6+ ideeën voor decoratie op een ronde eettafel

6+ ideeën voor decoratie op een ronde eettafel

Ben jij op zoek naar ideeën voor het stylen van een ronde eettafel? In dit artikel heb ik een heleboel voorbeelden voor decoratie op een ronde eettafel verzameld. In ons huis staat al ruim 7 jaar een ronde eettafel en ik zou niet anders meer willen.

In de afgelopen jaren zag de eettafel er elke keer wat anders uit en ik inspireer je graag met welke decoratie leuk staat op een ronde eettafel. Ook heb ik een aantal handige tips voor het stylen van de eettafel.

Misschien ga jij binnenkort wel een nieuwe eettafel kopen en twijfel je nog over een ronde, ovale of rechthoekige eettafel. Weet je nog niet goed of je een ronde eettafel mooi kunt stylen en is dat één van je twijfels.

Met deze voorbeelden laat ik je graag zien hoe leuk een ronde eettafel in de woonkamer kan staan.

Algemene tips voor decoratie op een ronde eettafel

Een ronde eettafel is soms wat lastiger te stylen dan een rechte eettafel, want waar zet je de decoratie nou neer? Natuurlijk kan je voor het midden van de tafel kiezen voor de woonaccessoires, dit staat vaak heel leuk.

Maar als je hogere decoratie kiest, zoals een grote vaas of planten, dan is dit niet altijd praktisch. je kan dan niet naar de persoon tegenover je kijken, maar kijkt ongezellig tegen een hoge vaas aan.

Bij een rechte eettafel kan je hoge decoratie aan de zijkant zetten, maar bij een ronde eettafel of bartafel is dit wat lastiger omdat je weinig ruimte aan zijkant hebt.

Toch kies ik er zelf vaak voor om de decoratie aan de zijkant te zetten. Dit kijkt wat speelser dan in het midden en als je met twee of drie mensen aan tafel zit staat de decoratie zo niet in de weg.

Lage decoratie kan je prima in het midden zetten. Je kunt dit groeperen door de decoratie op een groot dienblad of etagere te zetten. Zo creëer je meer eenheid en tegelijkertijd kan je de decoratie zo makkelijk van tafel halen als dit in de weg staat voor het diner.

Ik laat je graag een aantal voorbeelden zien voor decoratie op een ronde eettafel.

Voorbeelden voor het stylen van een ronde eettafel

Een grote vaas met bloemen

Een vaas bloemen staat altijd leuk op de eettafel! Je hebt meteen ook decoratie van het seizoen in huis, want met bloemen kan je kiezen voor een mooi herfstboeket of juist voorjaarsbloemen zoals tulpen.

Kies voor een glazen vaas en de bloemen stelen de show of kies juist voor een opvallende vaas die je kunt combineren met een simpel boeket.

In plaats van bloemen kan je ook voor droogbloemen als decoratie op de eettafel kiezen. Het grote voordeel van droogbloemen is dat deze veel langer goed blijven dan verse bloemen.

Zeker als je voor één van deze goedkope droogbloemen kiest heb je er zo heel lang plezier van.

Je kunt kiezen voor eenvoudige pampaspluimen maar ook voor een mooi droogboeket, dat is helemaal de trend van nu.

Planten op de eettafel

Ook planten doen het hartstikke goed als decoratie op de eettafel. Je kunt kiezen voor één iets grotere plant of meerdere kleine planten bij elkaar zetten.

Op de foto heb ik meerdere terracotta plantenpotten bij elkaar gezet voor één mooi geheel, maar je kunt ook verschillende plantenpotten met elkaar combineren.

Extra leuk is het dan om de kleuren in de woonkamer terug te laten komen in de plantenpotten. Als je een kleurenpalet voor de woonkamer hebt uitgekozen dan kan je de kleuren van de plantenpot hier mooi op afstemmen.

styling planten eettafel

Etagere of dienblad

Ook met een dienblad of etagere kan je de eettafel mooi stylen. Je kunt zo de decoratie mooi groeperen.

Zet bijvoorbeeld op een dienblad een plant en combineer deze met een aantal kaarsen in verschillende hoogtes. Of gebruik het dienblad om je favoriete kopjes bij elkaar te zetten.

Mix & match

Je hoeft natuurlijk niet voor één accessoire te kiezen, je kunt ook meerdere accessoires met elkaar combineren op de eettafel.

Combineer bijvoorbeeld een aantal verschillende vazen met een mooie kandelaar. Of zet verschillende planten bij elkaar en breng hoogteverschil aan door een plantje op een etagere te plaatsen. Zet er nog een aantal kaarsen bij en dit maakt het helemaal af.

Ook kan je bijvoorbeeld een opvallende vaas combineren met een plant in een leuke plantenpot voor de decoratie op de eettafel.

Pak uit tijdens de feestdagen

Tijdens de feestdagen kan je natuurlijk helemaal los en de tafel extra gezellig maken met mooi servies, kandelaars en je favoriete decoratie. Dit is de tijd om helemaal los te gaan.

Met kerst pak ik er vaak een mooi tafelkleed bij om de tafel extra mooi aan te kleden en het nog gezelliger te maken.

ronde eettafel rechthoekig tafelkleed

Genoeg ideeën om zelf mee aan de slag te gaan. Mijn belangrijkste tip is: experimenteer en kijk wat je zelf leuk vind staan. Pak wat accessoires erbij uit de woonkamer en mix & match net zo lang tot je tevreden bent over het resultaat.

Heel veel succes met het stylen van de ronde eettafel.

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven