5 mooie kasten om de lange muur in de woonkamer mee te stylen
kast doorbreken lange muur

5 mooie kasten om de lange muur in de woonkamer mee te stylen

Heb jij een lange muur in de woonkamer en wil je deze muur doorbreken? Door de muur te stylen met een mooie kast lijkt de muur minder lang en ziet het er direct een stuk gezelliger uit.

Er zijn meer manieren om een lange muur in de woonkamer te stylen, maar zelf koos ik er recent voor om de ruimte te doorbreken met een kast.

In dit artikel laat ik je graag 5 voorbeelden van mooie kasten zien om een lange muur in de woonkamer mee te stylen. Ook geeft ik je tips waar je op kan letten bij het uitzoeken voor een kast voor de lange muur in de woonkamer.

Lange muur doorbreken? Bekijk deze 12 stylingideeën om de muur minder lang te laten lijken.

5 mooie kasten voor een lange muur in de woonkamer

In dit overzicht staan 5 mooie kasten om een muur in de woonkamer te stylen. Er is van ieder wat wils: van industrieel, Scandinavisch, bohemien tot retro.

Zelf heb ik de opbergkast Wish van BePureHome tegen de lange muur in de woonkamer staan. De kast staat op hoge poten, waardoor deze niet te massief oogt.

Omdat de kast dicht is heb ik voldoende opbergruimte voor spullen die ik in de woonkamer uit het zicht wil bewaren. Ook zitten er twee lades in de kast, dit is ideaal om kleine spullen in op te bergen.

Bovenop en naast de kast heb ik een aantal planten staan voor meer sfeer. Ook staat er een kandelaar en mooie vaas bovenop de kast.

kast stylen lange muur

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een kast voor in de woonkamer?

Een kast voor de lange muur in de woonkamer is hartstikke handig. De kast doorbreekt de muur, waardoor de wand er minder lang uitziet. Dit maakt de ruimte direct gezelliger en warmer.

Het is wel belangrijk dat je de kast goed afstemt op de ruimte, anders kan het er rommelig of vol uit komen te zien. In het ergste geval maakt het de ruimte erg klein en dat wil je natuurlijk ook niet.

En als je een te kleine kast uitkiest kan deze er iel uitzien in een grote woonkamer en juist helemaal niet tot zijn recht komen.

Het is dus belangrijk het formaat van de kast af te stemmen op de ruimte.

Heb je veel ruimte dan mag je best voor een iets bredere en hogere kast kiezen. Bij weinig ruimte is een wat smallere en lagere kast juist een beter idee.

Ook het uiterlijk van de kast is van invloed op de ruimte. Is de kast volledig dicht? Dan oogt dit veel massiever dan een open boekenkast.

En de kleur maakt natuurlijk ook verschil. Een zwarte kast oogt veel logger dan een webbing of lichte kleur kast.

Kies je voor materiaal als hout of webbing dan zal dit ook de akoestiek in de ruimte verbeteren. Metaal weerkaatst juist geluid, dus een metalen kast helpt hier niet bij. Maar met accessoires zoals planten bovenop de kast kan je alsnog de akoestiek verbeteren.

Pas ook op dat de hoogte van de kast verschilt met andere meubels in de ruimte. Het is namelijk niet mooi als alle meubels in de woonkamer ongeveer dezelfde hoogte hebben.

Veel beter is het om een kast uit te kiezen met een andere hoogte dan de al aanwezige meubels. Zo creëer je een mooi geheel. Eventueel kan je ook met de hoogte spelen door decoratie op de kast te plaatsen, zoals vazen, planten of kandelaars.

opbergkast afscheiding lange muur woonkamer

Zorg dat de materialen en kleuren van de kast ook goed aansluiten bij de ruimte.

Heb je een bohemien of Japandi interieur? Dan is een webbing kast bijvoorbeeld een mooi idee. En in een stoer interieur past een zwart metalen kast bijvoorbeeld weer mooi.

Stylen van de (lage) kast in de woonkamer

Misschien vind je de kast nog wat saai en wil je deze graag mooi stylen. Zeker als je een lage, of deels open, kast hebt dan is het een leuk idee om deze kast te stylen.

Planten zijn altijd een goed idee om een kast mee te stylen. Je kunt kiezen voor een aantal lage planten of hangplanten voor bovenop de kast. Maar ook naast de kast zou je een grote plant kunnen neerzetten. Of kies voor een mooi plantenhoekje naast de kast om je favoriete planten neer te zetten.

Ook kan je een mooie poster bovenop de kast zetten. Heb je nog veel lege ruimte naast de kast? Dan zou je hier zelfs een postercollage kunnen maken.

Combineer deze spullen met accessoires zoals een vaasje, kandelaars of waxinelichtjes. Zo ziet de kast er direct een stuk gezelliger uit.

Om de styling mooi bij de rest van de woonkamer aan te laten sluiten is het goed om de kleuren af te stemmen op de andere accessoires in de ruimte. Zo maak je er mooi één geheel van en dit werkt het beste.

Zelf heb ik een paar planten, een kandelaar en een vaas op de kast staan. Tussen de kast en het tv meubel staat een Strelitzia en links van de kast staat de Monstera, dit zijn mooie grote planten om naast de kast te zetten.

Door de kast inclusief accessoires tussen de zithoek en de keuken te plaatsen vult dit mooi de muur. De lange lege muur is hierdoor nu voor een groot stuk gevuld en dit kijkt een stuk gezelliger in de woonkamer.

Wel heb ik nog een stukje muur leeg gelaten, omdat ik het persoonlijk het mooist en rustigst vind om niet elke meter op te vullen met decoratie.

Ik ben erg blij met de mooie kast en vind dit een ideale manier om de lange muur in de woonkamer mee te stylen.

witte meubels- eettafel, lamp en kast

De Woood opbergkast uit het overzicht in dit artikel heb ik jaren geleden geadviseerd bij een interieuradvies. Deze kast heeft veel opbergruimte en omdat hij licht is van kleur heeft hij niet veel styling nodig.

Deze kast is tijdloos en perfect om een lange muur mee te doorbreken.

Welke kast uit dit overzicht is jouw favoriet?

Liefs, Ilse

Bij Ilse in huis

naturel - 140x70x40 cm

Afmetingen: 91x148x40 cm

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven