4 tips voor meer opbergruimte in de tuin
extra opbergruimte tuin

4 tips voor meer opbergruimte in de tuin

Zoek jij naar oplossingen voor meer opbergruimte in de tuin? Waar laat je nou alle fietsen, tuingereedschap en andere spullen die je in de schuur wilt bewaren?

In dit artikel heb ik een aantal handige tips voor je klaar staan voor meer opbergruimte in de tuin.

Grote tuin? Plaats een tuinhuis

Oke, deze tip is niet voor iedereen weggelegd. Maar als je een grote tuin hebt heb je vast genoeg ruimte om een extra tuinhuis of schuur te plaatsen voor meer opbergruimte.

Kies bijvoorbeeld voor een tuinhuis van Moduhout voor een kant-en-klaar bouwpakket. Zo zet je relatief eenvoudig een mooi tuinhuis in de tuin en heb je veel meer ruimte om al je spullen in de tuin op te bergen.

Je kunt ook kiezen voor een tuinhuis met veranda. Zo heb je niet alleen extra opbergruimte, maar ook een fijne buitenruimte waar je kunt zitten.

Wij hebben bijvoorbeeld aan ons schuurtje in de tuin een overkapping en pergola op maat laten maken. Dit is ideaal in een kleine tuin, omdat je zo elke m2 optimaal kunt benutten.

opbergen tuin

Maar ook bij een tuinhuis met veranda kan je natuurlijk kiezen voor een kant-en-klaar bouwpakket, bijvoorbeeld bij Moduhout.nl.

Een tuinkast voor je gereedschappen

Als je te weinig ruimte hebt in de schuur voor al je spullen en niet zo’n grote tuin hebt zijn er gelukkig ook kleinere oplossingen. Een tuinkast neemt bijvoorbeeld niet zoveel ruimte in en biedt wel extra opbergruimte in de tuin.

Je spullen kunnen hier droog staan en daarom is het een ideale plek voor tuingereedschap, buitenspeelgoed en meer.

Met een beetje creativiteit kan je ook zelf extra opbergruimte in de tuin creëren. Zo heb ik zelf een buitenkeuken gemaakt waar ik plek heb om extra spullen te bewaren.

Ik bewaar hier bijvoorbeeld zakken potgrond en plantenpotten. Omdat mijn zelfgemaakte buitenkeuken niet waterdicht is kan ik hier niet alles bewaren, maar het biedt toch voldoende ruimte voor veel extra spullen.

Ik heb bewust voor een lage kast / keuken gekozen. In de zomer is het een ideale plek voor de barbecue en ook staan hier een aantal favoriete planten in de schijnwerpers.

Opbergkist voor tuinkussens

Je wilt natuurlijk liever niet dat je tuinkussens nat regenen. Natuurlijk kan je er voor kiezen de kussens daarom tussentijds in de schuur te bewaren, maar dit neemt erg veel ruimte in.

Gelukkig zijn er een aantal alternatieven om de tuinkussens tegen regen te beschermen. Kies bijvoorbeeld voor een beschermhoes voor je tuinmeubelen of een opbergkist voor tuinkussens.

Zo heb je een handige oplossing om je tuinkussens te beschermen tegen regen en bespaar je ruimte in de schuur.

Zeker in de winter is het belangrijk dat je de spullen goed opbergt. Bekijk ook eens deze tips voor het opbergen van tuinaccessoires in de winter.

Kies voor een slimme indeling

Extra opbergruimte is handig, maar nog beter is het om te kiezen voor een slimme indeling in de schuur. Bewaar sowieso geen overbodige spullen in de schuur.

Ruim op wat weg kan en kijk kritisch naar alle spullen die je bewaard in de schuur. Dit werkt het beste door de schuur eerst helemaal leeg te maken.

Zo word je gedwongen alle spullen eerst door je handen te laten gaan en denk je bewust na of het echt nodig of je het item moet bewaren en of de schuur hiervoor de beste plek is.

Door de schuur slim in te delen creëer je ook veel meer opbergruimte dan dat je nu misschien hebt.

Fietsen die je niet vaak gebruikt kan je bijvoorbeeld aan haken aan het plafond ophangen. Op deze manier neemt de fiets veel minder ruimte in en creëer je extra ruimte in de schuur.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een racefiets of een tweede kinderfiets die niet vaak gebruikt wordt.

Daarnaast kan je in de schuur ook planken extra hoog aan de muur bevestigen waar je spullen kunt bewaren. Kies vooral voor spullen die je niet vaak gebruikt, omdat je op deze plek minder makkelijk bij je spullen kunt.

Je zult zien dat je op deze manier heel wat extra opbergruimte kunt creëren.

Soms kan je ook oplossingen bedenken die minder voor de hand liggen. Zo bewaarden wij onze tuinslang in de schuur. Dit nam veel ruimte in beslag, deels doordat deze ook altijd wel in de war zit. Maar omdat de tuinslang zoveel ruimte in neemt en ook niet heel mooi is wilde ik deze niet in het zicht in de tuin laten liggen.

Recent hebben wij de tuinslang vervangen voor een wandslangenbox. Deze ziet er wel mooi uit en neemt dankzij het automatische rolsysteem ook veel minder ruimte in.

Kijk ook maar eens in jouw schuur rond. Misschien zie je ook wel iets wat veel ruimte inneemt en kan je door voor een slim alternatief te kiezen ruimte besparen.

Succes!

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven