Welke geurstokjes werken goed en ruiken lekker? Mijn 5 favoriete merken
beste geurstokjes geuren

Welke geurstokjes werken goed en ruiken lekker? Mijn 5 favoriete merken

Ben jij op zoek naar de beste geurstokjes? In dit artikel vind je de top 5 lekkerste merken huisparfums. Geen merken die meer dan 100 euro kosten, de goedkoopste haal je al in huis voor minder dan 20 euro.

Ik ben gek op lekkere geurstokjes in huis! Op de wc en in het trappengat heb ik er altijd wel eentje staan en ook in de slaapkamer of woonkamer vind ik het lekker om geurstokjes te hebben staan.

Helaas ruikt niet elk geurstokjes even lekker, maar vooral ook niet even goed. Ik heb al heel wat merken geurstokjes geprobeerd en veel merken ruik je nauwelijks. Het is echt zonde dat niet alle geurstokjes goed werken en daarnaast hebben sommige geurstokjes echt een chemische geur.

Van alle merken die ik heb geprobeerd zijn er naar mijn mening maar een paar die echt goed en lekker ruiken. Daarover vertel ik je graag meer. En daarnaast ben ik op zoek gegaan naar de ervaringen van anderen met geurstokjes en deel ik ook een aantal van deze favorieten.

Ook heb ik een aantal tips voor je hoe je zo lang mogelijk kan genieten van je geurstokjes.

Top 5 geurstokjes – de beste en lekkerste geuren

Op basis van mijn eigen ervaringen en de reviews van anderen zijn dit de merken geurstokjes die het beste ruiken:

1. Janzen

Van Janzen heb ik al meerdere geuren in huis gehad. Ik zag dat deze geurstokjes hele hoge beoordelingen heeft en besloot deze uit te proberen. Ik vind de geur van deze geurstokjes echt heerlijk. Waar ik de ervaring heb met andere merken geurstokjes dat ik ze na een week al niet meer ruik, blijven de geurstokjes van Janzen altijd heerlijk ruiken.

Voordelen geurstokjes Janzen:

 • Gaan tot 3 maanden mee (in mijn ervaring soms zelfs langer)
 • Relatief goedkoop, de navulling is al voor minder dan 20 euro te koop
 • Meer dan 17 geuren
 • Met de navulling kan je kiezen voor een duurzaam alternatief
 • Met 200 ml heb je een grote inhoud
 • Beoordeeld met 4,8 van 5 sterren

Mijn favoriete geurstokjes van Janzen zijn orange 77, skin 90 en sun 81, maar er zijn nog veel meer geurtjes. Kijk maar eens naar dit overzicht. Deze geuren kan je in vrijwel alle ruimtes in huis gebruiken: van woonkamer, slaapkamer tot studeerkamer.

2. Rituals

Ook de de geurstokjes van Rituals zijn favoriet. Ook deze ruiken heel erg lekker en de geur blijft langer hangen. De geuren van Rituals zijn wel iets duurder, maar je krijgt er wel een hele lekkere geur voor terug.

Voordelen geurstokjes Rituals:

 • Gaat tot 3 maanden mee
 • Duurzame verpakking
 • Navulling verkrijgbaar
 • Beoordeeld met een 4,4 van 5 sterren

The rituals of Karma is mijn favoriete neutrale geur, maar the rituals of Hammam of Ayuerveda zijn ook erg lekker voor in de badkamer of het toilet.

Dit zijn mijn favoriete geurstokjes, maar er zijn ook merken die ik persoonlijk niet lekker vind ruiken. Meestal zijn dit de goedkopere merken, vol chemische geurmiddelen, aangelengd met water en met maar weinig natuurlijke geurstoffen.

3. MARIE-STELLA-MARIS

De geurstokjes van MARIE-STELLA-MARIS komen in een simpele verpakking, wat perfect past in een Scandinavisch of industrieel interieur.

Voordelen van de geurstokjes van MARIE-STELLA-MARIS:

 • de verpakking is met 240 ml extra groot en kan wel 4 maanden meegaan
 • Ook verkrijgbaar in xl verpakking van 470 ml, zo heb je er nog langer plezier van)
 • Verkrijgbaar in 13 geuren
 • Beoordeeld met een 4,4 van 5 sterren

4. Pardole

De verpakkingen van Pardole zijn iets kleiner dan de andere merken, maar vallen wel op qua kleur. Ook is er genoeg te kiezen en kan je de lekker geurolie bijvoorbeeld combineren met een huisspray.

Voordelen van de geurstokjes van Pardole:

 • Goedkoopste in dit overzicht
 • Ook als pakket met meerdere geuren verkrijgbaar
 • Kleurrijke geurolie, staat leuk in het interieur
 • 27 verschillende opties
 • Beoordeeld met een 5 uit 5 sterren

5. Atelier Rebul

De geuren van Atelier Rebul zijn, per ml, de duurste in dit rijtje maar met een goede reden. De geurstokjes komen namelijk het beste uit de test op basis van tientallen reviews.

Voordelen van de geurstokjes van Atelier Rebul:

 • Mooi vormgegeven
 • Ook verkrijgbaar in grotere verpakkingen van maar liefst 515 ml
 • 19 verschillende opties
 • Beoordeeld met een 5 uit 5 sterren

Deze merken ruiken minder lekker

Merken die ik niet lekker vind of alleen de eerste dagen ruik en daarna niet meer zijn bijvoorbeeld eigen merken van Action, HEMA, Intratuin of Kruidvat. Ja het is goedkoper, maar het is echt minder lekker en persoonlijk betaal ik liever net iets meer voor kwaliteit. Bovendien vind ik de navulling van JANZEN echt niet heel veel duurder.

Tip: van veel merken kan je een navulling bestellen. Dit is goedkoper en ook duurzamer, omdat je niet elke keer een nieuwe verpakking hoeft te kopen.

Merk je dat je na een tijd de geur niet goed meer ruikt? Zorg ervoor dat je regelmatig wisselt tussen verschillende geuren, want als je te lang dezelfde geur gebruikt wen je hieraan. Je ruikt de geur dan minder goed en dit is natuurlijk zonde.

Geurstokjes bijvullen

Zoals gezegd kan je geurstokjes ook bijvullen en hoef je hierdoor niet elke keer een (duurdere) nieuwe verpakking te kopen. Je kunt dus ook gerust een ouder geurstokjes houder gebruiken en bijvullen met een beter merk.

Bekijk hier verschillende navullingen geurstokjes van diverse merken.

Het is wel belangrijk dat je daarnaast ook nieuwe geurstokjes bestelt, zodat de geur weer goed opgenomen en verspreid kan worden. Deze kan je ook in het zwart of wit bestellen. Als je de geur te sterk vind dan kan je er een aantal stokjes uithalen, zodat de geur minder sterk verspreid wordt.

Je kunt ook zelf een navulling voor geurstokjes maken. Ik heb hier zelf geen ervaring meer, maar op internet zijn hier diverse werkbeschrijvingen voor te vinden.

beste geurstokjes lekkere geuren ervaringen

Help, mijn geurstokjes werken niet meer

Werken jouw geurstokjes niet meer? Verdampt het snel? Dit kan aan de plek liggen. Boven de verwarming of vol in de zon verdampt de vulling van de geurstokjes sneller en dit is zonde. Daarom zet ik zelf hier mijn geurstokjes nooit neer.

Het kan ook dat de stokjes niet meer voldoende geur afgeven. Je kan de stokjes omdraaien, soms helpt dit wel iets. Maar als de geurstokjes al lang staan kan het tijd zijn om de geurstokjes te vervangen. Deze kan je gelukkig ook los bestellen.

Bekijk ook deze tips om langer plezier te hebben van je geurstokjes. En natuurlijk zijn er nog meer manieren om te zorgen voor een lekkere geur in huis.

Wat is jouw favoriete geur voor geurstokjes?

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “Welke geurstokjes werken goed en ruiken lekker? Mijn 5 favoriete merken”

 1. Clara Baardman

  Bij de review over geurstokjes staat: beoordeelt met 5 van 5 sterren. Omdat het product beoordeeld is (voltooid deelwoord) schrijf je het met een d ( de L van beoordelen hoort niet in ‘t kofschip) . De t moet een d zijn.
  Even verderop is het net andersom: Het is wel belangrijk dat je daarnaast ook nieuwe geurstokjes besteld….je bestelt, onvoltooid tegenwoordige tijd, persoonsvorm, dus stam+t bestel+t. Het is snel en makkelijk aan te passen en maakt je toch al prachtige website nog professioneler 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven