Binnenkijken bij Debbie van @trashuresnl
Trashuresnl1

Binnenkijken bij Debbie van @trashuresnl

Laatst plaatste ik op Instagram een oproepje voor binnenkijkers op de blog. Debbie van het Instagramaccount @trashuresnl reageerde hier enthousiast op. Super leuk, want ik vind haar stijl met vintage, kleur en moderne invloeden zo gaaf! Kijken jullie mee naar het huis van Debbie?

Leuk dat jij bij ons komt binnenkijken. Mijn naam is Debbie en ik woon samen met Tom en onze katten Ruby en Freddie op de benedenverdieping van een oud herenhuis in Groningen.

In vier maanden tijd hebben wij deze Groningse benedenwoning tot leven geklust. Nou ja, Tom en ik dan. De katten genieten er vooral van en zijn voor ons een ware bron van inspiratie geweest. Kijk je gezellig mee?

Trashuresnl2

Een nieuwe indeling voor het huis

Het is nu vier jaar geleden dat wij de sleutel van ons droomhuis ontvingen! Op de dag van de overdracht stond de badkuip al op de stoep. Het bad moest nog even wachten, want het huis moest compleet op de schop.

Toen we dit huis kochten was het nog een uitgeleefde studentenwoning met twee kamers. Wij hebben de zaak opengebroken en er een luxe ensuite van gemaakt. Slapen doen we in de voormalige badkamer, en waar de oorspronkelijke keuken zat, liggen we nu in bad. 

Een spannende tijd wel. Tom en ik waren nog geen half jaar samen, en ik had geen enkele kluservaring. En dan ook nog eens met een klein budget. Dat werd dus heel veel ‘doe-het-zelven’. Maar het is ons gelukt en daar ben ik nog steeds apetrots op.

Natuurlijk liep er hier en daar wel wat in de soep. Zo hebben wij de muur tussen de voor- en achterkamer deels uitgebroken en er tweedehands paneeldeuren ervoor in de plek geplaatst. Die deuren bleken alleen zo krom als een banaan.

Na de tip ‘die moet je weken met water om ze recht te trekken’, hebben we ze een ‘paar dagen’ nat gesproeid. Geen gekke gedachte merkt ook de buurvrouw op: “Bij de meubelmakerij liggen de boomstammen tenslotte eerste ook drie jaar in het water.” 

Je begrijpt het al, die tijd hebben wij niet. De deuren hangen er nu wel in, maar we hebben ze nooit dicht. Veel te krom. 

Onze woonstijl

Het is lastig om onze woonstijl te omschrijven. Er is geen eenduidig beleid. Ik ben vooral fan van de jaren ‘60 en ‘70 en Tom is een bekende van de ‘gratis weggeefhoek’. Samen besloten we vooral voor vintage te gaan. Dat liep alleen een beetje uit de hand… We vonden zoveel moois.

Nu verkoop ik vintage kasten en meer via Instagram @trashuresnl. Alles wat ik verkoop staat bij ons thuis. Dat levert een bijzonder en eigenzinnig interieur op dat voortdurend verandert. 

“Heb je nu alweer een nieuw kastje!” brult mijn moeder aan de andere kant van de lijn, als ik haar mijn nieuwste aanwinst laat zien. De stijl blijft wel altijd hetzelfde. Met in de voorkamer een typisch jaren ‘60 retro kastje en in de achterkamer een grote industriële eettafel. 

Trashuresnl7

Mijn favoriete item in huis

Wat ik nooit zal verkopen zijn mijn porseleinen dierenbeelden. Het eerste dier wat ons huis binnensloop was een cheeta. Ik wilde altijd al zo’n groot imposant beeld, maar vintage kost zoiets nogal wat. Ook aan deze hing een flink prijskaartje. Daar wilde ik nog een nachtje over slapen…

Super stom, want de volgende dag was ‘ie natuurlijk ‘verkocht’. Ik was zo teleurgesteld in mijzelf, dat getwijfel ook altijd.

Achteraf bleek de cheeta al een maand bij ons in huis te staan. Tom had ‘m gekocht voor mijn verjaardag. Niet veel later kwam er een tijger en een slang bij. Inmiddels duiken de dieren overal op. 

Trashuresnl8

Nu vier jaar later gaat er geen dag voorbij dat Tom en ik niet aan het klussen zijn of snode plannen maken.

As we speak staat meneer zelfs in een dorp verderop een hottub te demonteren. Een ‘nu-of-nooit-aanbieding’, gevonden op Marktplaats. Ondertussen zoek ik nog wat verf uit om de tuin op te leuken. Kortom, er is nog genoeg te doen! 

Trashuresnl9

Ilse vroeg of ik een tip voor jullie lezers had over het inrichten van je huis. Daarover kan ik kort zijn! Bij twijfel, altijd doen. 😉 Groetjes, Debbie

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven