Uitbouw update en een sneakpeak van onze woonstijl
nieuwe bank en muurkleur

Uitbouw update en een sneakpeak van onze woonstijl

De afgelopen maanden staat hier in het teken van de uitbouw van de woonkamer. Nu de aannemer klaar is kunnen wij eindelijk zelf aan de slag.

Ons eerste doel was schoonmaken, schoonmaken en schoonmaken. Het was namelijk een enorme troep in huis. Daarna hebben we zo snel mogelijk de eettafel en bank weer in de woonkamer gezet, zodat we weer ‘normaal’ kunnen zitten.

Er is ongelooflijk veel te doen, en het is nog lang niet af, maar ik vind het enorm leuk om nu zelf aan de slag te kunnen. Graag geef ik jullie in dit artikel een update van de uitbouw.

Alles over onze uitbouw

Wat maakt de uitbouw een enorm verschil. Onze woonkamer is 1,80 meter uitgebouwd over de volle breedte van de woning.

Omdat we altijd heel weinig licht hadden in de woonkamer hebben we hier bij de uitbouw extra rekening mee gehouden. Niet alleen kozen we voor een extra breed en plafondhoog kozijn, ook is er in de uitbouw een moderne lichtstraat geplaatst.

We hebben nu veel meer licht in de woonkamer en wat is dat fijn!

Gelukkig hebben we nog een restpartij tegels kunnen vinden om de vloer door te leggen en in combinatie met de gashaard is er een mooie stijlvolle uitbouw gecreëerd.

lichtstraat haard uitbouw

Het tvmeubel verfde ik van wit naar zwart waardoor dit ook veel beter aansluit bij de stijlvolle inrichting die ik wil creëren. We zijn nu nog bezig met de basis, maar ik verheug mij ook al om op zoek te gaan naar woonaccessoires om deze stijl verder door te voeren.

Op Pinterest en bij webshops zoals La Redoute ben ik al volop inspiratie aan het opdoen om de woonkamer straks gezellig in te richten. De meubels en woonaccessoires van La Redoute hebben precies die stijlvolle uitstraling waar ik naar op zoek ben, dus ideeën genoeg.

Voor het tijd is om over accessoires na te denken is er nog genoeg te doen, dus voor nu blijft het nog even bij ideeën.

Aan één zijde van de uitbouw komt de muur trouwens een stukje naar binnen. Ik krijg hier op Instagram veel vragen over. Dit komt omdat onze buren tijdens de bouw van de woning direct een uitbouw hebben laten plaatsen.

Het is standaard procedure bij projectbouw dat deze dan op de grond van de buren komt te staan. Gelukkig geen probleem voor ons, want de mooie vitrinekast past er precies voor dus het komt heel mooi uit zo. En ik kan gelukkig nog genoeg leuke foto’s maken zonder dat deze inham op de foto te zien is!

Woonstijl: stijlvol en kleurrijk

Ik heb al heel wat ideeën voor hoe ons interieur er straks uit komt te zien. Ondanks dat veel meubels blijven, verwacht ik toch een heel andere sfeer neer te kunnen zetten. Stijlvol en kleurrijk, dat is wat ik wil.

Dat klinkt misschien als een gekke combinatie, omdat veel mensen kleur niet met stijlvol associeren. Maar ik zie het al helemaal voor mij en ik weet zeker dat het bij ons past.

Voor de muur achter de bank heb ik een prachtige kleur groen uitgekozen, namelijk Forest Song. Deze kleur heeft Finntage in haar slaapkamer en ik vind het een prachtige groentint.

vitrinekast in uitbouw

Door de kleur te combineren met een taupe tint achter het tvmeubel hoop ik die stijlvolle en kleurrijke woonstijl te kunnen creëren die ik graag wil.

Afgelopen week is onze nieuwe hoekbank geleverd met een prachtige bruine ribstof. Ook heb ik al een mooi extra groot vloerkleed en een nieuwe salontafel besteld.

De komende dagen hoop ik alle muren in de zithoek te kunnen verven, hier ben ik al afgelopen week mee begonnen. Ook kunnen alle meubels dan op zijn plek gezet worden.

En daarna, dan is het tijd om sfeer aan te brengen in huis. Daar kijk ik echt enorm naar uit.

In eerste instantie zal ik het huis in kerstsferen gaan brengen. Ik heb nu al zin om alle kerstdecoratie van zolder te halen en het gezellig te maken. Een aantal jaar geleden maakte ik deze duurzame kerstboom en ik denk dat deze heel mooi bij de nieuwe woonstijl past.

Pas als de kerstboom weer weg is kan ik definitief woonaccessoires uitzoeken om de woonkamer helemaal in te richten.

Hiervoor heb ik ook al wat ideeën. Zo lijkt het mij heel mooi om een grote kamerplant naast het tv-meubel te zetten. En achter de bank wil ik graag een groot wandkleed ophangen.

We hebben nu veel meer ruimte in de woonkamer, dus er is ook meer plek voor leuke woonaccessoires. Het is nog even zoeken wat waar mooi staat, maar ik vind het leuk om hier mee bezig te zijn.

Ook de keuken krijgt een update, want de planken gaan vervangen worden voor iets anders. Deze planken boven het aanrecht namen we nog uit ons vorige huis mee als tijdelijke oplossing om ooit op zoek te gaan naar iets anders. Het is nu de hoogste tijd om er echt iets nieuws op te hangen.

Het oude laboratoriumkastje wat vroeger bij mijn vader op het werk hing heeft in ieder geval al een plekje gekregen. In het kastje wil ik mijn mooiste keramiek een plek gaan geven.

Ook het servies wat ik geërfd heb van mijn moeder, die het weer van haar ouders had, heeft een plek in dit kastje gekregen. Ik wacht nog op een extra glasplaatje en dan kan ik ook dit kastje helemaal inrichten.

oud laboratoriumkastje keuken

Je ziet het al, ik heb ideeën genoeg en ik word er super blij van dat ik hier nu mee aan de slag kan. Ik hoop jullie snel meer foto’s te kunnen laten zien als het verder is ingericht.

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

2 gedachten over “Uitbouw update en een sneakpeak van onze woonstijl”

  1. Hoi Ilse,

    Wauw! Wat prachtig hoe jullie uitbouw voor zo veel licht heeft gezorgd. Zelf zaten wij ook aan een uitbouw te denken voor het brengen van meer licht in de kamer. Door deze foto’s ben ik gelijk overgehaald voor een lichtstraat! Ik kan niet wachten..

    Groetjes,
    Anne

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven