Review: Vang snel levend muizen met deze beste muizenval
ervaringen diervriendelijke muizenval

Review: Vang snel levend muizen met deze beste muizenval

Heb jij last van muizen in huis of in de tuin en wil je hier snel van af? Zelf heb ik hele goede ervaringen met deze muizenval en was ik binnen 1,5 week van de muizen af.

Ik deel graag mijn review over deze diervriendelijke muizenval en heb een aantal tips voor je om snel van muizen af te komen.

Mijn ervaringen met de levend vangende muizenval

Deze zomer zaten er opeens een aantal muizen in onze tuin. Ons hondje werd er erg onrustig en waaks van, dus wij wilden hier graag vanaf. Maar we wilden graag een diervriendelijke muizenval, want om muizen in de tuin maar meteen te doden is wat ons betreft onzin.

Wij kwamen uit op deze levend vangende muizenval en bestelden er twee voor in onze tuin.

Als lokvoer kozen wij voor pindakaas. Je kunt heel makkelijk de deurtjes openen en hoeft niet bang te zijn dat je vingers ergens vast komen te zitten.

Ik heb de muizenvallen op twee plekken in de tuin gezet waar ik het vermoeden had dat de muizen vaak zitten. Binnen een aantal dagen zat de eerste muis in de val. Binnen 1,5 week had ik twee muizen gevangen en daarmee was voor ons de overlast voorbij.

ervaringen levend vangende muizenval

Meerdere keren per dag controleerde ik de muizenvallen, zodat de muis weer zo snel mogelijk kan worden uitgezet.

Op internet zijn diverse verhalen te lezen over hoe ver een muis moet worden uitgezet, om te voorkomen dat deze weer terugkeert naar dezelfde plek. Ik lees verhalen van een paar honderd meter tot 3 kilometer.

Wij hebben voor de zekerheid voor een bos op 5 kilometer afstand gekozen. Daar hebben we de muizenval geopend, zodat de muizen hier een nieuw plekje konden kiezen.

Het is nu enkele maanden geleden dat we de muizen hebben gevangen en ze zijn niet opnieuw teruggekeerd naar ons huis.

Wat mij betreft is deze diervriendelijke muizenval de beste, en ook nog eens heel goedkoop, en ik kan deze aan iedereen aanraden.

Nadat we de muizen hebben uitgezet hebben we de muizenval weer goed schoongemaakt, zodat we deze een volgende keer weer kunnen gebruiken. Op dit moment hebben we gelukkig geen last van muizen, dus de muizenval staat voorlopig in de schuur tot we weer overlast ervaren.

Tips om overlast van muizen te voorkomen

Nu is het natuurlijk nog slimmer om te voorkomen dat je overlast krijgt van muizen dan om achteraf de muizen te moeten vangen.

In ons geval kwamen de muizen op het vogelvoer af die we in onze tuin gebruiken voor een vogelvriendelijke tuin. Ik betrapte zelfs een keer een muis in de plastic zak met vogelvoer in de schuur.

Daarvan heb ik geleerd om het vogelvoer te bewaren in een blik in de schuur en het vogelvoederstation niet te vol te stoppen met voer, zodat de prikkel voor muizen deels verdwijnt.

Muizen komen dus af op voedsel. Zowel in de tuin, maar ook in huis.

Heb jij in huis last van muizen? Ruim voedsel dan goed op en bewaar zoveel mogelijk eten in potten van glas, blik of metaal. Hou het huis ook goed schoon, zodat muizen niet op etensresten en kruimels afkomen.

Maak vervolgens spleten en kieren goed dicht, zodat muizen geen kans krijgen om binnen te komen.

Op de website van Milieu Centraal vindt je meer tips om overlast van muizen tegen te gaan.

Heel veel succes!

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven