Review Tuur® topper / topdekmatras: mijn ervaringen
topper slaapkamer voordelen

Review Tuur® topper / topdekmatras: mijn ervaringen

Een tijdje geleden werd ik benaderd door Tuur® of ik hun topper wilde uitproberen. Dit kwam mooi uit, want ik overwoog al langer een topper om ons matras extra te beschermen.

Toen ik ook nog eens over de extra voordelen van het Tuur® topdekmatras las was mijn nieuwsgierigheid gewekt. Ik heb de Tuur® topper nu een aantal weken in huis en deel graag mijn ervaringen. Ook deel ik een aantal voordelen van een topper op je matras, want een topper heeft flink wat voordelen!

Waarom een topper?

Een matras gaat zo’n 8 a 10 jaar mee en met de jaren nemen de ondersteunende eigenschappen van het matras steeds verder af. Je kunt de levensduur van het matras verlengen door deze regelmatig te draaien en goed te beschermen.

Bij ons vorige IKEA bed hadden we een topper op het matras. Dit omdat er 2 losse matrassen onder lagen en je zo geen kier meer tussen de matrassen hebt. In de praktijk was het ontzettend simpel om de topper regelmatig te draaien en zo de levensduur te verlengen. Een topper is een stuk lichter dan een matras.

Sinds een jaar of 6 hebben wij een boxspring. Alhoewel deze flink wat comfort geeft kwamen we ook al snel achter één groot nadeel. Het matras van onze boxspring is echt loodzwaar.

Daarnaast zit er aan de onderkant een mooie hoes die bij de boxspring past. Heel mooi, maar dit heeft als nadeel dat je het matras maar 1 kant op kunt draaien en niet ondersteboven.

Bij onze boxspring draai ik nog zelden het matras, omdat dit loodzwaar is. Met een topper wordt dit weer een stuk makkelijker.

Daarnaast heeft een topper nog als voordeel dat het het onderliggende matras ontlast, waardoor deze langer meegaat. Ook kan een goede topper extra ondersteuning bieden.

Als een matras echt is doorgezakt heeft een topper weinig zin en heb je (ook) een nieuw matras nodig. Maar in ons geval, waar het matras nog flink wat jaren meekan, is een topper ideaal. Het ontlast het matras en is een stuk makkelijker om te draaien dan het zware matras.

Bijzonderen aan de Tuur® topper

Naast de gewone voordelen van een topper was ik ook nieuwsgierig naar de extra voordelen van de Tuur® topper.

De ergonomische topper van Tuur® bestaat uit 100% natuurlatex en door de luchtkanalen in de topper zou je minder zweten en woelen en meer comfort ervaren.

Daarnaast heeft de topper aan één zijde massagenoppen afgestemd op je lichaam met 7 zones om extra comfort en ondersteuning te bieden.

De topper is opgebouwd uit materialen stuk voor stuk uitgekozen voor hun duurzame karakter, zodat de materialen zo lang mogelijk mee gaan, een lage impact hebben op het milieu en recyclebaar zijn.

tuur topper review

Wat zijn mijn ervaringen met de Tuur® topper?

We slapen nu een tijdje op de Tuur® topper. De massagenoppen hebben wij aan de bovenzijde neergelegd, omdat ik erg benieuwd was naar de werking hiervan.

Mijn man was direct na de eerste nacht slapen al heel positief over de topper. De topper ligt heerlijk zacht en biedt tegelijkertijd toch ruim voldoende ondersteuning.

Ik moest de eerste dagen wel aan de Tuur® topper wennen. Alhoewel ook ik direct merkte dat de topper een stuk lekker en zachter ligt, had mijn lichaam wat langer nodig om te wennen.

De eerste ochtend werd ik met spierpijn wakker, maar dit was ik ook al gewend nadat ik voor het eerst onder een verzwaringsdeken sliep. Dit is dus niet iets slechts, maar een kwestie van wennen. Min lichaam past zich juist aan aan een gezondere slaaphouding en het is heel normaal dat de eerste tijd hierdoor spierpijn kan ontstaan.

Inmiddels slaap ik echt heerlijk op het Tuur® topdekmatras en heb ik juist het idee dat ik ‘s ochtends een stuk soepeler mijn bed uitstap. Mijn rug voelt minder stijf aan en, toeval of niet, voor mijn gevoel slaap ik ook beter door en lig ik minder te woelen.

We hadden van IKEA bed naar boxspring al een flinke upgrade qua comfort gemaakt, maar de Tuur® topper biedt nog meer comfort. Deze topper is niet te vergelijken met de topper van IKEA die we jaren geleden hadden en ligt vele malen lekkerder.

Ons bed geeft nu hetzelfde comfort als een luxe hotelbed. Enig nadeel is dat, omdat het zo lekker ligt, het heel verleidelijk is om ‘s ochtends in bed te blijven liggen!

Ik moet nog wel even op zoek naar een paar nieuwe hoeslakens. Ons matras is al vrij dik en ook de topper is iets dikker dan de gemiddelde topper dankzij de goede ondersteuning. Maar dit houdt wel in dat niet alle hoeslakens goed meer passen.

We hebben er een aantal met hoge hoek die nog wel passen, maar de hoeslakens met lage hoek passen nu niet meer. Eerlijk gezegd waren de hoeslakens toch al aan vervanging toe, dus om nu nieuwe hoeslakens met hoge hoek te kopen is gelukkig een enkel probleem.

Bij Tuur kan je terecht voor meer producten zoals een matras en hoofdkussen. Mirjam van Een Goed Verhaal testte het hoofdkussen van Tuur en de review lees je op haar blog.

Ik ben erg blij met de Tuur® topper en kan deze aan iedereen aanraden!

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven