Welke geurstokjes werken goed en ruiken lekker? Dit zijn mijn favorieten
beste geurstokjes geuren

Welke geurstokjes werken goed en ruiken lekker? Dit zijn mijn favorieten

Ik ben gek op lekkere geurstokjes in huis! Op de wc en in het trappengat heb ik er altijd wel eentje staan en ook in de slaapkamer of woonkamer vind ik het lekker om geurstokjes te hebben staan.

Helaas ruikt niet elk geurstokjes even lekker, maar vooral ook niet even goed. Ik heb al heel wat merken geurstokjes geprobeerd en veel merken ruik je nauwelijks. Het is echt zonde dat niet alle geurstokjes goed werken en daarnaast hebben sommige geurstokjes echt een chemische geur.

Van alle merken die ik heb geprobeerd zijn er naar mijn mening twee merken die echt goed en lekker ruiken. Daarover vertel ik je graag meer en ik heb ook een aantal tips voor je hoe je zo lang mogelijk kan genieten van je geurstokjes.

Dit zijn de beste geurstokjes

Zoals ik al vertelde heb ik twee favoriete merken geurstokjes die het beste ruiken: Rituals en Maison Berger geurstokjes.

Maison Berger geurstokjes heb ik op de wc staan. Ik vind de geur van deze geurstokjes echt heerlijk. Waar ik de ervaring heb met andere merken geurstokjes dat ik ze na een week al niet meer ruik, blijven de geurstokjes van Maison Berger altijd heerlijk ruiken.

Het eerst rook ik deze geurstokjes bij diverse restaurants and cafe’s op de wc. Het viel mij op dat het daar zo lekker rook en ik ben toen gewoon eens gaan kijken welk merk geurstokjes daar stonden en bij elke locatie met een lekkere geur was dit Maison Berger.

Wat ik een heel fijn voordeel vind van Maison Berger is dat je deze geurstokjes ook kan navullen. Dit is goedkoper en ook duurzamer, omdat je niet elke keer een nieuwe verpakking hoeft te kopen.

Officieel schijnen de geurstokjes van Maison Berger tot 6 weken mee te gaan, maar bij mij staan ze vaak zelfs wel een paar weken langer en ruiken dan nog steeds goed.

Mijn favoriete geurstokjes van Maison Berger zijn Aroma Energy en Lolita Lempicka, maar er zijn nog veel meer geurtjes. Kijk maar eens naar dit overzicht.

Er zijn zelfs geurstokjes speciaal om de vieze geurtjes in de keuken en badkamer te verwijderen. Ook zijn er geurstokjes tegen tabakslucht en muggen of eentje die naar net gemaaid gras ruikt.

Een tweede favoriet zijn de geurstokjes van Rituals. Ook deze ruiken heel erg lekker en de geur blijft langer hangen. Omdat de geurstokjes (navulling) van Maison Berger goedkoper zijn en er een grotere keuze is in geuren staat deze bij mij op de eerste plaats, maar dat wil niet zeggen dat de geuren van Rituals minder lekker zijn.

De geurstokjes van Rituals gaan 3 maanden mee. Het verschil met Maison Berger is dat de geurstokjes van Rituals 250 ml zijn en bij Maison Berger 125 ml, het is dan ook logisch dat deze dubbel zo lang meegaan.

The rituals of Karma is mijn favoriete neutrale geur, maar the rituals of Hammam of Ayuerveda zijn ook erg lekker voor in de badkamer of het toilet. Tip: op de website van Rituals zelf betaal je extra verzendkosten, daarom bestel ik deze het liefst via de Bijenkorf (met account) of Bol.com zonder verzendkosten.

Dit zijn mijn favoriete geurstokjes, maar er zijn ook merken die ik persoonlijk niet lekker vind ruiken. Meestal zijn dit de goedkopere merken, vol chemische geurmiddelen, aangelengd met water en met maar weinig natuurlijke geurstoffen.

Merken die ik niet lekker vind of alleen de eerste dagen ruik en daarna niet meer zijn bijvoorbeeld eigen merken van Action, HEMA, Intratuin of Kruidvat. Ja het is goedkoper, maar het is echt minder lekker en persoonlijk betaal ik liever net iets meer voor kwaliteit. Bovendien vind ik de navulling van Maison Berger echt niet heel veel duurder.

Geurstokjes bijvullen

Zoals gezegd kan je geurstokjes ook bijvullen en hoef je hierdoor niet elke keer een (duurdere) nieuwe verpakking te kopen. Je kunt dus ook gerust een ouder geurstokjes houder gebruiken en bijvullen met een beter merk.

De geuren voor geurstokjes voor Maison Berger kan je hier bestellen. En via deze website bestel je de navullingen voor Rituals. Deze zitten in een gerecycled glazen verpakking.

Het is wel belangrijk dat je daarnaast ook nieuwe geurstokjes besteld, zodat de geur weer goed opgenomen en verspreid kan worden. Deze kan je ook in het zwart of wit bestellen. Als je de geur te sterk vind dan kan je er een aantal stokjes uithalen, zodat de geur minder sterk verspreid wordt.

Je kunt ook zelf een navulling voor geurstokjes maken. Ik heb hier zelf geen ervaring meer, maar op internet zijn hier diverse werkbeschrijvingen voor te vinden.

beste geurstokjes lekkere geuren ervaringen

Help, mijn geurstokjes werken niet meer

Werken jouw geurstokjes niet meer? Verdampt het snel? Dit kan aan de plek liggen. Boven de verwarming of vol in de zon verdampt de vulling van de geurstokjes sneller en dit is zonde. Daarom zet ik zelf hier mijn geurstokjes nooit neer.

Het kan ook dat de stokjes niet meer voldoende geur afgeven. Je kan de stokjes omdraaien, soms helpt dit wel iets. Maar als de geurstokjes al lang staan kan het tijd zijn om de geurstokjes te vervangen. Deze kan je gelukkig ook los bestellen.

Bekijk ook deze tips om langer plezier te hebben van je geurstokjes.

Wat is jouw favoriete geur voor geurstokjes?

Liefs, Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos, Wehkamp of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden. 

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen
Scroll naar top