Stylingtip: een plank boven de eettafel
plank boven eettafel

Stylingtip: een plank boven de eettafel

Ben jij op zoek naar leuke decoratie voor boven de eettafel? Dan heb ik een leuke stylingtip voor je: kies voor een mooie plank boven de eettafel.

Zelf hebben wij sinds kort een eikenhouten plank achter de eettafel, of beter gezegd achter de eettafel en bank, en dit staat super leuk. In deze blog heb ik een aantal ideeën voor je klaarstaan voor een plank boven de eettafel.

Boven welke vorm eettafel past een plank?

Wij hebben dus een plank boven onze ronde eettafel. Dat is het leuke aan een plank, die past eigenlijk boven elke vorm tafel. Of je nu een ronde, rechthoekige of ovale tafel hebt een plank als wanddecoratie kan eigenlijk altijd.

Er zijn ook eettafels die geschikt zijn voor 8 personen waar een plank heel mooi boven staat. Bij een lange eettafel kan je bijvoorbeeld kiezen voor een lange wandplank. Maar je kunt ook kiezen voor verschillende kortere wandplanken verspringend in hoogte naast / boven elkaar.

En bij een kortere eettafel kan je er voor kiezen meerdere kortere planken recht boven elkaar te hangen. Er zijn ook wandplanken die al boven elkaar met plankdragers gemonteerd zijn. Dit maakt het makkelijk om ze precies recht boven elkaar te hangen.

Of kies ervoor om de zithoek en eethoek met elkaar te verbinden net als wij hebben gedaan, door de plank boven beiden door te laten lopen.

Pas wel op dat de planken hoog genoeg boven de eettafel hangen. Als je de planken boven de eetkamerstoelen of eetkamerbank plaatst dan moet iemand makkelijk kunnen zitten, en opstaan, zonder zijn hoofd te stoten aan de planken.

Verschillende soorten planken

Denk goed na over het type wandplank voor boven de eettafel en match deze met de rest van je interieur. Je kunt kiezen voor een echt houten plank, maar er zijn ook goedkope wandplanken van bijvoorbeeld spaanplaat te koop.

Er zijn wandplanken die je onzichtbaar kunt monteren, maar je kunt ook juist kiezen voor een mooie (industriële) plankdrager voor bij de wandplank.

details houten plank

Als je alleen maar foto’s of posters op de plank wilt zetten dan heb je voldoende aan een fotoplank. Deze is een stuk smaller dan een wandplank.

Een leuk idee is het om een simpele wandplank mee te verven in de kleur van de muur. Dit staat heel rustig en zo komt de decoratie mooi tot zijn recht.

Zoals je ziet zijn er veel verschillende opties voor een wandplank boven de eettafel. Afhankelijk van je wensen en woonstijl is er dus altijd wel een mooie wandplank die goed boven jouw eettafel past.

Leuke decoratie voor op de plank

Wat zet je nou eigenlijk op de wandplank? Verzamel mooie decoratie en dierbare spullen voor op de plank, want een plank is de ideale plek om je favoriete items tentoon te stellen.

Om je op weg te helpen heb ik een aantal ideeën voor decoratie op de plank verzameld:

  • Zet je favoriete planten op de plank. Extra leuk is het om een kleur uit de ruimte terug te laten komen in de kleur van de plantenpotten.
  • Fotolijsten en posters doen het ook altijd goed op een wandplank.
  • Kies voor een aantal kandelaars of waxinelichthouders op de plank. Extra sfeervol om deze tijdens het diner te laten branden.
  • Heb je mooie decoratie? Bijvoorbeeld keramiek of bijzondere beelden? Geef deze een plekje op de wandplank. Zet ze eventueel in een stolp of een vitrinekastje om de decoratie extra goed te beschermen.
  • Ook (kleine) vazen staan mooi op een wandplank. Sommige vazen zijn mooi genoeg van zichzelf zonder bloemen en anders kan je ze vullen met je favoriete bloemen.

Mix en match ook zeker je favoriete accessoires, zodat er een leuk geheel ontstaat. Ga voor minimalistisch met enkele grote woonaccessoires of zet de plank juist vol met al je mooie decoratie net als ik heb gedaan.

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven