Vloer dweilen zonder strepen? Bekijk deze handige tips
vloer streeploos schoon dweilen

Vloer dweilen zonder strepen? Bekijk deze handige tips

Heb jij last van strepen op je vloer na het dweilen? Bijvoorbeeld op je laminaat vloer of tegels? Bekijk dan deze tips hoe je je vloer kan dweilen zonder strepen.

Er zijn verschillende manieren om je vloer goed schoon te dweilen en elk type vloer heeft weer net wat anders nodig voor een streeploos resultaat. Zo is onze tegelvloer in de woonkamer makkelijker streeploos schoon te krijgen dan de gladde tegels in de hal of de laminaatvloer in de rest van het huis, maar zijn juist op deze vloer de hardnekkige vlekken moeilijker te verwijderen.

Ik heb de beste schoonmaaktips voor het dweilen van de vloer voor je op een rij gezet.

Fouten bij het dweilen van de vloer

Strepen na het dweilen van de vloer krijg je niet voor niets. Er zijn een aantal fouten die je moet voorkomen. De meest voorkomende fout bij het dweilen is dat er teveel schoonmaakmiddel gebruikt wordt. Dit veroorzaakt een vettige laag, waardoor je strepen krijgt.

Ook wordt er weleens een verkeerd schoonmaakmiddel bij de vloer gebruikt wat strepen kan veroorzaken. Ik kan bijvoorbeeld prima allesreiniger gebruiken op mijn tegelvloer, maar op het laminaat werkt een vloerreiniger voor laminaat beter. Je kan daarom per type vloer beter een speciale vloerreiniger gebruiken als je last hebt van strepen of vlekken na het dweilen.

Vloerreiniger voor het dweilen:

Is je vloer nog steeds niet zonder strepen na het dweilen? Het kan dan ook dat je te nat dweilt. Zorg dat de vloerwisser niet te nat is. Dit kan je bijvoorbeeld voorkomen door een goede vloerwisser met pers te gebruiken, bijvoorbeeld van Leifheit. Ook kan je ervoor zorgen dat je twee vloerwissers gebruikt, één natte vloerwisser en één droge vloerwisser. Dweil eerst met de natte vloerwisser en gebruik direct hierna de droge vloerwisser om strepen te voorkomen.

Benodigdheden vloer streeploos schoon dweilen:

Nog steeds een vieze vloer? Dit kan je doen

Soms kan het zijn dat na het dweilen de vloer nog steeds vies is. Zelf merk ik dat de vuil van de laminaatvloer en gladde tegelvloer heel makkelijk los laat. De tegelvloer in de woonkamer bevat echter een stroeve bovenlaag waar vuil zich goed aan hecht.

Het dweilen van deze vloer is vaak een zware taak en zelfs na goed schrobben zit er nog een laagje vuil op de vloer. Ik gebruik tegenwoordig een paar keer per jaar een stoomreiniger om deze vloer echt goed te reinigen. Met de stoomreiniger laat het vuil wel goed los en nog een voordeel is dat ik hier geen chemische schoonmaakmiddelen voor hoef te gebruiken.

vloer streeploos schoon dweilen tips

Vloer streeploos schoon dweilen – overige schoonmaakmiddelen

Op internet zijn ook veel andere huis-, tuin- en keukenmiddelen in de stijl van oma weet raad te vinden die je kan gebruiken voor het streeploos schoon dweilen van de vloer:

  • ammonia of een ui bij het schoonmaakmiddel tegen strepen
  • schoonmaken met soda of azijn
  • ook wasverzachter wordt genoemd voor het schoonmaken van de vloer

Zelf heb ik deze middelen niet getest op mijn vloer en weet ik dus niet of deze echt werken. Zeker met middelen als ammonia of azijn zou ik, vooral bij een houten vloer, extra voorzichtig zijn met schoonmaken. Mocht je vloer hier door beschadigen dan heb je grote kans dat dit niet verzekerd is.

Zelf hou het het dus bij allesreiniger en vloerreiniger voor laminaat in combinatie met de tips om strepen te voorkomen bij het schoonmaken van de vloer.

Liefs,

Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos, Wehkamp of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Deel dit artikel of sla het op:

1 gedachte over “Vloer dweilen zonder strepen? Bekijk deze handige tips”

  1. Bedankt voor de heldere informatie over dweilen. Mijn man heeft een eigen kantoorpand en tot nu toe heb ik de schoonmaak daarvan op me genomen. Vaak zag ik na het dweilen strepen op de vloer. Ik wist niet dat dit door teveel schoonmaakmiddel kan komen, ik zal daar eens naar kijken! Daarnaast overwegen we toch om komend jaar schoonmaakdiensten in te schakelen, zodat ik mijn man meer kan helpen in het bedrijf in plaats van alleen in de schoonmaak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens:

Winkelwagen
Scroll naar top

Meld je aan voor het gratis e-book 'in 5 stappen naar een interieur dat bij je past'

Door je aan te melden voor het gratis e-book schrijf je je ook automatisch in voor de wekelijkse inspiratiemail.

Je kunt je hiervoor altijd weer uitschrijven. Bekijk voor meer informatie de disclaimer en privacy statement.

Meld je aan voor het gratis e-book 'in 5 stappen naar een interieur dat bij je past'

Door je aan te melden voor het gratis e-book schrijf je je ook automatisch in voor de wekelijkse inspiratiemail.

Je kunt je hiervoor altijd weer uitschrijven. Bekijk voor meer informatie de disclaimer en privacy statement.

ronde haard woonkamer