20 verschillende kleuren grijze muurverf (warme en koude tinten grijs)
inrichting kleine hal

20 verschillende kleuren grijze muurverf (warme en koude tinten grijs)

Ben jij op zoek naar een mooie grijze kleur verf voor op de muur? In dit artikel vind je inspiratie voor 20 verschillende kleuren grijze muurverf. Ik heb een aantal van de populairste kleuren grijs voor je verzameld, zoals Histor Intuitive en Flexa Industrial Grey.

Of je nu op zoek bent naar een subtiel licht grijze keur, een donker antraciete verf of een warme grijstint voor op de muur: in dit artikel vind je heel veel ideeën en voorbeelden van Pinterest voor een nieuwe tint grijs op de muur.

Grijs is een mooi uitgebalanceerde kleur voor op de muur in de woonkamer, keuken, kantoor, hal of de slaapkamer. Zelf heb ik bijvoorbeeld jarenlang deze warme grijstint op de muur in de slaapkamer gehad.

Warme grijstinten

Flexa Balanced Mist – een evenwichtige, rustige tint grijs met een warme ondertoon voor een interieur in evenwicht.

Histor Grind 6917 – Een mooie intense kleur grijs met een subtiele groengele ondertoon. Met deze grijstint geef je pit aan je interieur, terwijl de basis rustig en ingetogen blijft.

Flexa Tender Clay is een subtiele lichte grijstint met een heel licht bruinige ondertoon waardoor hij warmer oogt. Wil je liever een muur met iets meer impact? Kies dan voor de iets donkerdere tint Worhty Clay.

Histor intuitive is een hele warme grijstint met een bruine ondertoon. Deze tint is eerder Greige en is perfect te combineren met tinten als bruine, aubergine of donkerrood. Ook kan je deze kleur juist combineren met koele grijstinten en zwart om zo een kil interieur wat warmer en gezelliger te maken.

Ral 9002 (grijswit) is een hele lichte grijstint en neigt bijna naar wit.

Farrow & Ball Ash grey is een warme lichte grijstint met een groene ondertoon. Perfect te combineren met houttinten om zo een warm en gezellige sfeer te realiseren.

Tip: wist je dat je de verf van Farrow & Ball ook goedkoop kunt laten mengen?

Pure and Original Ashes is een tint tussen warm grijs en taupe in. Dit is een populaire tint voor een neutraal interieur.

Pure and Original White Rhino is net wat donkerder grijs met een groen ondertoon.

Pure and Original Tin Kettle lijkt in verhouding tot de eerder genoemde tinten wat bruiniger, maar is juist een hele warme diepe grijstint.

De verven van Pure and Original zijn krijtverven waarmee je een matte look creëert en zelfs een betonlook muur kunt verven.

Flexa Industrial Grey is een donkere, antracietgrijze muurverf met een warme ondertoon. Ondanks dat het een hele donkere grijs, bijna zwart, is, oogt hij niet te kil dankzij de warme ondertoon van de verf.

Koude grijstinten

Flexa Wild Dove is een grijstint met een duidelijke blauwe ondertoon. Voor een licht Scandinavisch interieur met een subtiel tintje kleur is dit een perfecte kleur.

Histor Damp – een frisse, licht tint grijs met een subtiele koud ondertoon. Perfect voor een minimalistische of Scandinavische woonkamer of slaapkamer op het zuiden. Ideaal om te combineren met subtiele blauw of wittinten.

Histor Concentratie – Wil je nog net een lichtere tint grijs dan Histor Damp? Dan is Histor Concentratie een mooie optie, dit is een hele lichte grijstint die maar een heel klein beetje van de wittint Ral 9016 afwijkt.

Wil je juist iets donkerder? Dan zijn Histor Cyber en Histor Kiezel mooie tinten voor een neutrale grijze muurverf.

Farrow and Ball Downpipe is een wat donkere grijstint met een blauwe, koele ondertoon. Prachtig om een muur mee te verven, maar ook een goede kleur voor een dressoir of zelfs voor je keukenkastjes.

Flexa beton is een koele grijstint met en blauwpaarsige ondertoon. Ik heb deze kleur zelf lang gehad als lambrisering in de hal.

grijze lambrisering hal

Ral 7047 (Telegrijs) is een rustige grijsblauwe tint. Deze tint wordt vaak gebruikt voor deuren en kozijnen, maar is eventueel ook als muurverf te gebruiken.

Ral 7021 (Zwartgrijs) is een hele donkere, antraciete kleur en neigt bijna meer naar zwart dan grijs. Een ideale kleur als je impact wil maken en een deur, kozijn of muur eruit wilt laten springen.

Twijfel je nog over de juiste kleur grijs op de muur? Bij deze winkels kan je kleurstalen in elke gewenste kleur en van elk verfmerk bestellen.

Grijs kan je met allerlei verschillende kleuren combineren, bijvoorbeeld met één van deze wittinten voor een neutraal effect.

Wil je liever wat meer kleur? Combineer een warme tint grijs met warme kleuren als roze, geel of olijfgroen. Koude grijstinten kan je met kleuren combineren als zwart, groen of donkerblauw.

Bekijk bijvoorbeeld maar eens deze 7 voorbeelden van een groene muur voor meer inspiratie.

Succes met het kiezen van de beste grijstint voor op de muur!

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven