5 tips om de beste koop te doen op Black Friday - InteriorTwin
black friday

5 tips om de beste koop te doen op Black Friday

Op vrijdag 25 november 2022 is het Black Friday. Black Friday is over komen waaien uit Amerika en op deze dag stunten veel winkels met hoge kortingen. Zo kan je voor de feestdagen alvast goede koopjes scoren.

Maar het is ook heel handig als je al langer een dure aankoop overweegt, zoals een alarmsysteem woning of nieuwe televisie. Als je je hier goed op voorbereid kan je namelijk geld besparen.

Maar hoe scoor je nou de beste deals op Black Friday? Ik heb een aantal tips voor je klaar staan.

1. Maak vooraf een lijstje

Steeds meer winkels doen mee aan Black Friday en je kunt het zo gek niet bedenken of het is wel tegen een hoge korting op die dag te koop. De winkels proberen op deze manier mensen te verleiden om zoveel mogelijk te kopen.

Het risico is groot dat je hierdoor allemaal dingen koopt die je helemaal niet nodig hebt. Je bespaart dan geen geld, maar bent uiteindelijk juist duurder uit. Een miskoop is echt zonde van je geld.

Black Friday is alleen voordelig als je je vooraf goed voorbereid en aankopen doet die je ook echt nodig hebt.

Maak daarom vooraf een lijstje met welke producten je wilt kopen. Hierop kunnen producten staan die je al wat langer overweegt, zoals de alarminstallatie woning of televisie, maar ook producten voor de feestdagen.

Zorg er daarom voor dat je al weet welke cadeaus je wilt kopen voor je kinderen, partner en familie of vrienden. Zo kan je je goed voorbereiden op Black Friday en alleen de spullen kopen die je ook echt nodig hebt.

2. Kijk vooraf waar jouw product te koop is

Weten wat je wilt kopen is één, maar het is natuurlijk ook handig als je weet bij welke winkels het te koop is zodat je op Black Friday gericht je aankopen kunt doen.

Maak daarom vooraf al een lijstje bij welke winkels je terecht kunt. Zeker bij een duurdere aankoop als een televisie wil je op de dag zelf niet nog moeten zoeken welk model je wilt kopen, want dat kost veel te veel tijd.

En ook voor een alarmsysteem voor je woning wil je van te voren al onderzoek gedaan hebben. Wat is het beste systeem? En is een los systeem wel zo handig of is het verstandiger om direct voor een abonnementsvorm te kiezen?

In sommige situaties is een abonnementsvorm bijvoorbeeld voordeliger dan de aanschaf van een los systeem. Bij veel systemen betaal je sowieso een extra bedrag per maand voor bijvoorbeeld het opslaan van de videobeelden.

En het kan ook voordeliger zijn om bij je verzekeraar een alarmsysteem te regelen dan hiervoor zelf een systeem aan te schaffen. Veel verzekeraars moedigen het gebruik van een alarmsysteem aan en hebben hier het hele jaar door mooie deals voor.

Dit soort dingen wil je vooraf al hebben uitgezocht en niet pas op Black Friday zelf.

3. Vergelijk vooraf alle prijzen

Op Black Friday kan je hoge kortingen scoren. Maar helaas is niet elk bedrijf even eerlijk over hoe hoog de korting echt is. Er zijn bedrijven die op de dag zelf de originele prijs opeens opschroeven, waardoor de aanbieding te mooi om waar te zijn lijkt.

Als je vooraf de originele prijs hebt opgezocht dan weet je dat de korting die geboden wordt dus helemaal niet zo hoog is als hij lijkt.

Maak daarom een lijstje met hoe duur het product vooraf is. Je hoeft dit echt niet van elke winkel op te schrijven, maar schrijf gewoon de goedkoopste prijs op. Dan zie je op Black Friday vanzelf of er een interessante korting wordt aangeboden.

4. Vergelijk de dag zelf opnieuw de prijzen

Eigenlijk heb je het al bij de vorige tip kunnen lezen: op Black Friday ga je opnieuw alle prijzen vergelijken. Zijn de kortingen echt zo interessant als ze lijken?

Soms zal je hele interessante kortingen tegenkomen en is het de moeite waard dat item van je lijstje te kopen. En soms is het maar een kleine korting. Als je het product echt graag wilt hebben is dat nog steeds heel mooi, maar het is niet de moeite waard om je te laten verleiden tot impulsaankopen.

En heel soms zal je zelfs zien dat het product duurder is dan de verkoopprijs die je eerder hebt gevonden. Dan is het natuurlijk niet de moeite waard om het product die dag te kopen.

Er zullen ook genoeg producten zijn die niet met korting te koop zijn. Niet alle winkels doen aan Black Friday mee en ook sommige merken worden nooit als aanbieding verkocht.

5. Laat je niet gek maken

Black Friday klinkt heel mooi en je kunt er zeker goede aanbiedingen scoren, maar laat je vooral niet gek maken.

Black Friday is door de winkels bedacht om jou zoveel mogelijk te laten kopen. Als een aanbieding als te mooi om waar te zijn klinkt dan is dat misschien ook wel zo. Maar door je goed voor te bereiden weet jij of een aanbieding echt zo’n goede deal is of dat het toch iets mooier wordt weergegeven dan het in werkelijkheid is.

Ook steeds meer winkels staan gelukkig op tegen deze manier van consumeren. Dille & Kamille sluit bijvoorbeeld de winkels op Black Friday en de medewerkers gaan die dag vrijwilligerswerk doen om de natuur te beschermen.

En Bever kiest ervoor om die dag geen kortingen aan te bieden op producten, maar om gratis kledingreparatie en schoenonderhoud aan te bieden. Zo gaan producten langer mee en wordt het steeds opnieuw consumeren ontmoedigd.

Ga jij op Black Friday iets kopen?

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven