Weer terug op de oude werkplek - met een nieuwe kleur
studeerkamer nieuwe kleur S 7502-G steenbok

Weer terug op de oude werkplek – met een nieuwe kleur

Ruim een jaar geleden verruilde ik het grote bureau in de studeerkamer voor een kleinere werkplek in de logeerkamer. Dat was op het moment de meest praktische keuze aangezien mijn man en ik allebei fulltime thuis werkten en mijn man voor zijn werk meer ruimte nodig had.

Sinds deze maand werkt mijn man nog maar één dag in de week thuis. Aangezien ik fulltime thuis blijf werken was het niet meer dan logisch om onze werkplekken om te ruilen.

Heerlijk om weer een groot bureau te hebben om aan te werken, maar nog lekkerder is dat in de ochtend de zon op deze werkplek schijnt. Dat is echt genieten.

De werkplek kreeg recent een nieuwe kleur, die beter past bij de nieuwe muurkleur achter de grote tafel. Want alhoewel ik de kleur achter het bureau nog heel mooi vond vloekte hij met de nieuwe kleur achter de grote eettafel. Tijd voor een nieuwe kleur dus!

Ik deel graag de nieuwe werkplek met jullie.

Steenbok S 7502-G op als lambrisering

Op Pinterest kom ik regelmatig mooie inspiratiefoto’s tegen van werkplekken in het zwart / wit. Nu ben ik gek op kleur, maar ook juist een neutrale setting kan ik erg waarderen.

Een zwarte lambrisering leek mij erg mooi combineren met het zwarte bureau en wandrek. Daarnaast was de andere wand in de ruimte al in een mooie tint groen geverfd, dus is er al genoeg kleur in de ruimte.

Ik besloot de lambrisering in de kleur S 7502-G te verven, ook wel bekend als Steenbok van Histor. Dit is een heel diepe grijs, bijna zwart, met een toefje groen erdoorheen. De kleur valt voornamelijk weg achter het bureau en is daardoor niet te overheersend.

De kleur kan je in de bouwmarkt of online, bijvoorbeeld bij deze winkel, laten mengen. Zeker als je een grote hoeveelheid verf nodig hebt is het voordeliger deze online te laten mengen.

Omdat ik ongeduldig was heb ik de lambrisering met gewone tape afgeplakt. Als je goed kijkt zie je dat daardoor de lambrisering niet helemaal recht loopt en er her en der wat druppels verf doorheen lopen.

Beter is het om deze tape te gebruiken. Die heb ik in het verleden ook gebruikt en bij deze tape loopt de verf er niet onder door en krijg je een echt strakke lijn.

Planten op de werkplek

Ik heb eigenlijk altijd al wel planten op de werkplek gehad, maar nu ik weer aan het grote bureau zit heb ik extra veel planten om mij heen verzameld.

Dit staat super gezellig, ook al vind ik het ook leuk om af en toe een bos bloemen op de werkplek te hebben.

Ik vind het super fijn dat ik weer op de oude werkplek kan werken, omdat ik hier extra ruimte heb. Ik zoek nog wel iets leuks voor aan de muur boven de computer, maar daar loop ik vast vanzelf tegenaan. Ik ben nu bezig met een nieuw latch hooking wandkleed en misschien krijgt deze uiteindelijk wel een plekje aan deze muur.

En op termijn wil ik nog een andere stoel op de werkplek naast de computer. Er staat nu een taupe kleurige stoel (niet op de foto), maar die vloekt bij de grijze bureaustoel. Kleine details die geen haast hebben. Ik hou mijn ogen en oren open en ik weet zeker dat ik vanzelf ergens tegenaan loop wat beter op deze plek past.

Ik kan er in ieder geval enorm van genieten om met kleine veranderingen weer iets nieuws te creëren.

Wil je weten hoe deze werkplek er eerst uit zag? Kijk dan in deze blog voor oude foto’s. Of kijk hoe we met een IKEA hack een kleine werkplek in de logeerkamer maakten.

Dit wordt nu de werkplek van mijn man en ik heb weer lekker de ruimte op deze plek.

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven