13 x inspiratie om transparante kerstballen mee te vullen
transparante kerstballen vullen ideeen

13 x inspiratie om transparante kerstballen mee te vullen

Transparante kerstballen zijn hartstikke leuk. Je kunt ze keer op keer opnieuw vullen en helemaal naar eigen smaak decoreren. Zelf kocht ik dit jaar deze transparante kerstballen en ik heb talloze ideeën om er iets leuks mee te doen.

Maar misschien heb jij wel geen inspiratie en ben jij op zoek naar leuke ideeën om je glazen of plastic transparante kerstballen mee te vullen. Daarom heb ik een lijst voor je gemaakt met voorbeelden van wat je in de transparante kerstballen kunt stoppen.

Zelf heb ik kerstballen die je heel makkelijk volledig kunt openen. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende diameters, bijvoorbeeld 6, 8 en 10 centimeter. Je hebt ook doorzichtige kerstballen die alleen via de bovenkant d.m.v. een smalle opening gevuld kunnen worden. Niet alle ideeën in dit artikel zijn hiervoor geschikt, maar met een pincet kom je een heel eind.

13 ideeën om doorzichtige kerstballen mee op te vullen

Droogbloemen en groen

Helemaal trendy is het om je kerstballen te vullen met droogbloemen en groen. Zelf vulde ik mijn kerstballen met restjes droogbloemen en bloeiende eucalyptus en gipskruid.

Deze droogbloemen en deze gedroogde rozen vind ik ook heel mooi om als vulling voor je doorzichtige kerstballen te gebruiken.

diy droogbloemen in transparante kerstbal maken 2

Naamkaartje tafelsetting

Dit vind ik een heel leuk idee! Schrijf de namen van je gasten mooi op een kaartje en stop dit in de kerstbal, eventueel met wat hulst erbij. Leg dit op of bij de borden en zo heb je mooie naamkaartjes voor de kersttafel.

Extra leuk is het om het papier te matchen bij het servies, bijvoorbeeld een zwart kaartje bij zwart servies.

Mini kerstboom

Hoe leuk is het om je kerstboom te vullen met een mini kerstboompje? Hou het minimalistisch met enkel een mini kerstboompje of vul de bodem aan met nep sneeuw voor een extra leuk effect. Als je heel creatief bent kan je zelfs een mini kerstlandschap maken met kleine kerstboompjes, huisjes en poppetjes.

kerstboom in kerstbal

Cadeaukaart

De afmetingen van de transparante kerstbal zijn perfect om deze te vullen met een cadeaukaart van een favoriete winkel, een dagje uit of een etentje. Vergeet niet om er een mooie enveloppe omheen te stoppen, zodat het nog even een verrassing voor je familie blijft wat er in zit!

Bekijk ook eens deze inpakideeën voor kerst voor meer tips om het kerstcadeau leuk in te pakken.

Traktatie

Laatst deelde ik de transparante kerstballen op Instagram en meerdere mensen vertelden mij dat ze deze kerstballen wilden kopen als traktatie. Bijvoorbeeld voor een zoon / dochter die bijna jarig is om uit te delen op school, gevuld met lekker snoepgoed.

Of om weg te geven aan relaties, gevuld met iets bijzonders een mini flesje parfum, drankflesje of iets anders gerelateerd aan jou of jouw bedrijf.

Lief briefje / kerstwens op lint geschreven

Een persoonlijke kerstwens of een lief briefje is altijd een goed idee. Door de boodschap op een smal lint te schrijven en deze in een transparante kerstbal te stoppen ziet het er erg leuk uit.

Schrijf mooie herinneringen, een kerstwens of de favoriete uitspraak van je (klein)kind op het papiertje. Leuk om volgend jaar de kerstbal weer te openen en terug te lezen wat er ook alweer opstaat.

Mini foto’s

Maak een persoonlijke kerstbal met doorzichtige kerstballen! Laat je favoriete foto’s extra klein afdrukken, zodat deze in de kerstbal passen. Als je wilt kan je zo elk jaar weer nieuwe foto’s in de kerstbal stoppen. Persoonlijker dan dit kan niet toch?

Confetti of glitters

Stop de kerstballen vol met confetti of glitters en maak er een feestje van! Deze gouden glitters in verschillende vormen zijn de ideale aanwinst voor in de kerstboom.

Gelukspoppetje

Kan jij wel wat geluk gebruiken? Stop de kerstballen dan vol met gelukspoppetjes. Toegegeven, in de grootste kerstballen passen flink wat gelukspoppetjes maar zeker voor de kleinere kerstballen is dit een leuk idee.

Origami

Ben jij creatief en heb jij zin om (samen met je kinderen) iets moois te maken? Vouw met origami een kleurrijke kerstman, dennenboom of ster.

Stop de mooiste creaties in een kerstbal en zo krijgt jouw DIY een mooie plek in de boom.

Luchtplantje

Ben jij gek op groen? Dan is het leuk om de doorzichtige kerstbal te vullen met een luchtplantje. Een luchtplantje, de naam zegt het eigenlijk al, overleeft in de lucht. Ideaal dus voor in de kerstbal en een luchtplantje heeft nauwelijks verzorging nodig.

Schelpen

Ben jij gek op de zon en zee? Dan heb je misschien wel minder met kerst. Haal een beetje van dat vakantiegevoel in huis door je vakantiesouvenirs, zoals schelpen en zand, in een doorzichtige kerstbal te hangen.

Dat staat hartstikke leuk in de kerstboom!

Herinneringen

Vul de kerstbal met speciale herinneringen. Bijvoorbeeld een kurkdop van een speciale fles wijn, een stukje stof van een dierbaar (oud) kledingstuk of een andere mooie herinnering.

Zoals je ziet zijn er meer dan genoeg leuke en mooie ideeën om een transparante kerstbal mee te vullen. Zelf heb ik dit jaar mijn kerstballen met groen gevuld, maar grote kans dat ik volgend jaar één van deze andere ideeën ga uitproberen.

Dit is een leuk idee voor een snelle DIY voor kerst. Bekijk ook deze makkelijke en snelle zelfmaakideeën voor kerst voor meer inspiratie.

Welk idee is jouw favoriet?

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven