Mijn tips voor het huren van een opslagruimte
goedkope of gratis verhuisdozen

Mijn tips voor het huren van een opslagruimte

Overweeg jij een opslagruimte te huren? Jaren geleden hebben mijn man en ik ook een opslagruimte gehuurd en ik deel graag mijn tips voor het huren van een opslagruimte.

Er zijn verschillende redenen waarom je extra opslagruimte nodig kunt hebben. Misschien ga je wel verhuizen of heb je oude meubels, vakantiespullen, kinderspeelgoed of souvenirs die je niet meer kwijt kan in huis.

Nu ben ik groot voorstander van ontspullen en geen spullen bewaren die je niet meer nodig hebt. Maar in de huidige tijd waarin veel mensen moeten thuiswerken kan het voorkomen dat je te weinig ruimte in huis hebt en van sommigen spullen geen afscheid wilt nemen. Dan kan extra opbergruimte uitkomst bieden.

Ik deel graag mijn tips voor het huren van extra opslagruimte.

Locatie van de opslagruimte

Door heel het land zitten tegenwoordig bedrijven waar je opslagruimte kunt huren. Het is dus slim om goed rond te kijken waar je goedkope opslagruimte kunt huren.

Wij gingen op zoek naar opslagruimte te huur in de buurt. Wij huurden namelijk opslagruimte als overbrugging voor een verhuizing. Drie maanden lang verbleven wij in een vakantiewoning, tot onze nieuwbouwwoning gereed was. Bijna onze hele inboedel moest tijdelijk worden opgeslagen.

Omdat we wisten dat we regelmatig spullen uit de opslag nodig zouden hebben, hebben we bewust voor een opslag dicht bij onze nieuwe woning gekozen. Locatie was in ons geval belangrijker dan prijs. Maar als je minder vaak iets uit de opslag nodig hebt dan is het niet zo belangrijk dat de opslag heel dicht bij huis zit.

Wij hebben trouwens wel flink bespaard door voor een opbergbox op de tweede etage van de opslagruimte te kiezen. Dit is stukken goedkoper dan wanneer je bijvoorbeeld een opslagruimte op de begane grond wilt huren.

Afmetingen van de opbergruimte

Laat je goed informeren over hoeveel opbergruimte je nodig hebt voor al je spullen. Er past namelijk veel meer in een opslagruimte dan je in eerste instantie zou denken.

En een grotere opslagruimte huren kan altijd nog, terwijl overstappen naar een kleinere opslagruimte misschien nadelige kosten met zich meebrengt.

Onze opslagbox was lekker hoog en wij hebben dan ook flink gestapeld in de opslagbox. Zo past er verrassend veel in een kleine opbergruimte.

Indeling van de opbergruimte

Ik zei het net al, in een opbergruimte met een hoog plafond kan flink gestapeld worden. Dus zorg voor voldoende verhuisdozen, zodat je kleine spullen goed kunt stapelen.

Wij hebben alle grote spullen waarvan we zeker wisten dat we deze niet nodig hadden achterin de opbergruimte gezet. Daar bovenop hebben wij zoveel mogelijk dozen gestapeld van spullen waarvan we ook zeker wisten dat we deze voorlopig niet nodig hadden.

De ruimte vooraan de opbergbox gebruikten we voor spullen waarbij we verwachten dat we deze regelmatig zouden gebruiken. Zo hoefden we niet eerst heel de opbergruimte leeg te halen om de juiste spullen te vinden.

Bereikbaarheid van de opbergruimte

Tegenwoordig zijn er steeds meer opbergruimtes waar je 24/7 terecht kunt, maar dit is nog niet overal zo. En de kans is juist groot dat jij in het weekend of ‘s avonds, juist op de tijden dat je niet aan het werk bent, spullen uit de opslag nodig hebt.

Controleer dus goed of je wel altijd terecht kunt bij de opslagruimte. Er is namelijk niks zo vervelend als voor een dichte deur komen te staan als je iets uit de opslag nodig hebt.

Succes met het vinden van geschikte opbergruimte!

En heb je nog verhuisdozen nodig? Bekijk dan deze tips voor gratis of goedkope verhuisdozen.

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven