Zo creëer je zomerse gezelligheid tegen een betaalbare prijs
solar tuinverlichting lampionnen

Zo creëer je zomerse gezelligheid tegen een betaalbare prijs

Wil jij het gezellig maken in de tuin, maar niet teveel geld aan je tuin uitgeven? Ik heb een aantal handige tips voor je op een rij gezet hoe je tegen een betaalbare prijs je tuin sfeervol in kunt richten.

Zelf breng ik het liefst zoveel mogelijk tijd in de tuin door. Omdat de decoratie in de tuin extra kwetsbaar is onder invloed van regen, wind en zon geef ik hier liever niet teveel geld aan uit.

Ik heb een aantal favoriete tips op een rij gezet om het zomers gezellig te maken in de tuin met een kleiner budget.

Van binnen naar buiten

Voor ik nieuwe dingen koop in de tuin loop ik altijd een rondje door huis of ik nog leuke decoratie heb liggen voor in de tuin.

Op sommige decoratie ben ik misschien binnen uitgekeken, maar dit kan nog prima een aantal jaar mee in de tuin.

Denk aan kussens voor op de loungebank onder de overkapping, kandelaars voor sfeervolle verlichting of zelfs lege bierkratten die met een houten plank als extra bijzettafel gebruikt kunnen worden.

gezellig inrichten zithoek onder overkapping

Zo heb je zonder geld uit te geven al de eerste leuke decoratie om een gezellige sfeer in de tuin te creëren.

Is iets niet meer helemaal je smaak? Verf het dan in een ander kleurtje en geef het een tweede leven in de tuin. Let wel goed op dat je geschikte verf voor buiten gebruikt of zet het op een droge plek in de tuin, zo kan je er nog een hele tijd van genieten.

Shop slim

Om goedkoop een gezellige sfeer in de tuin te creëren is het slim om bewust te winkelen, want zo bespaar je een hoop geld.

Kijk bijvoorbeeld eerst eens op Marktplaats of in de kringloopwinkel want hier vind je goedkoop allerlei leuke accessoires voor in de tuin. Niet alleen mooie tuinaccessoires shop je hier voordelig, misschien vind je er zelfs wel een geweldige tuinset of een tropische parasol voor in je tuin.

Natuurlijk zijn er ook genoeg goedkope winkels waar je betaalbare accessoires voor in de tuin kunt vinden. Winkels als de Xenos en Kwantum hebben betaalbare en mooie tuindecoratie om je tuin een zomerse sfeer te geven.

5 onmisbare items voor een zomerse sfeer in de tuin

Met de bovenstaande tips kan je voordelig accessoires aanschaffen voor je tuin, maar welke items zijn nou echt een aanrader om een zomerse sfeer te creëren? Dit is mijn top 5 voor in de tuin:

Een (nep)haard

Het is niet altijd even warm buiten en zeker ‘s avonds kan het soms snel afkoelen. Daarom is een (nep)haard een echte aanwinst voor in de tuin. Dit staat niet alleen gezellig, zo maak je het ook nog een extra behaaglijk in de tuin.

Een houtvuur is, zeker in dichtbebouwde woonwijken, niet altijd een goed idee maar gelukkig zijn er nog anderen alternatieven. Denk ook eens aan een gashaard of bio ethanol haard voor in de tuin. Hier vind je nog meer voorbeelden van een haard in de tuin.

Lees wel altijd goed de veiligheidsinstructies en volg altijd de gebruiksaanwijzing. Zorg er bijvoorbeeld voor dat er nooit vocht bij de haard kan komen om ongelukken te voorkomen.

Lampions

Lampions heb jij in allerlei verschillende vormen en maten en zijn een mooie aanwinst voor in de tuin. Bij winkels als Xenos en IKEA of het tuincentrum shop je heel voordelig verschillende lampions waarmee je goedkoop de tuin kunt aankleden.

Als je kiest voor lampions op zonne-energie dan heb je ook ‘s avonds laat een extra gezellige sfeer in de tuin.

solar lampen lampionnen chinese lantaarn

Hangstoel of hangmat

Het ziet er niet alleen heel gezellig uit, het zit ook nog eens super lekker. Een hangstoel of hangmat in de tuin is altijd een goed idee.

In een kleine tuin is er vast wel ergens een plekje voor een leuke hangstoel. En heb je een grotere tuin? Dan is het heerlijk om op een zomerse dag lekker te ontspannen in een hangmat.

Hangstoelen van macramé kosten niet zo heel veel geld en geven een tropische vibe aan je tuin. Liever een stevigere stoel? Dan is een rotan hangstoel een goed idee.

Zomerse planten

In een tuin mogen planten natuurlijk niet ontbreken, ik hou zelf van een tuin met veel groen.

Als je een zomerse sfeer met planten wilt creëren kan je denken aan planten als een palmboom, vijg of olijfboom. Of denk aan kleinere planten zoals een klein sinaasappel- of citroenboompje voor op de tuintafel.

Ook in de border kan je zomerse sfeer creëren met verschillende bloemen en planten. Zet de border bijvoorbeeld vol met plukbloemen om ook een bos bloemen voor binnen te kunnen plukken.

Kies waar kan voor vaste bloemen en planten. Dit kost misschien de eerste keer meer geld, maar hierna heb je jarenlang plezier van mooie planten in de tuin.

Buitenvloerkleed

Om de zithoek in de tuin af te bakenen kan je kiezen voor een mooi buitenvloerkleed voor in de tuin. Dit geeft een knusse sfeer aan de tuin.

Het is ook nog eens heel handig als je eigenlijk nieuwe tegels wilt voor in de tuin, maar hier geen budget voor hebt. Een tuinkleed is stukken goedkoper en hiermee dek je mooi de lelijkste tegels af.

Met een klein budget kan je zo een zomerse sfeer in de tuin creëren. Heel veel succes!

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven