Binnenkijken in het kleurrijke huis van @kastjenaardemuur
eetkamer roze met bruin en groen @kastjenaardemuur

Binnenkijken in het kleurrijke huis van Jean-Paul & Rick van @kastjenaardemuur

Laatst plaatste ik op Instagram een oproepje voor binnenkijkers op de blog. Jean-Paul en Rick van het Instagramaccount @kastjenaardemuur reageerden hier enthousiast op en daar ben ik super blij mee, want ik ben gek op hun kleurrijke huis! Kijken jullie mee naar het huis van Jean-Paul en Rick?

Of we een gastblog voor Ilse willen schrijven? Heel graag!

En tadaa, daar is hij dan, onze binnenkijker! 

Wij zijn Jean-Paul (34) en #deman Rick (30) en wij wonen samen met onze kleine vriend Moby in  het prachtige Utrecht. We wonen in een klein maar fijn huurappartement tegen het centrum aan, waardoor we dagelijks van de stad kunnen genieten en dat doen we ook!

@kastjenaardemuur

Het liefst willen wij uiteraard een huisje kopen en klussen, maar helaas staan de Utrechtse huizenprijzen dat al jaren niet toe. En daarbij hebben wij allebei creatieve beroepen, wat over het algemeen niet tot een flink gevulde portemonnee leid! Dus dan maar klussen en stylen binnen de grenzen van de huurbaas.

Kleur

Kleur is een zeer belangrijk uitgangspunt in onze interieursmaak, wij zijn dol op kleur. Waar het in ons vorige appartement lang geleden begon met: “Misschien moeten we 1 muur een kleurtje geven?” (Met een zeer groot vraagteken), hebben nu alle wanden in dit huis een lik gekleurde verf gekregen. Meerdere zelfs. “Jeweltones” zijn onze favoriet. Mooie diepe kleuren. 

Groen, blauw, geel, oranje, roze; allemaal kleuren die bij ons op de wand terug te vinden staan. 

Daarentegen hebben we bewust voor een “neutrale” grijze vloer gekozen en is er her en der een vleugje beige terug te vinden. O en een goud of zwart/wit behangetje wordt ook niet geschuwd.

Eclectisch interieur

Naast kleur mixen we graag meubels, stijlen en patronen. Nieuw, geërfd of van de kringloop, alles door elkaar, maar wel op elkaar afgestemd in bijvoorbeeld kleur.

Door patronen in het interieur te brengen doorbreken we ook de grote kleurvlakken die we hebben. Van luipaardprintjes tot geometrische vormen/patronen, alles kan!

O en we houden van kunst. We hebben een grote collectie vrouwen aan de hand, veelal van oude Nederlandse schilders. De echte werken zijn voor het Rijksmuseum, maar zo kunnen wij er ook een beetje van genieten. 

De liefde voor vintage is 15 jaar geleden begonnen toen ik op een studentenkamer in Utrecht ging en gelukkig hield #deman Rick er ook van. Samen struinen we dan ook regelmatig kringloopwinkels en antiekmarkten af. 

Als het om het interieur gaat hebben we vrijwel altijd dezelfde smaak. Zet ons apart in een winkel en we zullen 9 van de 10 keer dezelfde mooie dingen aanwijzen. Wel een verademing, aangezien we ons ook allebei graag met het interieur bemoeien. 

In onze keuzes is onze eigen leidend. Natuurlijk worden ook wij beïnvloed door trends, maar we weten dat we het juiste gekocht hebben als items bij ons jarenlang in huis staan. En dat geldt niet alleen voor de grote meubelstukken of gekleurde wanden, ook een vaasje op de eettafel staat er al 3 jaar. En we zijn het nog steeds niet zat. Enige twijfel? Dan laten we het item in de winkel.

Persoonlijk

Je huis zegt iets over degene die er wonen, althans zo denken wij. Wij hopen dan ook dat ons huis “ons” uitstraalt. Dat de stijl, de kleuren en de spullen iets zeggen over wie we zijn en wat wij tof vinden.

Het helpt natuurlijk door persoonlijke spullen in het interieur te verwerken. Het kastje en Mariabeeldje van oma, de foto van Moby, maar ook souvenirs van bijvoorbeeld onze huwelijksreis naar Thailand. 

Favoriete ruimte?

Sinds de make-over van de slaapkamer is het met stip onze favoriete ruimte. Hij is bont gekleurd, maar, vinden wij, toch rustig en warm. Hij voelt als een luxe nest. En een vleugje luxegevoel vinden wij heel fijn. Een tikkeltje Hotel-chic, door het hele huis.

kleurrijke slaapkamer @kastjenaardemuur

Lees je deze zin? Dan ben je aan het eind gekomen van onze gastblog. Super tof dat je de moeite hebt genomen om een kijkje te nemen in ons interieur.

En wil je meer zien? Bekijk ons op Instagram @kastjenaardemuur. En dank aan Ilse dat we op InteriorTwin mochten verschijnen!

Liefs!

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven