Privacy in de badkamer: zo kies je de beste raamdecoratie
raamdecoratie badkamer

Privacy in de badkamer: zo kies je de beste raamdecoratie

Bij het kiezen van de raamdecoratie voor de badkamer moet je met een aantal zaken rekening houden. De badkamer is een vochtige ruimte en daardoor kan je niet zomaar alle soorten raambekleding toepassen in de badkamer.

Ook is privacy in de badkamer erg belangrijk. Je wilt vast niet dat iedereen kan meekijken hoe jij je tanden staat te poetsen, of erger nog, onder de douche uitstapt. Onze badkamer grenst aan een drukke weg dus voldoende privacy was bij ons heel belangrijk bij het uitzoeken van geschikte raamdecoratie.

In dit artikel geef ik je tips voor een aantal verschillende soorten raambekleding voor in de badkamer, zodat jij de beste badkamer raamdecoratie kunt uitkiezen. Als jij weet wat voor raambekleding je wilt kan je op zoek naar de beste aanbieder van raambekleding, bijvoorbeeld bij Tuiss Raamdecoratie.

Jaloezieën in de badkamer

Zelf hebben wij gekozen voor jaloezieën in de badkamer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor jaloezieën van hout of aluminium.

Belangrijk is er wel op te letten dat de houten jaloezieën niet kunnen verbuigen en de aluminium jaloezieën niet kunnen verroesten door het vocht. Laat je dus goed informeren of jouw keuze ook geschikt is in de badkamer.

Een belangrijk voordeel van jaloezieën is dat ze altijd wel iets privacy bieden. Ook als de jaloezieën (deels) open staan wordt het zicht vanuit buiten belemmerd en kan men niet goed naar binnen kijken. Dit is waarom wij voor jaloezieën in de badkamer hebben gekozen.

Ook staan jaloezieën erg stijlvol en doordat ze in verschillende kleuren en materialen worden aangeboden passen jaloezieën bij vrijwel elke woonstijl.

Plissé gordijnen als raamdecoratie in de badkamer

Ook plissé gordijnen zijn in de meeste gevallen geschikt als raamdecoratie voor in de badkamer. Plisse gordijnen zijn leverbaar in bijna elke gewenste kleur. Daarnaast kan je kiezen tussen verduisterende duo plissé gordijnen of semi transparante plissé gordijnen.

Semi transparante plissé gordijnen zorgen voor een mooie lichtfiltering, terwijl duo plissé gordijnen als voordeel hebben dat ze de beste isolatie en privacy bieden.

Een voordeel van plissé gordijnen is dat ze warmte vasthouden wat heel prettig kan zijn in een (doorgaans) koude badkamer.

Daarnaast kan je er bij plissé gordijnen ook voor kiezen om alleen het onderste deel van het raam te bedekken. Hierdoor blijft het bovenste gedeelte van het raam volledig open. Zo heb je wel voldoende privacy, maar nog steeds heel veel natuurlijk licht in de badkamer. En dat is in sommige situaties heel erg fijn.

Rolgordijnen in de badkamer

Rolgordijnen voor in de badkamer zijn nog steeds erg populair. En dat is niet zo gek, rolgordijnen zijn namelijk erg praktisch en goed bestand tegen vocht.

Ook bij rolgordijnen kan je weer voor allerlei kleuren kiezen en als dit bij je woonstijl past kan je zelfs voor een print of motief op het rolgordijn kiezen. Rolgordijnen van pvc of polyester zijn de beste keuze voor in de badkamer.

Rolgordijnen bieden mits helemaal gesloten volledige privacy en zijn ook volledig verduisterend verkrijgbaar.

Dit zijn de beste opties voor raamdecoratie in de badkamer. Welke van de drie je kiest hangt af van de hoeveelheid privacy, lichtinval en uitstraling die je wilt. Let altijd goed op dat het materiaal dat je kiest goed tegen vocht kan.

Succes met het kiezen van de beste raambekleding voor in de badkamer!

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

1 gedachte over “Privacy in de badkamer: zo kies je de beste raamdecoratie”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven