4 klusjes om nu te doen die je geld opleveren
administratie ik_

4 klusjes om nu te doen die je geld opleveren

Zo aan het eind van het jaar zijn er een aantal dingen die je kunt doen in en om huis die je geld opleveren. Zeker als je (bijna) kerstvakantie hebt is dit een goed moment om aan de slag te gaan. Door een aantal dingen nu aan te pakken hou je direct geld over in de portemonnee, hoe fijn is dat!

Zo loopt mijn man aan het einde van het jaar o.a. al onze abonnementen en verzekeringen even door om te kijken of het ergens anders niet goedkoper kan. Je kunt bijvoorbeeld de prijzen voor energie vergelijken om te kijken wat de voordeligste optie is.

Ik deel graag een aantal klusjes met je die je nu kunt doen en die je geld kunnen opleveren.

1. Verzekeringen en abonnementen vergelijken

Ik gaf al aan dat mijn man rond deze tijd altijd onze abonnementen en verzekeringen vergelijkt om te kijken of we niet te veel geld betalen. Overstappen naar een goedkopere partij kan je namelijk direct geld opleveren.

Het meest voor de hand liggend is te kijken of je kunt overstappen op energie en of er een andere aanbieder goedkoper is. Maar ook voor televisie en internet kijken wij elk jaar of we nog goed zitten. En we lopen onze verzekeringen, zoals de inboedelverzekering, ook altijd even door.

Online kunnen we via vergelijkssites diverse partijen met elkaar vergelijken. Door dit elk jaar te doen kunnen onze verzekeringen en abonnementen bijna jaarlijks iets omlaag.

In sommige gevallen is het het voordeligst om over te stappen, maar het is ook goed om te kijken naar de kleine lettertjes. En wij vinden het ook belangrijk hoe tevreden we zijn over de huidige partij.

Is er maar een klein prijsverschil tussen onze huidige aanbieder en de goedkoopste partij? Dan bellen wij even met onze huidige aanbieder. Soms blijkt dat ons contract dan iets omlaag kan, zonder dat wij daarvoor hoeven over te stappen naar een andere partij.

2. Klusjes rondom huis uitvoeren

Niet elke klusje rondom huis zal je direct geld opleveren, maar als je je huis wilt verduurzamen is het interessant om nu aan de slag te gaan. Hoe beter je huis is geïsoleerd, hoe minder jij zal betalen aan energie.

Sommige dingen, zoals het installeren van zonnepanelen, kan je niet zelf doen en zal je dus wat geduld voor moeten hebben. Ook duurt het langer voor je deze investering weer hebt terugverdiend.

Maar kleine aanpassingen zoals het aanbrengen van raamfolie of tochtstrips kan je prima zelf doen. Zeker met de huidige energieprijzen merk je direct verschil en hou je snel geld over.

Niet alleen dat: een huis wat minder tocht is ook een stuk prettiger om in te wonen!

3. Zolder opruimen

Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Ik heb al vaker gedeeld hoeveel voordelen het ontspullen van ons huis voor mij heeft.

Maar ook als je direct geld wilt verdienen kan ontspullen een goede motivatie zijn. De kans is namelijk groot dat je nog spullen op zolder hebt staan die je niet meer gebruikt en die wel geld waard zijn.

Zelf ga ik in de kerstvakantie ons huis ook eens goed opruimen. De afgelopen tijd heb ik al wat spullen op Marktplaats verkocht en wie weet kom ik nog het een en ander tegen. Zo kan ik direct geld verdienen met spullen die ik niet meer gebruik.

Ik zal ook vast spullen tegenkomen die lastig te verkopen zijn, maar nog wel waardevol voor iemand anders kunnen zijn. Deze spullen breng ik dan naar de kringloop. Alhoewel ik dan niet direct geld overhou geeft het mij wel weer rust en ruimte in huis.

4. Abonnementen opzeggen

Nog iets wat je kunt doen om geld over te houden is het opzeggen van abonnementen. En dan bedoel ik niet het abonnement op televisie en internet waar ik het al eerder over had, want zelf zou ik niet zonder kunnen.

Maar er zijn nog veel meer abonnementen die minder belangrijk zijn. Door deze op te zeggen levert je dit direct geld op.

Heb jij bijvoorbeeld nog een abonnement op tijdschriften die je toch niet leest? Niet alleen groeit de stapel tijdschriften zo steeds verder in huis, het is ook nog eens weggegooid geld.

Loop je bankrekening eens na en kijk goed waar je allemaal op geabonneerd bent. Is het het geld waard? Een abonnement op maaltijdboxen kost bijvoorbeeld veel geld, maar als je een hekel hebt aan boodschappenlijstjes maken is het misschien wel de investering waard.

Maar het kan ook heel goed dat je abonnementen tegenkomt die je niet meer gebruikt. Zo heb ik bijvoorbeeld een abonnement op een plantenapp op mijn mobiel die ik niet meer gebruik en door dit abonnement op te zeggen bespaar ik weer geld.

De kans is ook groot dat jij een aantal abonnementen tegenkomt die eigenlijk geen waarde meer voor je hebben. Zonde, want het kost je veel geld zonder dat je hier iets uithaalt. Dit is dan ook een mooi moment om dit op te zeggen.

Zoals je ziet zijn er verschillende dingen die je kunt doen die je direct geld kunnen opleveren. Welk klusje ga jij als eerste oppakken?

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven