6 handige tips voor een opgeruimde badkamer

6 handige tips voor een opgeruimde badkamer

De badkamer is in veel huishoudens één van de meest chaotische plekken in huis. Zeker met een groot gezin zijn er veel mensen die de badkamer gebruiken. Hoe meer mensen, hoe meer spullen en de kans is dan ook groot dat de badkamer een rommeltje wordt.

Door ervoor te zorgen dat alle spullen een vaste plek hebben is de kans dat het netjes blijft in de badkamer al een stuk groter. Het is natuurlijk ook belangrijk dat iedereen zijn eigen spullen opruimt. Natuurlijk zijn er nog meer dingen die ervoor zorgen dat jouw badkamer netjes en opgeruimd blijft.

In dit artikel vind je handige tips voor het opbergen van badkameraccessoires voor een opgeruimde badkamer.

1. Zet soort bij soort

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar mijn man en ik gebruiken heel wat verschillende verzorgingsproducten in de badkamer. Zo heb ik bijvoorbeeld producten voor mijn dagelijkse skincare routine, zoals Biodermal face wash en dag- en nachtcrème. Daarnaast gebruik ik verschillende haarproducten, producten voor onder de douche, make-up, nagellak en parfum.

Dit zijn heel wat producten bij elkaar. Door de producten soort bij soort te zetten kan ik alles een stuk makkelijker terugvinden. Dus alle haarproducten op één plek, de producten voor gezichtsverzorging weer op een andere plek enz enz.

Als je alles door elkaar zet dan is het een stuk moeilijker om alles netjes te houden. Zeker als je ‘s ochtends nog niet helemaal wakker bent en haast hebt wordt het anders al snel een grote bende.

Door alle producten per categorie bij elkaar te zetten pak je een stuk makkelijker wat je nodig hebt en blijft de badkamer netter.

2. Elk gezinslid een eigen plek

Mijn man en ik hebben allebei een eigen plek waar we onze spullen neerzetten. Zo houden we makkelijker uit elkaar wat van wie is en kan je dus ook veel makkelijker je eigen spullen terugvinden.

Ook ben je zo zelf echt verantwoordelijk voor het netjes houden van je eigen plek. Kan je iets niet terugvinden? Grote kans dat je het zelf verkeerd hebt teruggezet en dus alleen jezelf de schuld kunt geven.

Hoe groter het gezin, hoe lastiger het is om iedereen een eigen plek te geven. Maar vraag jezelf dan ook af wat echt in de badkamer bewaard moet blijven.

Heb je bijvoorbeeld plek in de slaapkamer voor een kleine make-up tafel? Dit scheelt weer een heleboel spullen in de badkamer.

3. Kies voor een wastafelonderkast met lades

Dit is de grootste fout qua opbergruimte die we zelf in de badkamer gemaakt hebben: geen praktisch opbergmeubel kiezen.

Wij kozen namelijk in eerste instantie voor een houten plank als wastafel. Ik heb er geen spijt van want het was toentertijd een goedkope en mooie oplossing. Alleen een volgende keer zou ik voor iets anders kiezen.

Toen we merkten dat we opbergruimte tekort kwamen kochten we nog een los kastje voor onder de wastafel, maar eerlijk is eerlijk: heel praktisch is deze niet. De openslaande deuren zitten continue in de weg en daarnaast kunnen we er heel weinig spullen in kwijt.

In een wastafelkast met lades heb je veel meer plek voor alle kleine producten die je in de badkamer gebruikt. Niet alleen kan je zo veel meer spullen kwijt, ook blijft de kast zo een stuk netter en overzichtelijker t.o.v. een kast met planken.

Binnenkort willen we wat aanpassingen in de badkamer doen en dan willen we ook een praktische wastafelkast uitkiezen met meer opbergruimte.

opbergen onder wasmeubel

4. Werk met manden en dozen

Heb je toch voor planken in de badkamer gekozen? Dan kunnen manden en dozen heel praktisch zijn om de badkamer netjes en opgeruimd te houden.

Mijn man en ik hebben ieder een aantal manden waarin we onze spullen opbergen. De spullen sorteren we hier soort per soort, zo kunnen we alles makkelijk terugvinden.

extra opbergruimte badkamer

5. Creatief met opbergen

Heb je weinig opbergruimte? Denk dan eens na over een aantal creatieve opbergmogelijkheden.

In een spiegelkast kan je bijvoorbeeld heel wat losse spullen kwijt. En door planken boven de wc op te hangen creëer je extra opbergruimte voor spullen die je niet dagelijks gebruikt.

Zelf gebruiken wij een IKEA trolley in de badkamer waarop we heel wat verschillende producten kwijt kunnen. Ook staan hierop een aantal manden om alles overzichtelijk en netjes te houden.

Ook hangt er een kapstok naast het wasmeubel voor handdoeken. Bovenop de kapstok hebben wij extra opbergruimte om kleine producten neer te zetten.

Zo zijn er nog meer creatieve opbergmogelijkheden te bedenken waarmee je extra opbergruimte in de badkamer kunt creëren en zo je badkamer netjes en opgeruimd kunt houden.

kapstok badkamer

6. Bewaar alleen wat nodig is in de badkamer

Als je een kleine badkamer hebt dan kun je simpelweg niet alles in de badkamer bewaren. Hoe minder spullen in de badkamer, hoe opgeruimder en netter het er uit zal zien.

Bewaar daarom alleen wat echt nodig is in de badkamer. Voorraadproducten hoeven niet in de badkamer bewaard te worden en kan je prima op een andere plek bewaren. Handdoeken die je niet gebruikt kan je sowieso beter niet in de badkamer bewaren, omdat het vocht in de badkamer anders in het textiel trekt.

Je zult zien dat door met deze tips aan de slag te gaan de badkamer er een stuk opgeruimder uit zal zien.

Heel veel succes!

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

2 gedachten over “6 handige tips voor een opgeruimde badkamer”

 1. Hey Ilse,
  Leuke tips weer. Ik kijk er elke week weer naar uit.
  Nu een vraagje over de kapstok in je badkamer: Waar heb je deze gehaald en is deze nog te koop?
  Lijkt me super handig.
  MVG
  Diet Kraaijvanger

  1. Leuk om te horen Diet! O en dat is een hele goeie vraag. We hebben de kapstok al heel wat jaren geleden gekocht en ik weet niet of deze nog te koop is. Het is de So-Hooked van Nomess Copenhagen, misschien dat deze nog ergens te vinden is… Heel veel succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven