13 cadeau ideeën voor plantenliefhebbers
cadeau ideeen voor plantenliefhebbers

13 cadeau ideeën voor plantenliefhebbers

Is jouw vriendin, zus, moeder of collega gek op planten en ben je op zoek naar een leuk cadeau? Of misschien is jouw broer wel een echte plantenpapa? Natuurlijk kan je een plant kado geven, maar grote kans dat hij of zij al een huis vol planten heeft.

Wat geef je dan aan een plantenfan cadeau? Geen zorgen, in dit overzicht vind je originele cadeautips voor plantenliefhebbers. Zelf ben ik ook gek op planten en ik zou bijna alles uit dit lijstje wel willen hebben. Deze cadeautips zijn perfect voor een verjaardag, als afscheidscadeau, voor onder de kerstboom of met sinterklaas.

Deze cadeau ideeën mag je trouwens ook gerust aan jezelf cadeau doen, ze zijn namelijk veel te leuk om niet te kopen!

Kijk je mee naar deze mooie en betaalbare cadeaus?

13 cadeau ideeën voor plantenmama’s en plantenpapa’s

1. Stekstation

Plantenfans zijn meestal gek op planten stekken! En natuurlijk kan je planten in een gewoon glas stekken, maar veel mooier is het om je planten te stekken in een mooi stekstation.

Ik heb dit stekstation zelf ook op mijn werkplek staan en kijk elke dag met veel plezier hoe mijn stekjes langzaam groeien!

2. Een mooie vernevelaar

Planten groeien vaak extra goed als je het blad regelmatig verneveld.

Een goedkope oplossing hiervoor is een simpele plantenspuit, maar voor je planten zorgen wordt pas echt een feestje met zo’n mooi vernevelaar!

3. Boeken over planten

Als plantenliefhebber ben je nooit uitgeleerd over planten. Zelf heb ik ook flink wat boeken over planten in huis. Deels om meer te leren over het verzorgen van planten, maar ook om de mooie foto’s van planten te bekijken. Daar haal ik als plantenliefhebber altijd heel wat inspiratie uit.

4. Planten mok

Niks leuker dan je dag beginnen met zo’n leuke mok toch? Deze leuke mok van PLNTS is te gek en een musthave voor iedere plantengek.

Ook op Etsy staan een hoop leuke plantenmokken die je zelfs op naam kunt personaliseren, maar helaas zijn die vaak wel iets duurder.

5. Macrame plantenhangers

Als plantengek weet ik één ding: ik heb altijd een tekort aan plantenpotten en plantenhangers. Deze macramé plantenhangers zijn super leuk en heel betaalbaar.

6. Mooie gieter

Gewoon, omdat planten water geven met een mooie gieter extra leuk is!

7. Plantenpot op poten

Voor een plantenpot op poten is altijd wel ergens een plekje te vinden.

In dit overzicht vind je nog meer mooie plantenpotten op poten.

8. Plantenposters

Als plantengek is het niet alleen leuk om een huis vol planten te hebben, ook is het leuk om een aantal mooie plantenposters aan de muur op te hangen.

9. Stekschaar

Om te stekken moet het stekje soms van de plant worden afgesneden. Een gewone snoeischaar is hier vaak te groot en onhandig voor en een keukenmesje werkt niet altijd even handig. Als je regelmatig planten stekt is zo’n stekschaar dan wel zo handig.

10. Botanisch beddengoed

Als plantenliefhebber wil je het liefst de hele dag door tussen de planten zitten. Extra leuk is het dan om mooi botanisch beddengoed cadeau te geven, zo kan de plantenmama zelfs slapen tussen de planten.

Dit dekbedovertrek is heel leuk om te zien en een droom voor elke plantengek.

11. Plantentafel

Als plantenliefhebber is het soms lastig om een plek te vinden voor al je planten. Daarom komt een plantentafel altijd wel van pas.

Ken je iemand die ook heel veel planten heeft en nog wel wat extra plek voor nieuwe planten kan gebruiken? Geef dan een plantentafel kado, zodat hij of zij weer extra plek voor nieuwe planten heeft! In dit overzicht deel ik meer dan 10 mooie plantentafels en plantenstandaards voor de echte plantenliefhebber.

12. Ecosysteem

Een ecosysteem is altijd leuk om cadeau te geven. Naar een ecosysteem heb je namelijk nauwelijks omkijken, want deze hoef je zelden water te geven.

En een ecosysteem is voor elke plantenmama een mooie toevoeging aan de collectie, maar ook voor de beginnende plantenverzamelaar een leuk idee.

13. Plantentas

Deze tas met afdruk van een Monstera is super gaaf! Met dit cadeau kan iedereen zien hoe gek jouw vriendin of moeder is op al haar planten.

Wedden dat je met deze cadeaus elke plantenliefhebber heel blij maakt!

Liefs, Ilse

cadeau ideeen plantenmama

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven