofvuil wilt gooien.

Mijn man heeft bijvoorbeeld oude stadionstoelen van zijn favoriete voetbalclub en verzameld bij elke reis en bijzondere gelegenheid bierglazen. Hij heeft er tientallen, maar weet precies welk glas bij welk moment hoort.

Al deze spullen maken een interieur uniek en zorgen dat je geen dertien in een dozijn interieur hebt.

Ik ben gek op trends en vind het heerlijk om mijn interieur een klein beetje te veranderen met wat nieuwe trendy accessoires. Zo ziet de inrichting er weer net even wat anders uit en heb ik in de loop der jaren al heel veel verschillende accessoires bij elkaar verzameld.

Maar er zijn ook mensen die elk jaar alles in huis veranderen. Elk jaar een nieuw trendy bank, andere eetkamerstoelen, een nieuw tv-meubel en meer. Dat kost heel veel geld, is niet erg duurzaam, maar je geeft hier vooral de indruk mee dat je steeds niet gelukkig bent met je huis.

En door maar steeds het nieuwste van het nieuwste te kopen heb je misschien wel een origineel interieur, maar geen persoonlijk interieur. Want wat zegt het interieur over jouw persoonlijkheid? Welk verhaal zit er achter de meubels en accessoires?

Wees niet bang om af en toe wat nieuwe trends in huis te halen, maar overdrijf het dus niet.

Aan de slag met DIY

Wil je echt iets origineels en persoonlijks? En zeker weten dat niemand dit heeft? Ga dan zelf aan de slag. Bijvoorbeeld met mooie muurdecoratie, een zelfgemaakt vloerkleed of pak het groots aan en maak zelf je meubels.

Met deze tips creëer je een persoonlijk interieur. Een interieur waar jij je thuis voelt en waar duidelijk is wie de bewoners zijn.

Dus aan de slag en veel plezier met het inrichten van je huis.

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven