Kleurstalen en verfstalen bestellen: overzicht met winkels
kleurstalen en kleurtesters gratis

Kleurstalen en verfstalen bestellen: overzicht met winkels

Wil jij weten waar je kleurstalen en verfstalen kunt bestellen? In dit overzicht deel ik winkels waar je kleurstalen en verfstalen van verschillende merken kunt bestellen zoals Flexa, Karwei, Pure & Original en meer.

Het uitkiezen van de juiste kleur verf is niet altijd even makkelijk en daarom is het slim om kleurtesters te bestellen. Zo krijg je een beter beeld van de kleur en kan je kijken of de kleur echt wat voor je is.

In sommige bouwmarkten kan je gratis staaltjes van kleuren meenemen. De staaltjes zijn vaak erg klein van formaat, waardoor het nog steeds lastig is is om te kijken of dit de juiste kleur is.

Gelukkig kan je tegenwoordig grotere staaltjes van de meeste kleuren bestellen. Vaak worden de kleurstalen op a4 of a5 formaat geleverd en soms krijg je, zoals bij Flexa, een kleine roller waarmee je de verf zelf kunt uittesten op de muur. Voor deze stalen wordt een kleine vergoeding gevraagd en soms krijg je dit bedrag weer retour als je de verf besteld.

Verderop in dit artikel vind je nog een aantal handige tips voor het gebruik van deze kleurstalen, maar eerst zal ik een overzicht delen van de populairste merken verfstalen en waar je deze kunt bestellen.

Flexa

Bij Flexa kan je de populairste kleuren als kleurtester bestellen. Dit kan op de website van Flexa, maar ook in diverse winkels. Deze testers kosten € 2,49 per stuk. Flexa heeft soms tijdelijke acties waarbij je na aankoop het geld van maximaal 3 testers retour ontvangt, hoe dit zit lees je hier.

Je kunt er ook voor kiezen een Flexa Kleurstaal te bestellen bij Verf.nl. Deze a4 kleurstaal kost slechts € 2,00 en is verkrijgbaar in 200 Flexa kleuren.

Deze kleurstaal is gratis als je de verf bij Verf.nl besteld, de kleurstalen weer terugstuurt en hierbij ook de originele factuur van de kleurstalen opstuurt. Je ontvangt dan namelijk het aankoopbedrag van de verfstalen retour. Hoe dit precies werkt kan je hier lezen.

Histor

Ook bij Histor kan je de populairste verfkleuren als a4 kleurenstaal bestellen. Deze kleurenstalen kosten € 1,49 en worden online en offline bij diverse winkels verkocht. De keuze van kleurstalen is wel een stuk beperkter dan bij Flexa.

Helaas lijk je op dit moment geen geld retour te krijgen als je ook uiteindelijk de Histor verf besteld.

Het beste kan je de gewenste kleur + ‘kleurstaal’ via Google opzoeken, zodat je een overzicht krijgt bij welke winkels deze kleurstaal te koop is.

Pure & Original

De kleurenkaart voor Pure & Original is gratis verkrijgbaar, maar aan de hand van de kleine staaltjes van een paar centimeter groot kan het lastig zijn om de juiste kleur te bepalen.

Gelukkig is het ook mogelijk om handgeschilderde stalen op A5 formaat te bestellen van de Pure & Original kleuren. Een staal kost 2 euro.

Zowel de gratis kleurenkaart als de handgeschilderde stalen kan je bij Paint Pure bestellen.

Farrow & Ball

Voor Farrow & Ball zijn helaas geen losse kleurstalen of testers verkrijgbaar. Wel is het mogelijk om een klein proefpotje te bestellen, dit kan bijvoorbeeld bij Verfonline-XL.

Een klein proefpotje Farrow & Ball is leverbaar in alle kleuren verf uit de collectie en kost € 9,50.

Praxis

Bij Praxis is het mogelijk om van ruim 200 kleuren testers te bestellen. Zo kan je eerst kijken of de kleur wat voor je is.

In de webshop van Praxis zijn kleurtesters beschikbaar van het eigen merk Perfection, maar ook van Flexa, Histor, Renaulac en Les Decoratives. De prijs van de kleurtester verschilt per merk verf.

Bekijk het volledige assortiment testers hier.

kleurstalen en kleurtesters winkels opvragen

Karwei

Voor alle kleuren verf uit de collectie van Karwei is het mogelijk om online een kleurkaart te bestellen.

Een kleurkaart kost € 0,20, echter is het alleen mogelijk om een bestelling te plaatsen vanaf € 3,-. Ook betaal je € 2,95 aan verzendkosten.

Gamma

In de de bouwmarkt bij Gamma is het vaak nog mogelijk om gratis kleurstalen uit te kiezen van het eigen merk Gamma verf.

Daarnaast kan je online kleurtesters bestellen van vrijwel elk merk. Dus naast de kleuren van Gamma, kan je hier ook een proefmonster laten mengen van kleuren van Praxis, Flexa, Pure & Original enz enz.

Je betaalt € 2,99 voor een tester. Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om de kosten weer retour te krijgen, waardoor je tester uiteindelijk gratis is. Bekijk hier de voorwaarden voor deze actie.

Tips voor het gebruiken van kleurstalen

Als je de tester in huis hebt kan je kijken of dit de kleur is die je ook echt wilt hebben.

Als je een kleurstaal hebt kan je deze rechtstreeks op de muur plakken. Heb je een kleurtester? Verf deze dan niet rechtstreeks op de muur, maar liever op een A4 papier en plak deze vervolgens op de muur. Als de kleur toch niet is wat je wilt haal je deze zo weer heel makkelijk weg.

Plak de kleurstaal echt op de plek waar deze moet komen. Op elke plek in huis is namelijk weer een ander soort lichtinval en andere omgevingskleuren en de kleur kan overal dus net even anders uitpakken.

Kijk daarnaast hoe de kleur in de ochtend, middag en avond uitpakt en vergelijk de kleur ook op een zonnige of juist regenachtige dag met elkaar.

Je zult namelijk zien dat de kleur er steeds net wat anders uitziet.

Ook is het goed om de kleur met omgevingskleuren, zoals de kleur van de vloer of de kleur van de bank, te vergelijken.

Als je deze stappen volgt wordt het een stuk makkelijker de juiste kleur te kiezen!

Kom je er toch niet uit? Als professioneel interieurstylist help ik je graag bij het kiezen van de perfecte kleur. Op de pagina interieuradvies lees je hoe ik je kan helpen om van jouw huis een thuis te maken en de kleuren perfect op elkaar af te stemmen.

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven