3 redenen om voor een grote spiegel in de badkamer te kiezen
grote badkamerspiegel

3 redenen om voor een grote spiegel in de badkamer te kiezen

Wij hebben zelf een grote spiegel in de badkamer en dat is niet voor niks. In ons vorige appartement hadden we juist een kleinere spiegel boven de wastafel hangen. Daar was ik zo klaar mee dat ik voor dit huis op zoek gegaan ben naar een extra grote spiegel.

Gelukkig is er grote keuze in badkamerspiegels en had ik snel een mooie spiegel gevonden. In dit artikel heb ik de voordelen van een grote spiegel voor je klaar staan en geef ik je tips voor het uitkiezen van een badkamerspiegel.

1. Geen ruzie meer in de badkamer

‘s Ochtends is het spitsuur in huis. Ik weet niet hoe het bij jullie gaat, maar hier was het in het verleden regelmatig mopperen op elkaar. Met een kleine wastafel en bijbehorende spiegel was het vaak dringen in de badkamer.

En als we er dan toch tegelijk stonden prikte er altijd wel iemand met de elleboog in andermans zij, of erger nog, in het oog. Niet echt een lekkere start van de dag. Het gebeurde ook vaak dat ik aan mijn man, of andersom, moest vragen om even aan de kant te gaan om in de spiegel te kijken.

Nu we een grote wastafel met brede spiegel hebben, hebben we hier gelukkig geen last meer van. Geen gemopper op elkaar meer omdat ik mijn man met een borstel mep (sorry!) of mijn man in de weg staat voor de spiegel.

En zo beginnen we veel prettiger aan de dag.

badkamer spiegel boven wasbak

2. Een grote badkamerspiegel laat de badkamer groter lijken

Heb jij een kleine badkamer? Wist je dat je de badkamer groter lijkt met een grote badkamerspiegel? De ruimte wordt in de spiegel weerkaatst en lijkt daarmee dubbel zo groot.

En hoe groter de spiegel, hoe groter de ruimte lijkt. Het is dus slim om in een kleine badkamer een zo groot mogelijke spiegel uit te kiezen. Je kunt deze zelfs op maat laten maken, zodat je de ruimte optimaal benut.

Bij Verno.com is het mogelijk om badkamerspiegels op maat te laten maken.

3. Meer licht met een grote spiegel

Een grote badkamerspiegel weerkaatst niet alleen de ruimte, maar ook het licht. En met een grote spiegel zorg je er dus voor dat de ruimte lichter lijkt.

Heb jij weinig ramen in je badkamer? Dan is het dus slim om een extra grote spiegel op te hangen. Natuurlijk kan je nog meer doen om extra licht in de badkamer te creëren.

Goede verlichting in de badkamer is dan bijvoorbeeld extra belangrijk. En ook kan je beter kiezen voor lichte kleuren in de badkamer die het licht reflecteren in plaats van donkere kleuren. Hoewel donkere kleuren heel sfeervol kunnen zijn, is dit in een donkere badkamer niet zo praktisch.

Verschillende soorten badkamerspiegels

Badkamerspiegels zijn er in allerlei soorten en maten. Een rechthoekige spiegel is bijvoorbeeld tijdloos, maar een ronde spiegel is juist weer heel modern.

Heb je weinig opbergruimte? Dan zou je voor een spiegel met plank kunnen kiezen of zelfs voor een spiegel met ingebouwde opbergruimte.

Ook zijn er spiegels met verlichting. Deze verlichting is vaak rondom de spiegel ingebouwd, waardoor het spiegelbeeld zelfs in het donker goed zichtbaar is en je geen last hebt van vervelende schaduw in de spiegel. Je kunt zelfs kiezen voor spiegels met verwarming, zodat deze nooit meer beslaat.

Zelf vind ik een spiegel met lijst juist heel sfeervol. Wij hebben een spiegel met gouden rand, maar je kunt ook kiezen voor een badkamerspiegel met zwarte of houten lijst.

Voor een symmetrisch effect is het ook heel mooi om twee spiegels naast elkaar te hangen. Zo bereik je hetzelfde resultaat als wanneer je voor één grote spiegel kiest.

Succes met je keuze voor een badkamerspiegel!

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven