5 leuke decoratie ideeën om naast je tv-meubel te zetten - InteriorTwin
verf kleur trends interieur 2021

5 leuke decoratie ideeën om naast je tv-meubel te zetten

Vind jij de hoek naast de tv nog wat saai? Vaak blijft er nog wat ruimte over naast het tv-meubel. Maar wat voor woondecoratie zet je hier nu neer om het gezellig te maken?

Ik heb verschillende leuke ideeën voor je verzameld. Mooie accessoires of meubelen die je naast het tv-meubel kunt zetten, zodat de woonkamer er gezellig uitziet.

Misschien heb je wel, net als in ons huis, een extra groot tv-meubel. Dan kan je zelfs ook iets voor het tv-meubel zetten, bijvoorbeeld één van deze mooie relaxstoelen.

Bekijk deze leuke ideeën om naast je tv-meubel of tv-kast te zetten.

1. Een grote plant

Planten in huis zijn altijd een goed idee. En een grote plant naast het tv-meubel staat heel gezellig. Zo stond er bij ons heel lang een grote bananenplant, maar deze heeft het helaas niet overleeft.

Straks als de uitbouw af is wil ik misschien weer een grote plant in de woonkamer, maar welke het deze keer gaat worden weet ik nog niet.

Als je niet zulke groene vingers hebt kan je ook kiezen voor één van deze kunstplanten voor naast de tv. Deze kunstplanten zijn net echt en je hebt niet langer een excuus om niet voor groen in huis te kiezen.

2. Een sidetable voor decoratie

Een sidetable naast het tv-meubel vol met je favoriete woonaccessoires is de perfecte oplossing om de lege hoek op te vullen.

Bij het uitzoeken van een sidetable is het wel belangrijk dat je er op let dat de sidetable een andere hoogte heeft dan het tv-meubel. Anders oogt het geheel wat saai.

Het is leuk om voor een contrast te kiezen. Kies bijvoorbeeld een stoere zwarte sidetable naast een wit tv-meubel of voor een sidetable met ronde vormen om de ruimte er wat speelser uit te laten zien.

3. Een gezellige stoel als extra zitplek

Zeker als je niet zoveel zitplek in de woonkamer hebt dan is het handig om de lege ruimte naast de tv te benutten voor een extra zitplek.

Kies bijvoorbeeld voor een fijne fauteuil of zelfs een sta-op stoel als je een gemakkelijke zitplek wilt hebben. Met een hangstoel creëer je een speels element in de ruimte wat niet alleen leuk is voor kinderen, maar ook heel sfeervol staat in de ruimte.

Heb je een eetkamerbank naast het tv-meubel? Dan kan je er zelfs voor kiezen de eetkamerbank tot aan het tv-meubel te laten doorlopen. Zo creëer je mooi één geheel en heb je meteen een aantal extra zitplekken.

4. Grote woonaccessoires voor extra sfeer

De lege hoek naast de tv kan je ook mooi opvullen met woondecoratie. Om het niet te druk te maken kan je kiezen voor één grote eyecatcher, eventueel aangevuld met wat kleine elementen.

Zet bijvoorbeeld een mooie decoratieladder naast de tv. Om het nog mooier te maken kan je deze nog decoreren met een lichtsnoer / stoere prikkabel of een mooi plaid.

Ook een grote vaas met extra hoge siergrassen staat mooi naast de tv. Pampasgrassen en droogbloemen zijn helemaal hip en daarnaast ook makkelijk in onderhoud.

En wat dacht je van een mooie (vintage) tijdschriftenhouder met je favoriete magazines naast de tv? Zo heb je altijd je favoriete leesvoer bij de hand.

5. Een haard naast het tv-meubel

Deze tip is wel wat duurder dan de eerder genoemde tips, maar een haard naast de tv staat erg mooi. Zelf vind ik de plek naast de tv de ideale plek voor een haard, omdat de haard zo centraal in de ruimte staat en je er maximaal van kan genieten.

Wij hebben jarenlang een bio-ethanolhaard gehad, een goedkoop alternatief voor een echte haard en wel zo gezellig. Als straks de uitbouw is afgerond dan komt er in de uitbouw een gashaard. Het zal je vast niet verbazen dat ook deze haard weer centraal in de buurt van de tv is geplaatst. Zoek je ook tips voor decoratie naast de haard? Dan zijn deze ideeën een goed idee.

Genoeg ideeën om iets leuks in de lege hoek naast het tv-meubel te zetten! Wat is jouw favoriete decoratie om deze hoek sfeervol mee in te richten?

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “5 leuke decoratie ideeën om naast je tv-meubel te zetten”

  1. Lida de Leeuw van Weenen

    Hhh, Ik hou vaak m’n tv over, na een leuke indeling gemaakt te hebben. Mijn, niet zo grote, tv staat dan ook op een rol(nacht)kastje naast m’n boekenkast.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven