Help, mijn geurstokjes ruiken niet meer (dit is de oplossing)
beste geurstokjes geuren

Help, mijn geurstokjes ruiken niet meer (dit is de oplossing)

Ben jij ook zo gek op geurstokjes? Ik heb altijd wel een aantal geurstokjes in huis staan, bijvoorbeeld in de wc, op de trap, in de slaapkamer of in de woonkamer. Maar ik heb ook al regelmatig gehad dat de geurstokjes niet meer ruiken.

Gelukkig is daar een hele makkelijke oplossing voor die ik graag met je deel. Ook deel ik een aantal van de meest voorkomende problemen met geurstokjes.

Wat kan je doen als de geurstokjes niet meer ruiken?

Misschien heb jij ook weleens gehoord dat geurstokjes verzadigd raken en dat ze dan niet meer goed ruiken. Dit is deels waar. Maar geurstokjes alleen verzadigd met olie zouden nog goed moeten ruiken.

Het probleem is dat de geurstokjes daarnaast ook met stof en vuil verzadigd raakt. Dit verstopt de geurstokjes en hierdoor wordt de geur niet meer goed verspreidt.

Je kunt de geurstokjes proberen om te draaien, soms werkt dit tijdelijk en ruiken de geurstokjes weer lekker. Maar het kan ook gebeuren dat de geurstokjes vervangen moeten worden. Dit zal zeker moeten als je de houder regelmatig met navulling bijvult, omdat je dan te lang dezelfde geurstokjes gebruikt.

Je bestelt geurstokjes makkelijk online. Je kunt kiezen voor naturel geurstokjes, maar ook voor geurstokjes in het wit en zwart.

Mijn geurstokjes ruiken te sterk

Misschien vind je wel dat geurstokjes te sterk ruiken. Zeker bij een goede kwaliteit geurstokjes wordt de geur goed verspreid, wat sommige mensen als intens ervaren.

Ook in een kleine ruimte, zoals de wc, ruiken de geurstokjes sterker dan in een grotere ruimte.

Ook hier is de oplossing weer heel simpel. Door een aantal geurstokjes uit de houder te halen wordt de geur minder sterk verspreid. Nog een voordeel is dat de geurolie zo minder snel op gaat en dat je hier langer mee kan doen.

Mijn geurstokjes ruiken niet lekker

Het kan ook dat je de geurstokjes niet lekker vindt ruiken. Nu is geur heel persoonlijk en kan het zijn dat je gewoon een minder lekkere geur hebt uitgekozen.

Maar kwaliteit van de geur speelt ook een rol. Waar de goedkopere geurstokjes vaak zijn samengesteld uit chemische middelen met een geurtje, kan je ook kiezen voor kwaliteit geurstokjes die zo natuurlijk mogelijk zijn samengesteld.

Dit maakt echt verschil en zelf ervaar ik dat de betere merken geurstokjes echt lekkerder ruiken. Janzen is één van mijn favorieten, bekijk maar eens de grote keuze uit verschillende geurtjes.

Dit zijn een aantal geuren die heel goed beoordeeld worden:

Mijn geurstokjes raken snel leeg

Het kan zijn dat de vulling van de geurstokjes snel leeg raakt. Natuurlijk kan je deze weer bijvullen met een navulling, maar het liefst wil je natuurlijk dat de geurstokjes zo lang mogelijk meegaan.

Je kunt er een aantal geurstokjes uithalen. Op deze manier gaat de vulling langer mee. Nadeel is wel dat de geur zo minder sterk verspreid wordt.

Ook kan het helpen om de geurstokjes op een andere plek te zetten. In direct zonlicht, dicht bij een raam of boven de verwarming verdampt de olie namelijk sneller. Door de geurstokjes te verplaatsen zorg je ervoor dat de vulling langer mee gaat.

Met deze tips kan je extra lang genieten van je geurstokjes.

Liefs, Ilse

beste geurstokjes lekkere geuren ervaringen

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

4 gedachten over “Help, mijn geurstokjes ruiken niet meer (dit is de oplossing)”

 1. Ilse, welke diffuser staat er op de foto en hoe bestel ik die met stokjes en geur ( vocht)in de diffuser? Ik heb liever stokjes dan mist, van Berger mag ook maar ik vind geen diffuser met stokjes.
  Verder kocht ik de door jou aangeraden wasbare ontschminking watjes ,maar ik weet niet meer waar,ik ben er heel tevreden over en wil er nog bijbestellen,kan je me laten weten waar het was?
  Groetjes ,
  Sonia

   1. Dat zijn ze,bedankt Ilse! Over Berger…. kan ik stokjes steken in een diffuser met brander,vloeistof en een wiek,ik bedoel dan de wiek er uit en stokjes in de plaats,daar vind ik nergens info over!

    1. Dat is een goeie vraag en dat durf ik niet met 100 % zekerheid te zeggen. Maar ik denk dat als je de diffuser heel goed schoonmaakt dat misschien wel zou kunnen, ik twijfel alleen of de opening van de diffuser niet te smal is voor meerdere geurstokjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven