Review Miele Complete C3 Stofzuiger met zak - mijn ervaring
review miele complete c3_

Review Miele Complete C3 Stofzuiger met zak – mijn ervaring

Sinds de kerstvakantie hebben wij de Miele stofzuiger complete C3 Cat&Dog (stofzuiger met zak) in huis. Inmiddels is de stofzuiger al heel vaak gebruikt, dus de hoogste tijd om een review met mijn ervaringen met deze stofzuiger te delen.

Het verschil tussen de Miele stofzuiger complete C3 Cat&Dog en bijvoorbeeld de Miele Complete C3 Black Diamond EcoLine is de bijgeleverde Turboborstel.

95% van de haren krijg ik ook weg met de standaard borstel op de Miele, dit geeft wel wat aan over de kracht van de ‘gewone’ stofzuiger. Maar met een huisdier is het toch handig om voor de speciale editie voor katten en honden te gaan, omdat deze nog beter reinigt.

Hiervoor hadden wij een stofzuiger zonder zak in huis. In het begin was ik hier heel enthousiast over. Deze stofzuiger had een enorme zuigkracht en was heel flexibel in gebruik.

Alleen het continue schoonmaken van de zakloze stofzuiger vond ik niet zo’n fijn klusje en vaak viel er ook wat vuil naast de prullenbak. Daarnaast had deze stofzuiger steeds vaker maar weinig zuigkracht. Daarvoor moest ik steeds allerlei onderdelen van de stofzuiger losmaken en goed schoonmaken, voordat hij het weer goed deed.

In de kerstvakantie had ik daar helemaal genoeg van en besloot ik de Miele Complete C3 te kopen, mede vanwege de vele positieve beoordelingen.

Mijn ervaring met de Miele Complete C3 Cat&Dog

Ik ben heel blij dat ik weer een stofzuiger met zak heb en vooral blij dat ik weer een stofzuiger met goede zuigkracht heb!

Er zitten heel wat pluspunten aan de Miele Complete C3 Cat&Dog, namelijk:

 • De enorme zuigkracht van de stofzuiger valt meteen op. (Dieren)haren uit vloerkleden, matten en de bank worden moeiteloos opgezogen.
 • Heb je een echt harig tapijt? Dan kan je de bijgeleverde turboborstel gebruiken om alle haren te verwijderen. In de praktijk gebruik ik deze alleen bij de grote schoonmaak.
 • De stofzuiger is heel makkelijk te bedienen. De knoppen zijn flexibel en kunnen zelfs met de voeten worden bediend.
 • De knoppen zijn heel overzichtelijk. Zo is er een stille stand, deze gebruik ik meestal. Maar ook een speciale stand voor tapijten of gordijnen.
 • De extra hulpstukken zitten in een klep in de stofzuiger. Hierdoor verwissel je ze heel makkelijk tijdens het stofzuigen. Ik ben gewend dat de hulpstukken in de stang zitten (waar ze regelmatig uit vallen) of los zitten (waardoor ze steeds zoek raken). Dit is dus echt een voordeel.
 • Miele is echt Duits degelijkheid. Alle onderdelen zijn stevig en flexibel en je merkt in gebruik dat Miele qua kwaliteit boven veel andere merken uitstijgt.
 • De stofzuiger heeft een lang snoer waardoor je makkelijk overal bij kunt.
 • Dankzij de filters komt er geen stank uit de stofzuiger en ruikt het dus altijd lekker fris.
 • De stofzuiger glijdt makkelijk over de tegels en het laminaat. Klein nadeel is wel dat hij soms doorrolt tegen de meubels, dit had ik bij mijn vorige stofzuiger niet. Maar als je de stofzuiger wat langer in gebruik hebt went dit snel.

De stofzuiger is misschien wat zwaar in gebruik, maar dat was onze vorige stofzuiger ook. En de Miele stofzuiger heeft een handvat aan de voorkant, waardoor ik deze een stuk makkelijker vind om te tillen.

Bij de stofzuiger wordt één gratis stofzuigerzak meegeleverd. Ook krijg je een tegoedbon om bij registratie nog extra gratis stofzuigerzakken te ontvangen. Daarnaast zijn er ook goedkopere stofzuigerzakken voor de Miele Complete C3 Cat&Dog te koop.

Ik vind het ideaal om een stevige stofzuiger te hebben die makkelijk de hondenharen van onze hond Jackie opzuigt. Ook voor kattenharen is deze stofzuiger geschikt.

Eerder maakte ik een overzicht voor de beste stofzuigers voor huisdieren, met zowel stofzuigers met zak als zonder zak.

Na het uitproberen van een stofzakloze stofzuiger weet ik dat dat niet echt mijn ding is. En vroeger hadden wij altijd Miele apparatuur wat goed beviel. De eerste indruk van de Miele Complete C3 Cat&Dog is goed en ik hoop dat we hier nog heel wat jaren mee vooruit kunnen.

Zonder huisdieren kan je ook de iets goedkopere Miele Complete C3 aanschaffen.

Over welk merk stofzuiger ben jij heel tevreden?

Liefs, Ilse

review miele complete c3 cat&dog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

2 gedachten over “Review Miele Complete C3 Stofzuiger met zak – mijn ervaring”

 1. Boukje Van Haren

  Eens een Miele altijd een Miele. Ondertussen hier aan de derde Miele stofzuiger! En nog steeds met stofzuigerzak er in. Veel beter voor een luchtwegpatient denk ik. Zak eruit, zak erin en stofzuigen weer. Ik zag dat niet zo voor mij met dat legen en schoonmaken, dus mijzelf nooit aan een stofzuiger zonder zak gewaagd.
  Ik was wel nieuwsgierig naar je redenen, dus kwam ik even lezen.

  1. Mijn moeder zei vroeger precies hetzelfde en jullie hebben helemaal gelijk! Ik moet zeggen dat ik met sommige andere merken ook wel goede ervaringen heb, alhoewel Miele toch echt wel altijd de beste (maar ook de duurste) is. Met stofzuigen ben ik in ieder geval blij dat ik, net als ‘vroeger thuis’, weer een Miele heb 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven