Styling van een dressoir achter de bank
dressoir achter bank

Styling van een dressoir achter de bank

In dit artikel laat ik je graag zien hoe wij het dressoir achter de bank hebben gestyled. Een dressoir in de woonkamer is ideaal voor het opbergen van spullen, maar ook om bovenop het dressoir je favoriete spullen te stylen.

Wij hebben zelf het dressoir achter de bank geplaatst. Onze woonkamer is met ruim 5 meter breedte namelijk diep genoeg om de bank een stuk van de muur te zetten. Zo hou je extra ruimte over voor een dressoir, bureau of speelplek voor de kinderen.

Kijk hier maar eens voor inspiratie voor een mooi dressoir in de woonkamer.

Dit zijn mijn tips voor het stylen van een dressoir:

Open of dicht dressoir in de woonkamer

Denk goed na of je een open of dicht dressoir in de woonkamer wilt. Toen ik ons dressoir 6 jaar geleden zag was ik direct verliefd op het industriële ontwerp. De vitrinekast is volledig open en dat leek mij toen heel mooi.

Alhoewel ik onze vitrinekast nog steeds heel mooi vind, bleek het stylen van de vitrinekast in de praktijk wat lastiger. Doordat het dressoir alleen glazen deuren heeft oogt het altijd wat onrustig en rommelig.

Dit heb ik zelf opgelost door op de onderste planken hout achter het glas vast te tapen. Hier kan ik nu rustig alle rommel in kwijt, zonder dat het onrustig oogt.

Verder maak ik veel gebruik van grote manden in de vitrinekast. Ook hier kunnen veel spullen in zonder dat het onrustig oogt.

Een open dressoir is zeker niet verkeerd. Een open dressoir kijkt namelijk een stuk ruimtelijker ten opzichte van een geheel gesloten dressoir. Daarnaast kan je met een open dressoir nog veel meer stylen dan met een gesloten dressoir, waarbij dit alleen bovenop het dressoir kan. Maar bij een open dressoir moet je er wel goed op letten dat het niet te rommelig en onrustig wordt.

Wil jij verschillende type dressoirs vergelijken? Neem dan maar eens een kijkje bij Cavetown.nl, waar je veel verschillende soorten dressoirs vindt.

Accessoires boven het dressoir

Het dressoir kan je op veel verschillende manieren stylen. Ik laat je graag zien hoe ik dit heb gedaan.

Omdat het dressoir achter de bank staat heb ik een wandlamp boven het dressoir opgehangen. Dit staat niet alleen heel leuk, maar het is ook praktisch. Het zorgt er namelijk voor dat je op de bank voldoende licht hebt om bijvoorbeeld te lezen of te breien, één van mijn hobby’s waar goed licht belangrijk bij is.

Boven het dressoir heb ik ook een grote spiegel gehangen. Dit kijkt lekker ruimtelijk en vult meteen de lege ruimte boven het dressoir op. In plaats van een spiegel kan je ook kiezen voor een groot schilderij of meerdere posters waarmee je een gallerywall maakt.

Zeker bij een open dressoir is het mijn advies om dit niet te vol te zetten met kleine accessoires, omdat dit anders onrustig kijkt.

Een aantal planten of bloemen zijn altijd een goed idee en zorgen voor sfeer, maar het dressoir hoeft niet propvol met tierelantijntjes. Liever een aantal grote accessoires, dan een heleboel kleine accessoires bovenop een open dressoir.

Naast wat planten en bloemen kan je ook een mooie kaarsenstandaard of geurdiffuser een plekje geven op het dressoir. Ook mijn favoriete huisparfum staat hier op het dressoir.

Toch gek op decoratie? Als je een deels open dressoir hebt is juist de ruimte in het dressoir ideaal voor je decoratie. Of kies een andere plek voor je decoratie. Hang bijvoorbeeld een aantal houten planken boven het dressoir om de kleinere decoratie een plek te geven. Zelf heb ik een houten plank boven de eettafel voor mijn kleinere decoratie.

Bij een volledig gesloten dressoir kijkt het minder onrustig als je deze vol zet met kleine decoratie. Maar het is maar net van welke stijl je houdt. Een aantal grote woonaccessoires straalt doorgaans meer rust uit dan veel kleine decoratie bij elkaar.

Hoe is jouw dressoir gestyled?

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven