Handige tips voor het inrichten van jouw thuiswerkplek
inrichten thuiswerkplek

Handige tips voor het inrichten van jouw thuiswerkplek

Ben jij op zoek naar handige tips voor het inrichten van een thuiswerkplek? Ik heb een aantal fijne tips voor je op een rij gezet.

Misschien werk je al wel maanden aan de eettafel of een klein hoekje in de woonkamer of slaapkamer. Slim met ruimte omgaan is de truc, maar een gezellig en vooral gezonde werkplek is ook erg belangrijk.

Benieuwd hoe je dat doet? Lees dan de tips in dit artikel.

Slim de ruimte benutten

Veel mensen zijn de laatste jaren gaan thuiswerken en het zou zomaar kunnen dat je opeens ruimtegebrek in huis hebt. Probeer toch als het kan ergens een klein hoekje te vinden om aan te werken en de eettafel te vermijden, zodat prive en werk zoveel mogelijk gescheiden blijven.

Zelf werk ik ook aan een bureau van IKEA van 1,20 meter. Het is klein, maar met een slimme indeling past het wel.

Ga op zoek naar een klein hoekje in de slaapkamer, keuken of desnoods in de woonkamer en richt daar je thuiskantoor in. Mijn thuiswerkplek is bijvoorbeeld op zolder, dit vind ik zelf ideaal. Gebruik bijvoorbeeld een werkbladverhoger voor extra ruimte op het bureau, waardoor je de kleine werkplek optimaal benut.

Met een monitorarm aan de rand van het bureau bespaar je nog meer ruimte, omdat de monitor zo nauwelijks ruimte inneemt op het kleine bureau.

Zo zie je dat je zelf met een klein bureau een fijne en goedkope werkplek kunt creëren.

Goede werkhouding

Zo af en toe aan een eetkamerstoel werken kan niet direct kwaad, maar als je dit maand na maand doet en naar het kleine beeldscherm van je laptop zit te turen ga je dit ongetwijfeld voelen.

Overleg eens met je werkgever over de mogelijkheden. Sommige werkgevers stellen tijdelijk bureaustoelen en beeldschermen van de werkplek beschikbaar voor thuis, andere werkgevers hebben budget beschikbaar om zelf iets aan te schaffen en in andere gevallen zal je het gedeeltelijk of helemaal zelf moeten betalen.

Gelukkig hoeft een bureaustoel of beeldscherm niet duur te zijn en verbetert dit direct je werkhouding. En hoe fijn is het om aan het eind van de dag geen rug- of nekklachten meer te hebben. Zeker als je ook in de toekomst (gedeeltelijk) blijft thuiswerken is dit een goede investering.

Als je zelf iets mag uitzoeken kan je er direct voor zorgen dat het aansluit bij je inrichting en de werkplek daardoor geen stoorzender in de ruimte hoeft te zijn. Mijn man kocht bijvoorbeeld een stoere cognackleurige bureaustoel die perfect bij de ruimte past.

ikea werkplek bureau ideeen_

Als je de hele dag naar het kleine beeldscherm van je laptop loopt te staren is een beeldscherm ook echt een aanrader. Je zit hierdoor een stuk rechter en hebt veel beter zicht op je beeldscherm. Bij de meeste laptops is het heel simpel om hier een groter beeldscherm aan te verbinden.

Maak het gezellig

Veel kantoren zijn niet zo gezellig, maar het voordeel van een thuiswerkplek is dat je deze zo gezellig kan maken als je maar wilt. Zeker als je je werkplek in een ruimte hebt waar je vaak bent, bijvoorbeeld de woonkamer of keuken, wil je ook van je bureau een fijne plek maken.

Gelukkig kan je dit heel makkelijk doen, zonder dat dit veel ruimte van je werkplek in gebruik neemt. Met slechts twee simpele dingen ziet je werkplek er meteen een stuk leuker uit.

Zorg voor een mooie plant bij je werkplek. Kies voor een grote plant naast je bureau of een hangplant boven het bureau. Dit zijn een aantal leuke ideeën voor planten naast of op het bureau:

Monstera adansonii 

Ook wel bekend als Monkey Mask of Monstera Obliqua. Kan zowel als hangplant of als kamerplant.


Bananenplant

Per winkel verkrijgbaar in verschillende afmetingen.


Calathea

Verkrijgbaar in diverse kleuren en soorten bladZet daarnaast altijd een lekkere geurkaars op je bureau. Dit is heel simpel, maar zo effectief. Zelf heb ik altijd mijn favoriete geurkaars van HEMA aan als ik aan het werk ben. En tegenwoordig heb ik vaak een aroma diffuser met een lekkere etherische olie naast de desktop staan.

tips inrichten bureau thuis

Heb je nog ruimte over rondom de werkplek? Richt het dan mooi in met posters, opbergdozen, boeken of andere decoratie.

Met deze tips kan je, hoe klein de ruimte ook is, altijd een fijne werkplek creëren.

Liefs, Ilse

Ook wel bekend als Monkey Mask of Monstera Obliqua. Kan zowel als hangplant of als kamerplant.

Per winkel verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

Verkrijgbaar in diverse kleuren en soorten blad

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven