Hoe style je de Samsung Frame tv? Leuke ideeën en voorbeelden
styling samsung the frame

Hoe style je de Samsung Frame tv? Leuke ideeën en voorbeelden

Sinds een aantal jaar hebben wij een Samsung the Frame tv in huis en daar ben ik heel erg blij mee! De tv ziet er namelijk een stuk mooier uit dan onze oude televisie en valt nauwelijks op aan de muur.

Regelmatig krijg ik van bezoek de opmerking ‘wat een mooi schilderij aan de muur’ waarmee ze dan onze tv bedoelen. Ook krijg ik wel eens de vraag of we geen tv in de woonkamer hebben. Dit geeft wel aan hoe onopvallend deze design tv is!

Wil jij ook een Samsung the frame en ben jij op zoek naar ideeën hoe je deze kunt stylen in je interieur? Ik heb een aantal voorbeelden en ideeën voor je klaar staan.

Veel van deze ideeën kan je natuurlijk ook gebruiken voor een ander type tv alhoewel het er dan wel net iets minder als een schilderij uit zal zien als bij the Frame.

Samsung the Frame als eyecatcher aan de muur

Als je de tv het middelpunt wilt laten zijn dan is less = more. Laat alle aandacht uitgaan naar het kunstwerk op de televisie en voorkom dat je teveel decoratie om de tv heen plaatst.

Voor een echt minimalistisch interieur laat je zoveel mogelijk spullen weg, maar je kunt ook voor een paar simpele decoratie items kiezen. Zorg voor rust in het kleurenpalet en je zult zien dat the Frame het middelpunt blijft.

Zelf heb ik mooie verlichting naast de tv opgehangen, dat is ook nog eens functioneel. Ook hangt er een jujuhat aan de muur en staat er wat simpele decoratie op het tvmeubel. Door vooral voor zwart en taupe tinten te kiezen blijft het een rustig geheel en gaat alle aandacht uit naar the Frame.

Combineer Samsung the Frame met een gallerywall

Nog een populaire manier om de tv te stylen in de woonkamer is door the Frame te combineren met een gallerywall.

Je kunt dit heel rustig houden door voor een ingetogen kleurenpalet te kiezen, maar je kunt ook net als Sabine van de blog Styled by Sabine losgaan met materialen, texturen en kleuren en zo een spannend geheel creëren.

Zelf twijfel ik ook al een tijdje om een gallerywall naast de tv te maken met ingetogen kleuren als taupe en zwart.

Maar omdat het niet goedkoop is om veel lijsten en posters aan te schaffen wacht ik nog eventjes. Wie weet, ooit!

Variatie op de gallerywall: combineer de tv met xxl posters

In plaats van een gallerywall kan je er ook voor kiezen om één of twee grote posters te combineren met de televisie. Voor de verbouwing van onze woonkamer zag het er bij ons zo uit.

Dit is een goede optie als je wel een gallerywall wilt, maar liever niet voor te veel kleine posters en schilderijen bij elkaar kiest.

Er zijn genoeg ideeën om je eigen twist te geven aan de styling van de Samsung the Frame televisie. Daarnaast kan je ook op the Frame zelf regelmatig de afbeelding verwisselen en kan je voor verschillende kleuren lijsten kiezen.

In de praktijk merk ik dat ik niet vaak de afbeelding op de televisie verander. Deels omdat ik de afbeelding die ik nu gebruik heel mooi vind. Daarnaast vind ik het standaard assortiment verder niet zo heel interessant.

Via de Art Store zijn wel hele mooie afbeeldingen uit te kiezen, maar het abonnement hiervoor kost maandelijks geld. Nu las ik net dat je tegenwoordig ook losse afbeeldingen via de Art Store kunt kopen, dit is wel een interessante optie!

Ook kan je zelf afbeeldingen toevoegen. Dit heb ik in het verleden weleens gedaan en is echt leuk om te doen.

The Frame echt een mooie aanwinst voor in huis als je de televisie niet teveel wilt laten opvallen. Ik zou er ook als ik nu weer een televisie zou moeten kiezen opnieuw voor deze versie kiezen.

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven