10 x de mooiste wandkleden voor de woonkamer
overzicht mooiste wandkleden

10 x de mooiste wandkleden voor de woonkamer

Zoek jij een mooi wandkleed voor in de woonkamer? In dit overzicht staan de beste wanddoeken voor in de woonkamer. Van industrieel, scandinavisch tot landelijk: ik heb de mooiste wandkleden en wandtapijten voor je op een rij gezet.

Een wanddoek is de ultieme eyecatcher in de woonkamer. Het is ideaal om een saaie muur te stylen en omdat de meeste wanddoeken relatief groot zijn kan je zo op een goedkope manier de woonkamer decoreren.

De meeste wanddoeken zijn alleen geschikt voor binnen, maar kunnen in plaats van in de woonkamer bijvoorbeeld ook heel goed in de slaapkamer, kinderkamer of studeerkamer aan de muur.

De wandkleden op de foto heb ik zelf in huis. Helaas lijken deze op dit moment niet meer leverbaar, maar ik heb de leukste alternatieven voor je op een rij gezet.

Top 10 wandkleden woonkamer

Dit zijn de 10 favoriete wandkleden voor in de woonkamer. Een aantal van deze wanddoeken is in verschillende afmetingen verkrijgbaar, dus klik vooral even door naar de webshop als jouw maat er niet tussen staat.

Of je nu kiest voor abstract, een wandkleed met een vrouw, pauw, Schotse hooglander of planten en bloemen: deze wandkleden zijn ontzettend populair en vliegen de winkels uit.

Hoe kies je een wanddoek voor in de woonkamer?

Twijfel je over welk wandkleed mooi staat binnen aan de muur? Stoere wandkleden passen bijvoorbeeld heel goed bij een industrieel interieur, een wanddoek met een schotse hooglander bij een landelijk interieur en abstracte wanddoeken staan heel mooi in een modern interieur.

Maar kies vooral wat je aanspreekt. Een wanddoek met een vrouw past bijvoorbeeld bij verschillende woonstijlen en ook een botanisch wanddoek matcht goed met verschillende woonstijlen.

Match vooral de kleuren van het wanddoek met de rest van de woonkamer, zodat het mooi één geheel wordt. Heb jij bijvoorbeeld een blauwe muur? Dan kan je kiezen voor een wandkleed met blauwe details, zodat het wandkleed mooi past bij de muur.

Als je voor neutrale kleuren als wit, zwart, grijs en taupe kiest kan je met vrijwel elk interieur combineren en kies je eigenlijk altijd wel goed. Zelf vind ik het bijvoorbeeld leuk om deze kleuren te combineren in een zwarte en taupe interieur.

Zelf heb ik gekozen voor een zwart wit wanddoek op een groene muur en dit combineert erg mooi. En een wanddoek met zwart / beige / bruin combineer ik met taupe en zwarttinten voor een mooi geheel.

Waarom een wandkleed in de woonkamer?

Een wandkleed is helemaal van nu en alleen daarom al een mooie eyecatcher in de woonkamer. Een wandkleed is relatief goedkoop en daarom ideaal als wanddecoratie in huis. Maar een wandkleed heeft nog meer voordelen.

Zo kan je met een wandkleed de akoestiek in huis verbeteren. Een wandkleed is namelijk gemaakt van textiel. Hoe meer stof je in de ruimte hebt, hoe minder het geluid kan weerkaatsen. Met een wandkleed kan je dus het geluid in de ruimte verbeteren.

Ook als je interieur wat kil en ongezellig aandoet, creëer je met een wandkleed meer balans in de ruimte. Als je veel harde en gladde materialen in de ruimte hebt kan je namelijk meer warmte creëren door voor zachte materialen te kiezen. Het is dus een ideale accessoire voor meer gezelligheid in de woonkamer.

Dat kan bijvoorbeeld met een zachte bank of velvet eetkamerstoelen, maar ook door te kiezen voor een wandkleed van textiel aan de muur.

Zelf ben ik gek op mooie wandkleden en heb ik er inmiddels 2 in onze woonkamer.

Wat is jouw favoriete wandkleed?

Liefs, Ilse

overzicht wandkleden woonkamer

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven