DIY kralenplantenpot: upcycle jouw oude plantenpot
duurzame diy plantenpot hergebruiken

DIY kralenplantenpot: upcycle jouw oude plantenpot

Grote kans dat jij nog oude plantenpotten in huis hebt die je eigenlijk niet meer zo mooi vindt. In plaats van ze weg te geven of naar de kringloop te brengen kan je ze ook upcyclen naar deze te leuke kralenplantenpot.

Deze DIY is leuk om te maken en leuk om te zien!

Dit idee zag ik in het boek Doe het lekker duurzaam van Jinske Verpalen. In dit boek staan 30 DIY ideeën met restmaterialen, spullen uit de kringloop en planten en bloemen. Duurzame DIY’s die niet alleen leuk zijn om te maken, maar ook nog eens mooi staan in je interieur.

Dit boek is een echte aanrader!

DIY kralenplantenpot

Benodigdheden

DIY plantenpot upcyclen

Werkwijze

  1. Maak eerst de plantenpot goed schoon, zodat de verf straks goed hecht. Ik gebruikte een oude IKEA plantenpot van plastic, dus bij mij was dit voldoende. Maar afhankelijk van het materiaal van de plantenpot kan je deze ook nog licht opschuren, zodat de verf straks nog beter hecht.
  2. Zet de plantenpot op de kop en leg de houten kralen op de buitenste rand. Zo kan je alvast zien hoeveel kralen je nodig hebt en op hoeveel afstand deze ongeveer van elkaar geplaatst moeten worden.
  3. Nu kan je de houten kralen één voor één vastlijmen. Dit doe je door rondom de opening van de kraal te lijmen en de houten kraal stevig op de plantenpot te drukken. Het is belangrijk dat de openingen van de kraal aan de boven en onderkant zitten, zodat je deze straks niet meer zit.
  4. Als de lijm goed is opgedroogd kan je de plantenpot in een kleur naar keuze verven. Zelf vond ik het handig om met een kleiner kwastje tussen de openingen van de kralen te verven, zodat deze ook goed onder de verf zitten. Voor de rest van de plantenpot heb ik een grote kwast gebruikt.
  5. Smeer de verf er niet te dik op. Liever 2 of 3 lagen verf, dan in 1 keer klaar. Met een te dikke laag verf heb je kans op klodders verf en dit is niet zo mooi.
  6. Vergeet ook niet om een stukje van de binnenkant van de plantenpot mee te verven, zodat deze dezelfde kleur heeft als de rest van de pot. Dit ziet er het mooist uit.
plantenpot op kralen zonder verf

En klaar is je kralenplantenpot! Als de verf goed droog is kan je er een leuk plantje naar keuze in zetten.

Wat een leuke manier om een oude plantenpot te upcyclen he! En veel goedkoper, en duurzamer, dan om steeds maar nieuwe plantenpotten te kopen.

plantenpot met kralen zelf maken

in het boek Doe het lekker duurzaam vind je nog een aantal leuke ideeën om plantenpotten te upcyclen, dus als je nog meer plantenpotten wilt pimpen is dit boek zeker een aanrader.

Laat je het mij weten als je aan de slag gaat met deze DIY?

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “DIY kralenplantenpot: upcycle jouw oude plantenpot”

  1. Wat een ontzettend leuk idee, pimpen van je bloempot. Hoe eenvoudig kan het zijn.
    Ik kijk er elke week naar uit om je nieuwsbrief te ontvangen, er staan echt fantastisch ideeën en tips bij. Super leuk om te lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven