IKEA hack: roze IVAR kast
ikea hack ivar verven met knopjes interikleur-1

IKEA hack: roze IVAR kast

Renske van Interikleur deelt een super leuke IKEA hack met ons. Zij laat zien hoe je van de IVAR kast een kleurrijke kast maakt.

kea Hacks en andere DIY klussen, als interieurstylist weet ik er wel raad mee. Naast het hacken van meubels en accessoires, ontwerp ik ze ook zelf. Zoals deze grote gave bloemenklok die ik samen met mijn man produceer. Het leuke is: de klant bepaalt de kleuren. In mijn hoofd ben ik altijd aan het broeden op toffe interieur gerelateerde klussen die ik vervolgens deel op mijn kanaal www.interikleur.com. Voor nu ga ik in op de Ikea Hack waar ik de meeste vragen en reacties op heb gehad: de Ivar Hack.

Ikea Hack met de Ivar kast

Nadat ik mijn Ivar kast eerder had voorzien van een heerlijk gele kleur, stalen poten en leren greepjes, vond ik het wel weer tijd worden om de Ivar kast weer in een nieuw jasje te steken. Dit keer wilde ik echt wat te klussen hebben en zodoende besloot ik om aan de slag te gaan met lijsten. De stappen om deze hack uit te voeren zijn als volgt:

  • Ontvetten/schuren;
  • Lijsten verstek zagen;
  • Lijsten vast lijmen;
  • Deurknopjes spuiten;
  • Ivar kast schilderen.

Stap 1: ontvetten/schuren

Zeer belangrijke stap om de rest van de hack soepel te laten verlopen: ontvetten en schuren. Met schuren begin ik doorgaans met een schuurpapier P120 gevolgd door een fijner schuurpapier van P240.

Maar tegenwoordig kies ik liever voor de schuurspons om ontzetten en schuren te combineren. Hoe je dit kan doen dat kun je lezen in mijn blog vol schildertips

Stap 2: lijsten verstek zagen

Voor deze hack wilde ik doen alsof het een kast met lades is. Grappig: mensen denken nu ook echt dat er lades in de kast zitten.

Om het realistisch te laten ogen, is het belangrijk om een logische la-hoogte te kiezen. De hoogte die je bij keukens terug ziet is 20cm, dit is dan ook de hoogte die ik heb aangehouden. Het mooiste resultaat krijg je als je de latten verstek zaagt.

Tip: bundel de latten samen en zaag in één keer verstek, zo ben je er zeker van dat alle latten even lang zijn.

Het vast binden kun je heel gemakkelijk doen met wat schilderstape. Op onderstaande foto zie je verschillende lengtes, als je deze samen door de zaag haalt dan zijn ze mooi even lang.

latjes op dezelfde maat zagen-1

Stap 3: lijsten vast lijmen

Zodra alle lijsten op maat zijn (en check dit eerst heel goed door het droog erop te leggen!), kun je ze vast gaan lijmen met houtlijm. Al met al kun je hier behoorlijk wat lijmklemmen voor nodig hebben. Dat kan anders!

Ook hiervoor kun je tape gebruiken. Wat moet je zonder? Tape de lijsten vast en zorg ervoor dat de tape goed op de lijsten drukt. Op deze manier kun je zonder lijmklemmen toe. Zodra de lijsten goed vast zitten, kun je de tape zonder moeite weer verwijderen.

ivar lijsten vast zetten

Stap 4: deurknopjes spuiten

Ik vind Ikea echt een held in het leveren van saaie deurknopjes. Bij andere meubels schroef ik ze er direct vanaf om ze vervolgens te bewaren voor het geval ze elders van pas kunnen komen. Deze knopjes had ik over van een eerdere Hemnes Hack. Het zwart kan natuurlijk echt niet in ons kleurrijke interieur. Wil je ook knopjes spuiten? Bevestig ze dan aan een oude lat en op deze manier kun je ze mooi rondom spuiten:

deurknopjes ikea hack verven-1

Stap 5: Ivar kast schilderen

Ook wel zo belangrijk bij een doeltreffende hack: schilderen! Ik koos voor de prachtige kleur Oud Roze van Flexa. Deze kleur contrasteert heerlijk met onze donkerblauwe muur. 

Het resultaat van de Ivar hack

En dan het resultaat! Deze hack is ontzettend leuk om uit te voeren en goed te doen voor beginnende klussers. Met deze hack heb je gegarandeerd een heerlijke eyecatcher in huis.

ivar ikea hack roze

Inmiddels heb ik de Ivar hack verder uitgebreid met een extra etage. Benieuwd hoe dit is geworden? Bekijk dan even mijn blog met 3 Ivar hacks.

Dankjewel voor het delen van deze leuke IKEA hack Renske, super gaaf hoe het nou net een kast met lades lijkt! Voor meer inspiratie kan je ook deze 18 IKEA hacks op de blog bekijken.

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven