Plantenhoek woonkamer inrichten: 4 voorbeelden met tips
kamerplanten en vloerverwarming tips

Plantenhoek woonkamer inrichten: 4 voorbeelden met tips

Een plantenhoek in de woonkamer inrichten is altijd een leuk idee! Vind jij het lastig om een plantenhoekje te maken? Ik laat je een aantal voorbeelden zien en geef je tips hoe je makkelijk verschillende planten bij elkaar kunt zetten.

Kijk je mee naar deze leuke ideeën om zelf een plantenhoekje te creëren?

Een grote plantenbak in de woonkamer

plantenhoekje plantenbak op poten_

Als het lastig vindt een mooi plantenhoekje in te richten dan is het het makkelijkst om met 1 grote plantenbak te beginnen waarin je verschillende planten combineert.

Zo hoef je alleen te zorgen dat de verschillende planten mooi bij elkaar passen en niet ook nog eens te letten op de styling van de plantenpotten.

Ook het combineren van planten is in dit geval niet zo moeilijk. In dit voorbeeld heb ik verschillende planten in ongeveer dezelfde tint groen uitgekozen. In de hoogte en de vorm van het blad zit wel een groot verschil, zodat heel duidelijk is dat het om verschillende planten gaat.

Daarnaast heb ik gekozen voor twee hangplanten die mooi naar beneden vallen over de plantenpot op poten.

In plaats van een plantenbak kan je ook voor een bankje kiezen waarop je verschillende planten bij elkaar zet.

Je kunt dit mooi met elkaar combineren door de potten in kleur of vorm goed op elkaar aan te laten sluiten.

sfeerverlichting januari

Ook hier kan je weer kiezen voor planten die in hoogte en bladvorm van elkaar afwijken.

In dit voorbeeld zie je bijvoorbeeld een bananenplant met een watermeloen plant, siernetel (die het een beetje zwaar heeft in de winter) en een pannenkoekplant.

Plantenhoekje met verschillende hoogtes

Een plantenhoekje is het mooist als je met verschillende hoogtes werkt. Dit kan bijvoorbeeld door met planken of een sidetable te werken, maar ook door plantenpotten met verschillende hoogtes bij elkaar te zetten.

Ook met fruitkistjes kan je makkelijk hoogteverschil tussen verschillende planten creëren. En door een aantal planten op een kast te zetten en een aantal planten ernaast, bijvoorbeeld op een dressoir of krukje, te zetten creëer je ook dat hoogteverschil.

Met deze plantentafels creëer je binnen no-time een leuk plantenhoekje met planten op verschillende hoogtes.

Ook voor de planten kan je dan weer een combinatie maken van planten met verschillende bladsoorten en groene kamerplanten combineren met hangplanten.

Als je kamerplanten net verplaatst moeten ze altijd even wennen aan de nieuwe plek. Het beste kan je kamerplanten daarom niet te vaak verplaatsen. Als het goed is staan de kamerplanten er als ze eenmaal gewend zijn op hun nieuwe plek er nog mooier bij.

Een plantenhoekje met bloeiende planten

hortensia verschillende kleuren_

Net even anders: een plantenhoekje met bloeiende planten. Een aantal hortensia’s, gecombineerd met opvallende planten als cactussen, de stippenplant en de krulvaren zorgen voor een originele plantenstyling.

De witgele bloemen van de hortensia zie je weer terug in de witte en gele plantenpotten, waardoor alles perfect bij elkaar past. Ook de rest van de styling op het zwarte dressoir is in de zelfde kleuren als de planten, waardoor het mooi als één geheel oogt.

Een plantenhoekje op planken

Het is ook een leuk idee om een plantenhoekje op planken in de woonkamer te maken. Hang een aantal planken boven de eettafel, het tvmeubel of de bank en zet deze vol met verschillende planten.

Kies voor planten met opvallende bladeren in kleine potten, zo kan je lekker veel planten naast elkaar combineren. In dit voorbeeld heb ik voor rust gekozen door verschillende terracotta potten met elkaar te combineren. Deze potten heb ik gedeeltelijk geschilderd, zodat ze nog beter bij de witte muur passen.

Verder heb ik er zwart-witte decoratie bij gezet. Dit kijkt extra mooi en zorgt er tegelijkertijd voor dat het niet te vol komt te staan met planten, zodat elke plant wel de aandacht krijgt die hij verdient.

In plaats van planken boven elkaar kan je ook voor een leuk kastje aan de muur of op het dressoir kiezen als plantenkastje.

Zelf heb ik dit plantenkastje van Xenos waarin ik een aantal planten heb gezet. Dit kastje is verkrijgbaar in verschillende maten en de kleinere kastjes hang je ook makkelijk aan de muur.

xenos kastje zaha organisch stylen

Niet alleen in de woonkamer staat een plantenhoek gezellig. Ook op je (thuis)kantoor staan planten heel erg leuk. Daarnaast zorgen planten er ook nog eens voor dat je productiever kan werken en creatiever wordt. Hoe dat precies zit lees je in dit artikel.

Veel succes met het inrichten van jouw plantenhoekje!

Liefs, Ilse

Verkrijgbaar in diverse kleuren en soorten blad

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven