Zo richt je een vitrinekastje in de keuken in
oud industrieel vitrinekastje keuken stylen

Zo richt je een vitrinekastje in de keuken in

Vergeet de standaard bovenkasten in de keuken, een vitrinekastje boven het aanrecht staat namelijk super leuk en je kunt er ook heel wat spullen in kwijt!

In dit artikel deel ik inspiratie voor een leuk vitrinekastje in de keuken en heb ik tips voor je klaarstaan om dit kastje mooi in te richten.

Op zoek naar een mooi vitrinekastje

Je favoriete spullen verdienen een mooi pronkkastje. Zelf heb ik het geluk dat ik een oud laboratoriumkastje van mijn vader heb gekregen. Deze stond vroeger op zijn werk en heeft tientallen jaren bij hem in de garage gestaan.

Het kastje was dan ook flink gehavend, maar gelukkig wist mijn vader dat hij dit kastje absoluut niet mocht weggooien omdat ik het graag wilde hebben. Ik knapte het weer op door een nieuw glasplaatje te bestellen en door het kastje flink te poetsen.

Misschien heb jij ook wel geluk en is er in jouw familie nog een mooi vitrinekastje wat je op de kop kan tikken. En anders staat er op Marktplaats, de rommelmarkt of een vintagewinkel misschien wel iets moois.

Ook nieuw zijn er mooie vitrinekastjes te koop. Ga voor een industriële look met staal of kies voor een landelijke uitstraling. Zo zijn er mooie houten vitrinekastjes met een minimalistische stijl.

Je ziet, er is keuze genoeg om een mooie vitrinekast voor in de keuken te vinden.

Wat zet je in de vitrinekast?

Nu je een mooie vitrinekastje hebt gevonden is het tijd om deze in te richten. Een mooie serviesset mag eigenlijk niet ontbreken in de vitrinekast. Dit servies gebruik je misschien niet dagelijks en het is zonde om deze in een keukenkastje te verstoppen. In een vitrinekast komt deze mooi tot zijn recht.

Ook je favoriete mokken, glaswerk en vakantiesouvenirs verdienen een plekje in de vitrinekast.

Geef het servies en glaswerk de ruimte om te stralen. Maar soms is het moeilijk om te kiezen welk favoriete servies een plekje in de vitrinekast krijgt. Sorteer daarom kleur bij kleur. Dit creëert rust en ruimte in de vitrinekast.

Om je te inspireren laat ik je zien wat in ons vitrinekastje staat:

  • Favoriete zwart-witte mokken, o.a. van House Doctor en vakantiesouvenirs
  • Taartplateau van Lenneke Wispelwey
  • Servies, erfstuk uit mijn familie
  • Wijnkaraf
  • Wijnglazen gekocht op Skiathos
  • Op de bovenste plank staan nu nog een aantal quichesvormen, op termijn is daar nog plek voor meer mooi servies.
  • Bovenop de vitrinekast staan een aantal mooie vazen en potjes, waaronder een hangplantje die ooit (hopelijk) helemaal langs het vitrinekastje groeit.
oud industrieel vitrinekastje keuken

Bonusidee: maak van de vitrinekast een plantenkas

Heb je nog niet zoveel mooi servies, maar ben je wel gek op planten? Dan kan je de vitrinekast ook vol zetten met planten.

Bekijk maar eens deze inspiratie voor je eigen plantenkas, je zult zien hoeveel leuke ideeën er zijn om je vitrinekast vol te zetten met planten.

Heb je juist nog meer mooi servies wat een mooi plekje hoort te krijgen? Bekijk dan deze ideeën om je mooiste servies in de spotlights te zetten.

Wat vind jij het leukst? Zet jij je vitrinekast het liefst vol met servies of met planten?

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven