5 x inspiratie voor de styling van de muur achter het bed
slaapkamer winter

5 x inspiratie voor de styling van de muur achter het bed

Heb jij nog een kale, witte muur achter het bed en wil je graag meer sfeer in de slaapkamer? Bekijk dan eens deze inspiratie voor de styling van de muur achter het bed.

Er zijn namelijk genoeg leuke ideeën om de slaapkamer gezellig in te richten. Van foto behang tot decoratie aan de muur, ik heb een aantal leuke ideeën voor je op een rij gezet om die kale muur te veranderen in een gezellige wand achter het bed.

Lambrisering

Zeker als je geen hoofdbord achter het bed hebt is het een leuk idee om een lambrisering achter het bed te maken.

Zelf maakte ik jaren geleden een lambrisering van sloophout over de hele breedte van de muur. Omdat de lambrisering een stukje van de muur afstaat ontstaat er zo ook ruimte om bovenop de lambrisering decoratie neer te zetten.

De styling op de lambrisering wisselt hier regelmatig. Zo verander ik bijvoorbeeld soms de posters en de planten, zodat de muur achter het bed er elke keer weer net wat anders uitziet.

Planken boven het bed

Planken boven het bed staan niet alleen heel gezellig, maar in een kleine slaapkamer kan dit ook heel handig zijn voor extra opbergruimte.

Hang de planken niet te laag, want je wilt natuurlijk niet je hoofd stoten aan de planken.

Boven het bed in de logeerkamer hadden wij zelf eerst ook twee planken hangen. In eerste instantie met de functie als boekenplank, maar tegenwoordig gebruiken wij vooral de e-reader en hebben we veel minder boeken.

Daarna heb ik de planken nog een tijd gevuld met planten, dit staat heel gezellig. Maar omdat ik de planten in de logeerkamer regelmatig water vergat te geven hangt er inmiddels iets anders.

planten in slaapkamer

Fotobehang

Fotobehang voor in je slaapkamer is ook een erg leuk stylingidee. Denk aan een mooi behang met een bos of bijvoorbeeld een afbeelding van strand, zee en een strakblauwe hemel.

Dit zijn ideale afbeeldingen om bij tot rust te komen. Zelf heb ik ook weleens in een vakantiehuisje gelogeerd met foto behang achter het bed en ik vind dit erg sfeervol.

Kijk goed bij het uitzoeken van de afbeelding dat het mooiste gedeelte van de afbeelding niet net achter het bed verdwijnt, want dat is natuurlijke zonde.

Je kunt ook voor een bakstenen muur of houten muur als fotobehang kiezen. Ook dit staat mooi op de muur achter het bed en tegenwoordig zijn dit soort behangen vaak bijna niet meer van een echt stenen of houten muur te onderscheiden.

Je kunt het foto behang precies op maat van de muur achter het bed bestellen, zodat de afbeelding het mooist tot zijn recht komt.

Gallerywall achter het bed

Als je gek bent op posters is een gallerywall achter het bed ook een leuk idee. Mijn tip is om het niet te vol te hangen achter het bed. Kies liever voor een paar grote posters dan voor heel veel kleine posters. Ook kan je voor subtiele kleuren of zwart-wit posters kiezen.

Zoek op Pinterest maar eens op muur slaapkamer ideeën en je vindt heel veel leuke voorbeelden met posters boven het bed.

Zelf heb ik een gallerywall achter de tafel op kantoor en ik vind dit super sfeervol staan.

Groot wandkleed

Tegenwoordig zijn er heel veel mooie grote wandkleden te koop. Deze ’70’s trend is weer terug van geweest en een groot wandkleed staat heel leuk boven het bed. Een extra voordeel is dat een wandkleed goed is voor de akoestiek.

In de logeerkamer heb ik in plaats van een groot wandkleed een grote wandhanger van riet hangen. Dit heeft bijna hetzelfde effect en staat ook heel gezellig en sfeervol.

styling muur achter bed

Genoeg ideeën om de muur boven het bed te stylen. Welk idee is jouw favoriet?

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “5 x inspiratie voor de styling van de muur achter het bed”

 1. Hi Ilse,
  Ik wil de slaapkamer van mn dochtertje restylen. Op 1 wand komt een kleur ala early dew van flexa en op de achterwand wil ik graag een lichte kleur, off white grijs, baksteen behang. Ik had iets moois gezien maar dat is 1 grote lap, lijkt me nogal een uitdaging voor iemand die nog nooit behangen heeft 😅
  Heb jij tips voor een mooi baksteen of eventueel betonlook behang. Ik heb iig begrepen dat het mat foto papier moet zijn anders lijkt het snel heel nep.

  Alvast dank.
  Groetjes, Hedwig

  1. Hoi Hedwig, goeie vraag! Ik weet niet direct een behang wat mooi staat bij Early Dew. Wel weet ik dat het bij sommige behangmerken mogelijk is een staaltje op te vragen of een staal(boek) in de winkel op te halen. Je zou dat kunnen proberen zodat je eerst een stukje behang in het echt kunt zien. Heel veel succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven