3 ideeën voor een meditatiehoekje in huis
meditatiehoekje in huis

3 ideeën voor een meditatiehoekje in huis

Mediteer jij regelmatig? Dan is het wel zo fijn om een plek in huis te hebben waar je dit in alle rust kunt doen en waar je even helemaal tot jezelf kunt komen. In dit artikel laat ik je 3 ideeën zien voor een meditatiehoekje in huis.

Zelf mediteer ik al jarenlang (bijna) dagelijks en ik merk dat een fijne basis met de juiste spullen om mij heen kunnen bijdragen aan een goede meditatie. Soms maak ik bijvoorbeeld gebruik van edelstenen bij een meditatie terwijl ik een andere keer liever op een spijkermat mediteer.

Elke meditatie is weer iets anders en daarom heb ik ook verschillende meditatiehoekjes in huis. Ik laat je graag deze voorbeelden zien, zodat jij ideeën op kunt doen voor een eigen meditatieplek.

Een klein meditatiehoekje in huis

Voor een meditatie is het belangrijk dat je een rustige plek in huis opzoekt. De plek hoeft niet groot te zijn, als je je er maar kunt afsluiten voor je partner, kinderen en huisdieren. Oké, eerlijk is eerlijk, als mijn man niet thuis is mediteert ons hondje Jackie gewoon mee want een blaffende hond tijdens de meditatie is nog irritanter dan een hond die af en toe op je schoot beweegt.

In de basis heb je aan een goede zitplek voor je meditatie voldoende. Dit kan gewoon een stoel zijn, maar een zacht kussen of speciaal meditatiekussen kan je meditatie prettiger maken. Zelf zit ik graag op een grote poef tijdens de meditatie.

Om er een echt meditatiehoekje van te maken kan je een huisaltaar bij het meditatiehoekje plaatsen. Of zet een aantal ruwe edelstenen, geurkaarsen en planten bij je meditatiehoekje.

Zelf gebruik ik zo nu en dan ook een saliebundel en Paleo Santo tijdens mijn meditatie. Dit ligt dan ook binnen handbereik op mijn meditatieplekje, zodat ik dit kan gebruiken wanneer ik dit wil.

Als je van een geleide meditatie houdt dan kan je ook een geluidsbox voor je mobiele telefoon bij de meditatieplek zetten om de meditatie op af te spelen.

Zelf hou ik er van om met oordopjes in te mediteren, dus ik heb altijd een setje oordopjes voor de mobiele telefoon bij mijn meditatieplek liggen. Zo voorkom ik dat ik er eerst naar moet zoeken en geïrriteerd aan mijn meditatie begin, want die oordopjes liggen altijd op een plek waarvan je het niet meer weet.

Meditatieplek in de slaapkamer

Alhoewel ik dus een meditatiehoekje in huis heb, mediteer ik meestal in de slaapkamer. Dit komt omdat ik het liefst liggend mediteer en dan is het bed gewoon de beste plek.

Ook hier ligt een set oordopjes en daarnaast heb ik een spijkermat naast het bed liggen die ik kan gebruiken tijdens mijn meditatie. Verder ligt er standaard een verzwaringsdeken op het bed waar ik graag onder kruip tijdens een meditatie. Zo ervaar ik de meditatie extra goed.

Meer dan dit heb ik eigenlijk niet nodig tijdens een liggende meditatie. Ook hier zou je met edelstenen kunnen werken of een geurkaars kunnen plaatsen ter ondersteuning tijdens de meditatie, maar dit doe ik zelf eigenlijk alleen bij een zittende meditatie.

spijkermat mediteren slaapkamer

Mediteren op de werkplek

Ik werk fulltime vanuit huis en omdat ik hier niet gestoord word door collega’s is de kans op te lang achter elkaar doorwerken groot. Daarom heb ik mijn werkplek juist zo ingericht dat ik er aan denk goed voor mijzelf te zorgen en regelmatig te mediteren.

Zo heb ik een geurdiffuser op het bureau staan met een rustgevende geur. Ook liggen er edelstenen en intuitiekaarten ter ondersteuning.

Niet alleen bevorderen deze dingen mijn creativiteit tijdens het werken, ook is dit een mooie aanvulling om regelmatig op mijn ademhaling te letten en een korte pauze te houden om te mediteren.

Geurwolkje etherische olie voor betere focus

Zoals je ziet kan je op verschillende manieren een meditatiehoekje in huis inrichten. Kijk dus wat jouw favoriete manier van mediteren is en richt op basis daarvan een meditatiehoekje in die het beste bij jou past.

Namaste, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven