Kijkje in ons kersthuis met veel zelfgemaakte kerstdecoratie
kerstboom versieren

Kijkje in ons kersthuis met veel zelfgemaakte kerstdecoratie

Ik hou ervan om ons huis in de kerstsfeer te decoreren! In de woonkamer is de kerstboom natuurlijk het stralend middelpunt, maar ook in de rest van het huis hou ik ervan om wat sfeervolle kerstdecoratie neer te zetten.

In ons huis vind je veel zelfgemaakte kerstdecoratie. Elk jaar probeer ik wel iets nieuws te maken. En het leuke is dat door dit te bewaren ik zo al heel wat zelfgemaakte kerstdecoratie heb die ik dit jaar een plekje in huis kan geven.

Graag laat ik ons kersthuis zien.

Kerst in de woonkamer

Naast het tvmeubel staat een kerstboom die het stralend middelpunt is van de woonkamer. Dit jaar kochten wij een aantal olijfgroene kerstballen als aanvulling op de zilveren kerstballen en kerstdecoratie die we al hadden. Geen gekke boom vol bijzondere ballen bij ons, ik hou juist van een boom vol traditionele kerstballen.

De clusterverlichting kochten wij een aantal jaar geleden voor onze kerstboom, ik kan die aan iedereen aanraden. Het geeft direct zo veel sfeer aan de boom!

Als kerstboom voet gebruik ik een zelfgemaakt kleed van lontwol. Dit gebruik ik al een aantal jaar en is voor mij de perfecte rustige aanvulling op onze kerstboom.

Ook aan de andere kant van de woonkamer staat wat kerstdecoratie. Zo maakte ik dit jaar een kerstkrans van oude kerstballen. Dit is heel makkelijk om zelf te maken. Zo kan je oude kerstballen op een leuke manier hergebruiken.

Je hebt hiervoor een piepschuim krans, lijmpistool en plastic kerstballen nodig. Plak de kerstballen één voor één vast op de krans en werk van groot naar klein.

Daarnaast haalde ik de houten plaat met kerstballen weer tevoorschijn. Hier hang ik elk jaar weer een aantal bijzondere kerstballen op. In dit artikel laat ik je zien hoe je deze houten plaat zelf kunt maken.

Op de houten plank staan een aantal mini kerstboompjes, waaronder een kerstboomlampje. Deze kocht ik vorig jaar en is nog steeds verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Kerst aan de buitenkant van het huis

Ook de buitenkant van het huis is bij ons versierd. Zo hangen aan de voorkant lampjes langs het raam en hangt er een zelfgemaakte ster van macramé.

Heb je geen zin om deze ster zelf te maken? Dan kan je deze macramé ster kant en klaar kopen.

In de tuin hangt ook verlichting en staan een aantal kerstkransen. Bekijk ook deze tips om het gezellig te maken in de tuin met kerst voor meer inspiratie.

Kerstdecoratie in de rest van het huis

Ook op mijn werkplek in huis heb ik kerstdecoratie neergezet.

De kerstboom van lontwol en hout maakte ik een aantal jaar geleden zelf. Ik had toen nog een abonnement op een maandelijkse DIY box en daarbij zat deze DIY. Op de plank naast de kerstboom heb ik een aantal kerstballen onder een stolp neergezet.

De kerstboom van licht op hout maakte ik zo’n 6 jaar geleden en is sindsdien elk jaar opnieuw een hit op Pinterest. Hier kan je de werkbeschrijving van deze DIY kerstdecoratie vinden.

Op de werkplek van mijn man hing ik boven het logeerbed een grote kerstboom op doek op. In plaats van allemaal losse kerstdecoratie koos ik hier voor één grote eyecatcher.

En in de slaapkamer heb ik een aantal zwarte kerststerren van papier opgehangen. Ook deze kerststerren heb ik al jaren, maar deze beginnen inmiddels helaas wat scheurtjes te vertonen. Ondanks dat staat het nog steeds heel gezellig als kerstdecoratie in huis.

Dit is ons kersthuis vol kerstdecoratie! Vind jij het ook zo gezellig om kerstdecoratie te combineren met zelfgemaakte items?

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Wil jij jouw mooie huis of tuin delen in een binnenkijker? Heb je een leuk zelfmaakproject of een ander tof idee en wil je dit delen met de lezers van InteriorTwin? Mail mij jouw idee.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven