Zwart en taupe combineren in je interieur: zo doe je dat
zwart en taupe interieur

Zwart en taupe combineren in je interieur: zo doe je dat

Twee populaire kleuren op dit moment zijn zwart en taupe. Maar hoe combineer je deze kleuren nou mooi met elkaar? Zelf heb ik deze kleuren ook in mijn interieur en ik ben heel blij met het resultaat.

Ik laat je graag zien hoe je deze kleuren mooi met elkaar combineert, welke andere kleuren je erbij kunt combineren en welke accessoires in deze kleuren mooi in je interieur passen.

Zwart en taupe combineren

Zwart geeft een stoer en modern effect. Taupe zorgt, mits je voor de juiste tint kiest, juist voor warmte en met deze basiskleur breng je rust in je interieur. Door deze kleuren met elkaar te combineren creëer je een chique en modern interieur.

In de woonkamer combineren deze kleuren heel goed omdat ze beiden rust uitstralen. Het is daarom ook niet zo gek dat deze kleurencombinatie heel populair is.

Hoe kan je deze kleuren nou het beste met elkaar combineren?

Verf bijvoorbeeld een muur in taupe voor een rustige ondertoon. Het is hierbij belangrijk dat je de juiste kleur taupe uitkiest.

Kies liever niet voor een te kille tint. Zeker bij een raam op het noorden met koud licht of een grijze vloer is dit erg belangrijk, omdat het geheel anders alsnog heel kil wordt.

De taupe verf van Flexa bleek in ons interieur bijvoorbeeld te flets en kil. Om juist die warme uitstraling met een taupe tint te creëren heb ik daarom gekozen voor Real Stone van Flexa.

Taupe kan je ook aanbrengen in de details, zoals kussens op de bank, eetkamerstoelen of een schilderij. Onderaan dit artikel vind je een aantal ideeën voor taupe in je interieur.

Zwart kan je aanbrengen in je interieur door bijvoorbeeld de kozijnen zwart te verven, te kiezen voor zwarte accessoires of een meubel zwart te verven. Ik heb zelf het tv-meubel zwart geverfd wat mooi combineert met de taupe muur.

Combineer zwarte kozijnen met taupe gordijnen voor een luxe uitstraling of kies voor een taupe / bruine bank bij een zwarte salontafel.

Je zult zien dat door deze kleuren te combineren er een mooi en rustig geheel ontstaat.

Welke kleuren passen bij zwart en taupe?

Natuurlijk wil je zwart en taupe met nog meer kleuren combineren, anders wordt het wel heel saai.

De vloer is van grote impact in wat voor kleur je kiest om zwart en taupe mee te combineren. Heb je een houten vloer dan heb je automatisch veel warmte in de ruimte en wil je in de details misschien voor een iets koelere tint zoals grijs of wit kiezen voor een neutrale look.

Bij een grijze vloer is de basis juist vrij koel en kan je met warmere tinten voorkomen dat het interieur saai en somber aanvoelt.

Let hier niet alleen op de kleur, maar ook op het materiaal. Houten meubels stralen bijvoorbeeld automatisch warmte uit en de bruine tint past goed bij het taupe.

Ook meubels van fluweel, ribstof of teddystof hebben een warme uitstraling en kan je prima combineren voor een warme uitstraling.

Kleuren die goed passen bij zwart en taupe zijn basiskleuren als grijs, (warm) wit en bruin. Als je een modern en neutraal interieur wilt dan kan je het beste voor deze kleuren kiezen en contrast aanbrengen met verschillende materialen. Ook bij een luxe uitstraling passen deze kleuren goed.

Als je veel hout in het interieur hebt en dit wilt neutraliseren kan je bijvoorbeeld kiezen voor veel zwarte details, stalen meubels en gladde oppervlakken. Ook grijstinten passen hier goed bij.

Heb je liever wat meer kleur in je interieur? Zelf vind ik de kleur groen heel mooi combineren bij taupe en zwart. Maar ook roze, blauw, warm geel en terracotta tinten passen mooi bij zwart en taupe.

zwart en bruin kleuren combineren met grijs en groen

Om de luxe uitstraling van zwart en taupe te behouden is het belangrijk dat je voor maximaal 1 kleurrijke accenttint kiest. Kies bij voorkeur voor een vergrijsde tint en vermijd pastel en felle tinten, omdat dit minder goed bij taupe en zwart past.

Welke kleur je als accentkleur kiest heeft uiteindelijk ook veel met je persoonlijke voorkeur te maken. Er is niet één juiste kleur, maar alles draait om balans en het goed afstemmen van de kleuren.

Leuke ideeën voor zwart en taupe in je interieur

Heb je zin om meer zwart, taupe en bruin in je kleur toe te passen? Ik heb een aantal leuke accessoires voor je op een rij gezet. Xenos heeft meerdere leuke kussens in het bruin/zwart te koop die mooi bij deze trend passen.

Deze poef van Kwantum past ook perfect in je interieur. En dit schilderij van By-Boo brengt alle kleuren mooi samen.

Succes met het stylen van je interieur!

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

2 gedachten over “Zwart en taupe combineren in je interieur: zo doe je dat”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven