6 tips voor een lekkere geur in huis
kadotip lampe berger

6 tips voor een lekkere geur in huis

Een lekkere geur in huis is altijd fijn! Zelf word ik vrolijk van een fris geurend huis en ik gebruik dan ook verschillende manieren om het huis heerlijk te laten ruiken.

Ik deel graag een aantal van mijn favorieten om je huis lekker te laten ruiken. Deze tips pas je simpel en snel in je eigen huis toe. Van woonkamer, wc tot washok: zo ruikt je huis weer lekker fris.

De basis op orde

Om het huis heerlijk te laten ruiken is het belangrijk dat de basis op orde is. Zorg voor een goede ventilatie en laat het huis regelmatig luchten, zodat schimmels geen kans krijgen.

Voorkom stank in huis door bijvoorbeeld regelmatig te poetsen, geen natte was te laten staan en oud fruit en groente tijdig weg te gooien.

Dit is de basis om te voorkomen dat je huis gaat stinken. Maar om het huis echt lekker te laten ruiken kan je verschillende dingen doen.

1. Wasparfum bij de was

Sinds een paar maanden gebruik ik wasparfum en wat ruikt de hal en het trappengat nu heerlijk! Ik hang de was in het washok op zolder op en laat de deur openstaan. Zo trekt de geur van boven naar beneden en ruikt het lekker op elke verdieping.

Ben je nog niet bekend met wasparfum? Deze wasparfum is mijn favoriete geur, maar als je nog niet zeker weet welke geur bij jou past kan je ook eerst dit proefpakket met 10 verschillende geuren uitproberen.

2. Gebruik geurstokjes in huis

Ook geurstokjes geven een heerlijke geur af door het huis. De kracht van geurstokjes is wel kleiner dan van wasparfum, maar van geurstokjes heb je wel langdurig plezier.

Vooral in de wc en badkamer kan ik niet zonder geurstokjes. Al eerder deelde ik mijn favoriete merken geurstokjes. En bekijk hier een overzicht van veel lekkere geurstokjes voor in huis.

beste geurstokjes lekkere geuren ervaringen

3. Huisparfums voor gezellige avonden

Op een donkere avond of gezellig zondagmiddag gaat hier de Lampe Berger regelmatig aan. Dit is een huisparfum waarbij de geurolie via een oliebrander langzaam door de woonkamer verspreid.

Niet alleen breng je met deze geuren sfeer en gezelligheid aan op een sombere dag, ook kan je hier makkelijk vieze geurtjes in huis mee laten verdwijnen. Bekijk dit overzicht met populaire geuren of bestel direct je favoriete huisparfum online.

4. Een aromadiffuser

Ook een aromadiffuser zorgt ervoor dat lekkere geurtjes zich verspreiden door het huis. De geur is wel een stuk minder sterk dan van een huisparfum, maar heeft weer andere voordelen.

Zo is een aromadiffuser ook goed voor de luchtvochtigheid in huis. Ook schijnt dat de essentiële oliën die je toevoegt aan de aromadiffuser een helende werking heeft.

Zo kunnen deze etherische oliën bijvoorbeeld stressverlagend werken of je hoofdpijn of verkoudheid verminderen. Elke olie heeft weer een andere werking.

aroma diffuser review voordelen etherische olien

5. Duik de keuken in

Heb je bovenstaande geuren niet in huis en wil je snel je huis lekker laten ruiken? Duik dan de keuken in!

Zet een pannetje met water en lekker geurende kruiden zoals citroen of kaneel op het vuur en breng het aan de kook. Zo ruikt je huis weer lekker fris.

Of bak of kook wat lekkers. Bijvoorbeeld een appeltaart of een lekker stoofgerecht wat de hele middag op het vuur staat. Zo ruikt je keuken en woonkamer snel weer lekker. En jij hebt meteen wat lekkers te eten, als dat niet fijn is!

6. Stofzuigen met geur

Wil je heel het huis lekker laten ruiken? Voeg dan een geur toe aan je stofzuiger. Zo verhelp je meteen de muffe geur die uit je stofzuiger komt. Een keer je stofzuiger goed schoonmaken kan ook geen kwaad trouwens, want als je hier te lang mee wacht wordt de muffe geur alleen maar sterker.

Je zou bijvoorbeeld wat waspoeder kunnen opzuigen, zo komt er een lekkere geur uit de stofzuiger. Ook kan je speciale korrels of zakjes aan de stofzuiger toevoegen die extra lekker ruiken.

Zo ruikt heel je huis na het stofzuigen weer fris!

Wat is jouw favoriete manier om het huis snel lekker te laten ruiken?

Liefs, Ilse

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Deel dit artikel of sla het op:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees ook eens:

Winkelwagen
Scroll naar boven