Tip: Farrow & Ball verf goedkoop laten mengen (mijn ervaring)
farrow & ball sulking room pink mengen

Tip: Farrow & Ball verf goedkoop laten mengen (mijn ervaring)

Farrow & Ball heeft prachtige kleuren verf, maar helaas is dit merk niet bepaald goedkoop. Dit komt omdat Farrow & Ball echte kwaliteitsverf is. De kleuren van Farrow & Ball zijn een stuk intenser dan de kleuren van de meeste andere verfmerken.

De grondstoffen voor het produceren van deze verf zijn daarom een stuk duurder dan voor andere verfmerken. Daarnaast wordt voor het mengen van de verf ook natuurlijke onderdelen gebruikt. En deze natuurlijke onderdelen zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook een stuk duurder.

Persoonlijk vind ik 97 euro voor een blik van 2,5 liter veel geld. Je hebt dan wel echte kwaliteitsverf, dus het is een terechte prijs voor deze professionele verf. Toch vroeg ik mij af of het niet goedkoper kan. Ik ging op zoek of je Farrow & Ball verf ook kan laten mengen.

Ik deel graag mijn ervaringen en de voor- en nadelen van het laten mengen van Farrow & Ball verf.

Farrow & Ball verf goedkoop laten mengen

Je kunt Farrow & Ball verf goedkoper laten mengen, bijvoorbeeld bij de bouwmarkt maar ook bij een professionele verfwinkel. Met het laten mengen van Farrow & Ball verf krijg je nooit 100 % precies dezelfde verf, maar wel een kleur die hier dichtbij in de buurt komt. Voor veel mensen is dit een prima, en goedkoper, alternatief.

De verf laten mengen bij de bouwmarkt is het goedkoopst, maar lang niet altijd de beste keuze. En ook niet bij elke bouwmarkt, en voor elke verfkleur, is dit mogelijk.

Er is een reden dat de verf in de bouwmarkt een stuk goedkoper is. Voor deze verf worden veel goedkope synthetische, milieuonvriendelijke, stoffen gebruikt. Daarnaast wordt hier in verhouding het minste aantal pigmenten gebruikt. En pigmenten is nou net het detail wat de intensiteit, en mooiheid, van de kleur bepaalt.

Zelf heb ik daarom bewust gekozen om de verf bij een verfspeciaalzaak te laten mengen. Dit is nog steeds stukken goedkoper dan de echte Farrow & Ball verf, maar wel duurder dan in de bouwmarkt. Maar zo weet ik zeker dat de intensiteit van de kleur verf goed is.

Ik heb de Farrow & Ball verf Sulking Room Pink laten mengen in Sikkens Alphacryl Pure Mat SF. Dit is een kwaliteitsverf die ook door professionele schilders gebruikt wordt. Daarnaast komt dit type verf door de matte uitstraling het dichts in de buurt van de Farrow & Ball verven.

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF

Mengbaar in o.a. Farrow and Ball, RAL 9001, RAL 9003, RAL 9010, RAL 9016, Flexa

Deze verf kan je trouwens in allerlei verschillende kleuren en RAL-nummers laten mengen, bijvoorbeeld ook in één van deze populaire witte RAL-nummers.

Stappenplan voor het online laten mengen van Farrow & Ball verf:

 • Selecteer het type verf wat je wilt laten mengen (bijvoorbeeld Sikkens Alphacryl Pure Mat SF)
 • Open de kleurwaaier op de website van verfwinkel (of selecteer kies een kleur)
 • Je kunt nu zoeken op kleur als je de kleurnaam weet of selecteer de kleurwaaier van Farrow & Ball en kies vanuit daar de juiste kleur
 • Selecteer de juiste hoeveelheid verf
 • En bestellen maar

Ik vind de verf van Sikkens een stuk makkelijker in gebruik dan bijvoorbeeld de eigen merken van de bouwmarkt of Flexa verf. Af en toe zwicht ik nog wel voor deze goedkope verfmerken, maar steeds vaker kies ik voor kwaliteitsverf omdat het verschil in aanbrengen en in uiterlijk toch wel verschilt.

Hoe intenser de kleur, hoe meer je dit merkt. En omdat ik steeds vaker voor opvallende kleuren in huis kies heb ik er dus meer baat bij om voor kwaliteitsverf te kiezen.

Ik heb Sulking Room Pink in de hal op de muren en het plafond aangebracht. Het is een vrij donkere ruimte, maar ik ben blij met het resultaat. Ik heb zo toch wat geld bespaard op de Farrow & Ball verf en tegelijkertijd een mooi resultaat.

Farrow & Ball verf laten mengen, goed idee of niet?

Is het nou een goed idee om Farrow & Ball verf te laten mengen of niet? Dat hangt ervan af wat voor jou belangrijk is. Wil je vooral de goedkoopste verf? Ja, dan is het een goed idee.

Wil je vooral duurzame verf en de allerbeste kwaliteit? Dan is Farrow & Ball misschien wel de beste keuze, deze kan je dan bij de verfspeciaalzaak of online bestellen. Je kunt bijvoorbeeld bij deze winkel de echte verf van Farrow & Ball bestellen.

Ik heb zelf getwijfeld. Ik wilde kwaliteitsverf, dus de goedkope verf uit de bouwmarkt viel daardoor voor mij af. Maar omdat wij ons huis net verbouwd hebben moet er erg veel geschilderd worden. En dit kost heel veel geld.

Daarom viel mijn keuze op Sikkens Alphacryl Pure Mat SF. Dan heb je wel de kwaliteit, maar betaal je een stuk minder.

Sikkens Alphacryl Pure Mat SF

Mengbaar in o.a. Farrow and Ball, RAL 9001, RAL 9003, RAL 9010, RAL 9016, Flexa

Wil je meer weten over het mengen van verf? Bekijk dan eens hoe je deze populaire merken verf online kunt laten mengen.

Wat is bij jou de belangrijkste keuze voor het merk verf? Prijs, kwaliteit of duurzaamheid?

Liefs, Ilse

Mengbaar in o.a. Farrow and Ball, RAL 9001, RAL 9003, RAL 9010, RAL 9016, Flexa

Mengbaar in o.a. Farrow and Ball, RAL 9001, RAL 9003, RAL 9010, RAL 9016, Flexa

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “Tip: Farrow & Ball verf goedkoop laten mengen (mijn ervaring)”

 1. Ik heb de skimming stone laten mengen via de link in jouw blog
  Helaas ben ik enorm teleurgesteld
  De kleur valt veel grijzer uit (dat was nog niet zo erg) maar nu de kleur helemaal droog is valt die zelfs paars uit hoewel de skimming stone een mooi beige/greige tint is.
  Ik heb 100 euro ipv 200 euro betaald maar helaas een kleur gekregen die ik helemaal niet mooi vind. De volgende keer toch maar weer de originele verf kopen of met een staaltje in de bouwmarkt dan is het tenminste geen verrassing.
  Valt jouw kleur niet anders uit?

  1. O wat zonde om te horen! Voor welk merk verf heb je gekozen? Heb je ook een origineel staaltje ernaast gehouden om te vergelijken? Een kleur op je beeldscherm kan namelijk bij jou in huis er heel anders uitzien, dit heeft o.a. te maken met lichtinval en omgevingskleuren.

   En heb je dit ook aangegeven bij de winkel waar je het hebt laten mengen? Het lijkt mij ook dat de winkel waar je het hebt laten mengen dit (hopelijk) wil horen, want het zou niet zo moeten zijn dat de verf zo sterk van originele kleur afwijkt. Je hebt nu iets heel anders gekregen dan je (terecht) verwacht had. Ik heb zelf de ervaring namelijk niet dat de kleur heel anders uitpakt dan de originele kleur. Het zou een foutje kunnen zijn, want bij het mengen kan altijd een keer iets misgaan. Ik zou dit als ik jou was zeker even terugkoppelen naar de winkel waar je dit hebt besteld en een verklaring aan hun vragen. Ik ben zelf ook wel heel benieuwd naar de verklaring van de winkel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven