5 manieren om een nieuwe uitstraling aan je interieur te geven
kleurrijke woonkamer roze groen geel terra

5 manieren om een nieuwe uitstraling aan je interieur te geven

Wil jij je interieur een make-over geven? Ziet het er al een tijdje er hetzelfde uit en kriebelt het bij jou om de inrichting te veranderen? Sommige mensen kunnen prima 10 jaar zonder veranderingen, anderen zijn continue aan het veranderen.

Zelf zit ik er een beetje tussenin. Ik hou van veranderen, maar ik hou er niet van om continue nieuwe meubels te kopen. Met kleine veranderingen maak ik ook een groot verschil in huis. Dit kost veel minder geld dan elk jaar nieuwe meubels kopen en is net zo leuk.

Benieuwd naar mijn favoriete manieren om een nieuwe uitstraling aan een ruimte te geven, zonder al te veel nieuw te hoeven kopen?

Graag deel ik mijn tips met je.

Nieuwe kleur op de muur

Met kleur maak je impact. En een pot verf, of een rol behang, dat hoeft niet heel duur te zijn. Zo verfde ik 2 jaar geleden de keukenmuur roze en kreeg de keuken hiermee een heel andere uitstraling.

Op dit moment worden de muren in de woonkamer en keuken opnieuw gestuukt, dus ik mag binnenkort weer een nieuw kleurtje uitkiezen. Verf en behang zijn de ideale manier om een nieuwe uitstraling aan je interieur te geven. Kies jij voor een mooie trendkleur of ga je liever voor één van deze witte RAL-tinten?

Andere muurdecoratie

Met iets nieuws aan de muur geef je je interieur een mooie make-over. Een nieuwe poster of schilderij, een mooie muurcirkel, een wandkleed of mooie schappen aan de muur om je favoriete decoratie op te zetten.

Kies net even iets anders qua vorm, materiaal of kleur om je woonkamer een andere uitstraling te even. Bij Bimago is bijvoorbeeld een grote keuze in wanddecoratie voor iets nieuws aan de muur.

Zelf heb ik op een houten paneel twee posters van favoriete ontwerpers geplakt, zo kan ik het paneel af en toe omdraaien om de woonkamer er weer net even anders uit te laten zien.

Vervang je vloerkleed

macrame kerstster diy

Ik heb iets met vloerkleden. Mijn groene vloerkleed ligt al bijna twee jaar en dat is echt een record. Voor die tijd veranderde ik namelijk wel 1 a 2 keer per jaar van vloerkleed. Niet omdat ik het vloerkleed niet meer mooi vond, maar omdat je met een ander vloerkleed een heel andere uitstraling aan de ruimte geeft.

Dit vloerkleed ligt er al een tijd, ook omdat ik wist dat er een verbouwing zat aan te komen. Ik vond het zonde om nog voor die tijd een ander vloerkleed te zoeken.

Binnenkort is de verbouwing afgerond en komt er een nieuwe bank. En misschien ook wel een nieuw vloerkleed. Maar ik heb ook nog een aantal oude vloerkleden bewaard die ook wel mooi bij de nieuwe bank staan. En wie weet bewaar ik dit groene vloerkleed ook wel, want het is ook gewoon leuk om af te wisselen met vloerkleden die je al in huis hebt!

Koop een grote plant

Met een grote plant breng je sfeer in huis en dit trekt automatisch de aandacht. Ook is een grote plant de ideale manier om een saaie hoek op te fleuren.

Zo heb ik al jaren een strelitzia in de slaapkamer staan. De bananenplant leeft helaas niet meer, maar als de uitbouw af is ga ik misschien wel op zoek naar iets nieuws hiervoor.

De Monstera staat bij mijn tweelingbroer Rik, deze deelde ik eerder al in deze binnenkijker. Inmiddels in de Monstera bijna tot het plafond gegroeid en hij staat zo mooi!

Bekijk ook meer inspiratie voor grote kamerplanten in huis.

Gooi je interieur om

De allergoedkoopste manier om je interieur een make-over te geven: gooi je interieur om! Haal alle planken en dressoirs leeg, haal de kussens van de bank en trek alles van de muur.

Kijk eens naar de indeling van de meubels: kan je het ook net wat anders neerzetten om er een nieuwe uitstraling aan te geven? De fauteuil in een andere hoek, het dressoir naar de andere kant van de ruimte of de tafel net een kwartslag gedraaid?

Ga daarna alle accessoires weer opnieuw een plekje geven. Grote kans dat je opeens allemaal nieuwe mogelijkheden ziet om het net even anders neer te zetten.

Het is even een middagje werk, maar zo creëer je zonder geld uit te geven een hele nieuwe uitstraling in de ruimte.

En hou je echt van veranderen? Zelf heb ik een (kleine) reservere stapel accessoires op zolder waarmee ik regelmatig de decoratie in de woonkamer afwissel.

Wat is jouw favoriete manier om een nieuwe uitstraling aan je interieur te geven?

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven