Dit zijn de beste kleuren voor in de slaapkamer
duurzaam beddengoed smulderstextiel.nl

Dit zijn de beste kleuren voor in de slaapkamer

Wil jij de muur in de slaapkamer een ander kleurtje geven en twijfel jij wat een goede kleur voor op de muur is? In dit artikel heb ik een aantal geschikte kleuren muurverf voor in de slaapkamer op een rij gezet.

Misschien heb jij wel eerst inspiratie opgedaan via Pinterest en Instagram, want wat is er nou leuker dan binnenkijken bij anderen. Grote kans dat je zelf al wel wat ideeën hebt voor een mooie muurkleur in de slaapkamer.

Het is vooral belangrijk een kleur in de slaapkamer te kiezen waar jij je goed bij voelt, maar wist je dat er ook kleuren zijn die een rustgevende of energieke werking hebben? Het is niet zo gek dat deze kleuren populair zijn voor in de slaapkamer.

Top 3 kleuren voor in de slaapkamer

Blauw is favoriet

Op nummer 1 staat de kleur blauw in de slaapkamer. En dat is niet zo gek, want de kleur blauw heeft een kalmerend effect. Dit is dus de ideale kleur als jij rustig in slaap wilt vallen.

Natuurlijk zijn er veel verschillende kleurtinten blauw en zal niet elke kleurtint je even relaxt en sereen laten voelen. Maar door voor een lichte en ingetogen blauwtint te kiezen die je doet denken aan de lucht of de zee zit je altijd goed.

Een diepe en donkere blauwtint kan je slaapkamer een knusse en geborgen uitstraling geven en hiermee creëer je een luxe slaapkamer. Donkere blauwtinten winnen de laatste jaren aan populariteit in de slaapkamer.

slaapkamer blauwe muur grijs bed

Een gele muur in de slaapkamer

Misschien verwacht je geel wel niet in dit rijtje, maar geel is een heel geschikte kleur voor in de slaapkamer. Geel wordt geassocieerd met de zon en positiviteit.

Een gele muur in de slaapkamer draagt er dan ook aan bij dat jij energiek met het goede been uit bed stapt en klaar bent voor een nieuwe dag.

Vind jij een gele muur te heftig voor in de slaapkamer? Okergeel is een goed alternatief voor een iets ingetogener kleur geel.

En je hoeft natuurlijk niet heel de muur te verven om een zonnig effect te creëren. Kies bijvoorbeeld voor een lambrisering of een cirkel op de muur en de slaapkamer ziet er direct wat vrolijker uit.

Groen voor rust

Grote kans dat jij wel weet dat een groene kleur geassocieerd wordt met de natuur en een rustgevend en kalmerend effect heeft. Het is niet zo gek dat groen dan ook één van de meest geschikte kleuren is in de slaapkamer voor een betere nachtrust.

Maar ook voor groen geldt dat er vele verschillende kleurschakeringen zijn en dat de ene tint meer kalmerend zal werken dan de andere tint.

Groen kan je natuurlijk op meerdere manieren toepassen. Dit hoeft niet perse met muurverf te zijn, maar kan ook door het toevoegen van planten aan de slaapkamer of te kiezen voor groen beddengoed.

Spar histor S 4020 G10Y muurkleur verf

Andere geschikte kleuren muurverf voor de slaapkamer

Natuurlijk zijn er nog meer geschikte kleuren voor in de slaapkamer. Veel mensen kiezen voor witte muren in de slaapkamer, deze kleur straalt rust uit en doordat wit een reflecterende werking heeft lijkt de slaapkamer groter. Deze kleur is dus perfect voor een kleine slaapkamer.

Ook donkere tinten als zwart en antraciet zijn populair. Hiermee laat je de slaapkamer er vaak juist kleiner uitzien en creëer je een intieme en knusse slaapkamer.

En natuurlijk vinden algemene kleurtrends ook de weg naar de slaapkamer. Kleuren die nu populair zijn zoals taupe, terracotta of juist lichtroze zie je niet alleen in de woonkamer terug, maar ook net zo goed in de slaapkamer.

Over sommige kleuren, zoals grijs, wordt gezegd dat je ze beter niet kunt toepassen in de slaapkamer. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat je korter slaapt met een grijze muur.

Nu heb ik zelf jarenlang een grijze muur in de slaapkamer gehad. Ik heb zelf niet de ervaring dat ik minder goed sliep met een grijze muurkleur.

vloer-kiezen-slaapkamer-laminaat-of-pvc_

Kies daarom ook vooral een kleur die je zelf leuk vindt in de slaapkamer. Het is goed om te weten dat bepaalde kleuren een emotie bij je kunnen opwekken, maar daarom hoef je nog niet perse deze kleur voor in de slaapkamer te kiezen.

Andere manieren voor kleur in de slaapkamer

Muurverf is de populairste manier om kleur aan te brengen in de slaapkamer, maar natuurlijk zijn er ook nog andere manieren om kleur toe te voegen aan de slaapkamer.

Behang wint aan populariteit en in plaats van muurverf wordt er dan ook steeds vaker gekozen voor mooi behang achter het bed.

En als je geen zin hebt om zelf te verven of te behangen kies dan eens voor een mooi kleurrijk dekbed. Dit is de eenvoudigste manier voor het aanbrengen van kleur in de slaapkamer en je kunt ook nog eens makkelijk afwisselen en kiezen voor een ander kleurtje.

velvet-beddengoed-roze-smulderstextiel.nl_

Wat is jouw favoriete kleur voor in de slaapkamer?

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “Dit zijn de beste kleuren voor in de slaapkamer”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven