10+ winkels met leuke DIY pakketten voor volwassenen - InteriorTwin
diy pakketten voor volwassenen

10+ winkels met leuke DIY pakketten voor volwassenen

Ben jij gek op knutselen en zoek je een leuk DIY pakket voor volwassenen? Of misschien wil jij wel een DIY pakket kado geven aan een vriendin, collega of familielid die gek is op doe-het-zelven?

Doe-het-zelf pakketten voor volwassenen zijn in allerlei soorten en voor allerlei prijzen, van goedkoop tot wat duurder, te koop. En ook kan je voor allerlei verschillende hobby’s DIY pakketten kopen. Bijvoorbeeld voor breien, haken, borduren, macrameën, maar ook voor tie dye, verven, tassen maken, Kintsugi, onderzetters maken en nog veel meer.

De mogelijkheden voor DIY knutselpakketten zijn eindeloos. Om je op weg te helpen heb ik een aantal van mijn favoriete winkels met leuke DIY pakketten voor volwassenen op een rij gezet.

Zelf bestel ik namelijk regelmatig DIY pakketten voor als ik een nieuwe hobby wil uitproberen. Ik ben er gek op en heb al vanalles geprobeerd, zoals macrame, borduren en zelf onderzetters maken.

Kleine bedrijven

Er zijn heel wat creatieve ondernemers en kleine bedrijven die zelf leuke DIY pakketten voor volwassenen hebben samengesteld. Van borduurpakketten tot miniatuurhuisjes maken, het aanbod is heel divers en er is voor ieder wat wils.

zeep maken daffies diy pakketten
DIY pakket zeep maken van Daffie’s DIY

Het zijn er teveel om ze hier allemaal op te noemen, maar de volgende creatieve ondernemers bieden sowieso leuke pakketten aan:

  • the DIY store heeft verschillende leuke pakketen, zoals een klok van beton, om zelf mee aan de slag te gaan. Je kunt hier o.a. DIY pakketten van beton of hout bestellen. Ook heb je DIY pakketten in het thema bloemen en planten (bijvoorbeeld bloempapier maken en bloempot versieren), borduren, haken & breien, kaarsen maken, textiel, papercraft (o.a. 3D-dieren) en pixel-art.
  • Daffie’s DIY pakketten heeft leuke borduurpakketten (mijn favoriet!), maar je kunt er ook DIY pakketten om te kleien, punchen, kaarsen, zeep of papier maken of losse materialen bestellen. Ook kan je hier een gift card bestellen, zodat de jarige zelf iets kan uitkiezen.
  • De huisjes van BuilDIY staan hoog op mijn verlanglijstje. Knutsel zelf een tuinhuisje, koffiehuisje of één van de talloze andere bouwpakketten in elkaar. Super schattig en je bent uren zoet met één van deze leuke bouwpakketten.
  • Imakin Ik ben zelf fan van dit DIY boek van Imakin, op haar site verkoopt ze nog veel meer leuks waaronder toffe DIY pakketten voor volwassenen.
  • September18 Ik heb hier zelf een abonnement op maandelijkse boxen gehad, dit is iets minder leuk omdat je dan niet zelf kan kiezen. Maar de losse boxen die je wel zelf kan kiezen zijn zeker een aanrader!
  • Op Wolplein bestel ik regelmatig materialen, maar je kunt hier ook veel haak- en breipakketten bestellen. Niet alle pakketten zijn even modern, maar als je goed zoekt staat er toch heel veel leuks tussen.
  • Anouk Bohmer maakt de prachtigste boeketten van papier. Ze heeft nu ook een DIY set om zelf te leren hoe je papieren bloemen maakt, te leuk!
  • by LEef verkoopt toffe DIY droogbloemenkransen waarmee je zelf makkelijk een mooie kans kunt maken.
  • Maak zelf een planten terrarium met dit leuke DIY planten pakket van Plant Rebelz
  • Simpel en Puur heeft verschillende leuke DIY pakketten met o.a. mooie woondecoratie en DIY kits voor de feestdagen. Maak je deze alleen of ga je samen met vriendinnen aan de slag?
  • Ook Listhuiscreatie verkoopt diverse pakketten, waaronder macramé, om zelf leuke woondecoratie te maken.

Etsy

Etsy is mijn favoriete winkel om DIY pakketen voor volwassenen te kopen. Zelf heb ik hier al heel wat pakketten voor mijzelf gekocht en ik word elke keer weer verrast door de veelzijdige, en mooie, pakketten om creatief mee aan de slag te gaan.

Etsy is een platform waar allerlei creatieve ondernemers van over de hele wereld op zijn aangesloten. Je bestelt via Etsy vaak dus bij een kleine ondernemer die jouw pakket met liefde heeft samengesteld en dit is extra leuk. Dit zijn trouwens de leukste Nederlandse verkopers op Etsy.

Dit zijn een aantal van mijn favoriete DIY pakketten op Etsy:

Het volledige overzicht DIY pakketten van Etsy (meer dan 1.000 pakketten!) kan je hier bekijken.

schilderen op nummer

Xenos

Ook Xenos heeft diverse doe-het-zelf pakketten voor volwassenen. Bijvoorbeeld voor Diamond Painting, tie dye verfset en haak- en borduurpakketten. Ook voor de feestdagen heeft Xenos speciale uitgaves voor DIY pakketten. Het voordeel van Xenos is dat de DIY pakketten hier relatief goedkoop zijn.

Bekijk hier het volledige overzicht van de DIY pakketten van Xenos.

Bol.com

Ook bij Bol.com vind je allerlei verschillende DIY pakketten voor volwassenen. Creatief met papier, groen of wol: het kan allemaal met de verschillende pakketten op de website.

Hier kun je alle knutselpakketten voor volwassen op Bol.com bekijken.

Wil je een DIY knutselpakket cadeau geven, bijvoorbeeld aan vriendinnen? Omdat er zoveel uiteenlopende pakketen te koop zijn is het belangrijk om de smaak van de ander goed te kennen. Is zij bijvoorbeeld gek op mooie woondecoratie? Dan is het leuk om hier iets passends bij te bedenken i.p.v. bijvoorbeeld een pakket om een portemonnee te maken.

Er zijn genoeg verschillende pakketen te koop om creatief mee aan de slag te gaan en zelfs voor de feestdagen, zoals kerst en pasen, zijn er leuke DIY pakketten te koop.

Je kunt natuurlijk ook altijd een cadeaukaart geven als je niet goed weet wat je wilt geven. Het leukst is het dan om een cadeaukaart te geven van een winkel van één van de kleine ondernemers.

Mist er nog een leuk Doe het zelf pakket voor volwassenen in dit overzicht? Laat het mij weten in de comments.

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven