Doe het lekker duurzaam: 30 DIY ideeën voor in huis
review doe het lekker duurzaam

Doe het lekker duurzaam: 30 DIY ideeën voor in huis

Als je ook zo gek bent op DIY dan word je vast heel blij van het boek Doe het lekker duurzaam van Jinske Verpalen (Imakin). 30 toffe DIY projecten voor in huis, met spullen die je al in huis hebt of goedkoop en duurzaam bij de kringloop kunt vinden.

Ik ben super enthousiast over dit boek en heb één dag na ontvangst al een DIY uit dit boek gemaakt.

Graag laat ik jullie meer van dit boek zien. Hopelijk hebben jullie na het lezen van deze blog ook zoveel zin om met één van de leuke DIY’s uit dit boek aan de slag te gaan.

Doe het lekker duurzaam DIY ideeën

Best kans dat je, net als ik, manden vol restjes van DIY-projecten in huis hebt liggen. Dan is dit boek ideaal. In het boek staan meer dan 30 DIY ideeën om restmateriaal of kringloopvondsten te gebruiken voor woonaccessoires. Zo is er altijd wel één DIY idee waarmee je direct aan de slag kan.

Jinske Verpalen van Imakin deelt in het boek Doe het lekker duurzaam leuke en makkelijk toegankelijke DIY ideeën voor iedereen.

Het boek is opgedeeld in verschillende thema’s. Zo is er een hoofdstuk kringloopgeluk, met DIY ideeën voor vondsten uit de kringloop. Ook is er een hoofdstuk restjes verwerken met materialen die je al in huis hebt.

Voor veel van de ideeën uit het hoofdstuk kringloopgeluk hoef je misschien wel helemaal niet naar de kringloop. Ik heb voor veel van deze DIY’s gewoon al de materialen in huis, ideaal!

Dit zijn bijvoorbeeld een aantal leuke duurzame DIY’s uit het boek:

  • Kralenplantenpot (Deze heb ik al gemaakt, verderop in het artikel laat ik dit zien)
  • Rotanlantaarn
  • Kleibordje
  • Geborduurde kussenhoes & macramekussen
  • DIY kandelaar
  • Geweven wandhanger
  • Recyclekaarsen
  • Reliefschilderij
  • Hangvaasje

Naast deze DIY ideeën geeft Jinske tips hoe je duurzame materialen kunt herkennen, hoe je deze DIY ideeën en kringloopvondsten kan stylen in huis en hoe je de natuur in huis haalt. Ook in dit hoofdstuk staan meerder leuke DIY ideeën met droogbloemen en planten.

Omdat in dit boek speciale aandacht is voor duurzaamheid ben je niet alleen goed bezig, maar zijn de meeste DIY’s ook nog eens goedkoop (of zelfs gratis) om te maken.

Alle DIY’s worden met duidelijke stappenplan, inclusief foto’s, uitgelegd. Bij elke DIY’s staat duidelijk aangegeven of het een makkelijke DIY of uitdaging is. Daarnaast staat er hoe lang je met de DIY bezig bent (van 0-1 uur tot meer dan 2 uur) en wat de materialen van de DIY kosten (van 0 tot 50 euro).

Ook als beginnend DIY-er zijn de meeste woonaccessoires uit dit boek makkelijk te maken. Het merendeel van de DIY’s zijn echt heel simpel en vooral erg leuk en mooi om te maken.

Daarnaast is het ideaal om zo accessoires waar je op bent uitgekeken een tweede leven te geven. Zo kan je restmaterialen die je nog in huis hebt liggen eindelijk eens gebruiken.

Leuke DIY’s om te maken uit het boek Doe het lekker duurzaam

Het boek staat vol met leuke DIY’s om te maken. Ik weet zeker dat er ook voor jou een aantal leuke en mooie projecten in het boek staan om mee aan de slag te gaan.

Zelf ben ik direct met de DIY kralenplantenpot aan de slag gegaan. Hiervoor had ik alle materialen al in huis en deze is heel makkelijk om te maken.

Daarnaast staan er nog genoeg andere leuke DIY’s in de boek die ik wil gaan maken. Zo wil ik de geborduurde kussenhoes en macramékussen gaan maken. Ik vind deze kussens namelijk erg mooi.

Ook de geweven ronde wandhanger lijkt mij leuk om te maken met restmateriaal. En iets wat ik nog nooit heb geprobeerd, maar mij ook erg leuk lijkt om te doen is om zelf een handgeschepte poster te maken.

Naast deze ideeën staan er nog genoeg andere leuke projecten in het boek Doe het lekker duurzaam, maar deze ideeën spreken mij het meest aan om mee te beginnen.

Jinske Verpalen bracht al eerder het boek Doe het lekker zelf uit, waar nog eens 30 DIY ideeën instaan om zelf te maken.

Welk DIY idee lijkt jou het leukst om mee aan de slag te gaan?

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven