Handige tips voor het opbergen van handdoeken
handdoeken bewaren badkamer

Handige tips voor het opbergen van handdoeken

Bewaar jij jouw handdoeken in de badkamer? Wist je dat je dat eigenlijk beter niet kunt doen? In dit artikel vertel ik je waarom en geef ik je handige tips hoe je handdoeken het beste kunt bewaren.

Ik weet niet beter dan dat wij vroeger onze handdoeken gewoon in de badkamer bewaarden. Wij hadden een handige opbergkast waar alle handdoeken in pasten. Het is natuurlijk ook heel makkelijk om handdoeken direct in de ruimte te bewaren waar je deze gebruikt.

Later, toen ik op mijzelf ging wonen, moest ik een andere plek zoeken om mijn handdoeken te bewaren. Dit was puur toeval, in de badkamer was simpelweg geen ruimte om handdoeken op te bergen.

En achteraf is dat maar goed ook, want het blijkt helemaal niet zo slim om handdoeken in de badkamer te bewaren. Zeker als je luxe en heerlijk zachte handdoeken hebt, bijvoorbeeld deze handdoeken van HEMA, wil je er natuurlijk zo goed mogelijk voor zorgen zodat ze zo lang mogelijk goed blijven.

In samenwerking met HEMA heb ik een aantal tips voor je klaarstaan om handdoeken goed op te bergen.

Waarom je handdoeken beter niet in de badkamer kunt bewaren

Veel mensen bewaren handdoeken in de badkamer. Dat is makkelijk, want zo heb je ze altijd in de buurt. Maar eigenlijk is het helemaal niet zo goed voor je handdoeken.

handdoeken bewaren

In de badkamer is het namelijk vaak vochtig. En dat vocht dat trekt in de handdoeken, ook als je ze in een gesloten kast in de badkamer bewaard. In combinatie met de warmte in de badkamer kan er zelfs schimmel ontstaan.

Daarom is het beter om handdoeken niet in de badkamer te bewaren. Dit geldt ook voor ander textiel, zoals een badjas. Bewaar deze bijvoorbeeld aan een haakje in de slaapkamer. En ook een wasmand met vuil wasgoed kan je beter niet in de badkamer neerzetten om dezelfde reden.

Als je echt geen plek in de rest van je huis hebt zorg er dan voor dat de wasmanden regelmatig geleegd worden en dat textiel dus niet te lang op een hoop in de badkamer blijft liggen.

Wat te doen met handdoeken die je gebruikt

Voor handdoeken die je in gebruik hebt is het natuurlijk wel zo handig als je deze in de badkamer kunt bewaren. En omdat deze handdoeken hier maar kort liggen kan dit ook niet zoveel kwaad.

Het is belangrijk dat de handdoeken goed uitgehangen worden, zodat ze in de tussentijd kunnen opdrogen. Dit kan bijvoorbeeld op een handdoekrek met stangen of een badkamer radiator.

Ook kan je ze uithangen op een haakje. De handdoeken drogen dan wel iets lastiger, dus zorg ervoor dat de handdoeken dan niet te dicht op elkaar hangen.

Handige plekken om handdoeken op te bergen

De handdoeken die je niet gebruikt kan je dus het beste niet in de badkamer bewaren. Maar wat is dan wel een handige plek om handdoeken te bewaren?

Mijn advies is om de handdoeken zo dicht mogelijk bij de badkamer te bewaren. Je hoeft dan niet heel het huis door om een nieuw handdoek te pakken.

Heb je ruimte in de gang? Zet hier dan een simpele ladekast of linnenkast neer om de handdoeken in op te bergen. Geen ruimte in de hal? Kijk dan in welke kamer in de buurt genoeg ruimte is voor een opbergkast.

Wij bewaren alle spullen in de kamer naast de badkamer in de ladekast. In de ladekast is ook ruimte voor ons beddengoed en de voorraad badkameraccessoires. Zowel voor de handdoeken als voor het beddengoed let ik er goed op dat ik niet teveel op voorraad bewaar, zodat dit nooit teveel ruimte inneemt.

Zo liggen al deze spullen op een praktische plek bij elkaar en blijven ze zo lang mogelijk goed.

En door de handdoeken met zorg te wassen zorg ik ervoor dat deze zo lang mogelijk zacht en fris blijven.

Waar bewaar jij de handdoeken?

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven