Zo richt je een moderne woonkamer in
moderne woonkamer inrichten

Zo richt je een moderne woonkamer in

Wil jij de woonkamer in de moderne woonstijl inrichten? In dit artikel lees je een aantal handige tips om een moderne woonkamer in te richten.

Een moderne woonkamer heeft een aantal kenmerken waar je rekening mee kunt houden bij het inrichten en stylen van je interieur. Je kunt deze kenmerken als richtlijn gebruiken bij het stylen van je interieur.

Als jij zeker weet dat je een woonkamer in de moderne woonstijl wilt dan helpen deze tips je op weg. Daarnaast raad ik altijd aan om zelf een moodboard te maken, zodat jij jouw woonstijl goed kunt visualiseren. Iedereen zal namelijk zijn eigen invulling geven aan een modern interieur en daarom ziet elk interieur er weer net even wat anders uit.

Kies voor neutrale kleuren

In een moderne woonkamer zie je zelden opvallende kleuren. Neutrale tinten als wit, grijs en zwart vormen de basis van een modern interieur.

Je kunt voor verschillende tinten van deze kleuren kiezen, alhoewel zwart in een modern interieur meestal niet als hoofdkleur gekozen wordt. Maar het kan wel, bijvoorbeeld door zwart te combineren met een lichte vloer en raamdecoratie. Ook kan je deze neutrale tinten combineren met aardetinten als taupe en beige die ook heel goed passen bij een modern interieur.

Op de muur kan je kiezen voor een rustige tint als hoofdkleur of een fotobehang in de woonkamer (bijvoorbeeld via http://redro.nl/fotobehang/bestemmingen/woonkamer) met neutrale tinten. Ook in de meubels en accessoires laat je deze neutrale tinten weer terugkomen.

Meubels met strakke lijnen

In een moderne woonkamer zie je vaak meubels met strakke lijnen en hoeken.

De laatste jaren zie je met de Hotel chique– en Japandi woonstijl steeds meer organische vormen en zachte stoffen. Daarom is ook in een modern interieur de vorm iets zachter geworden dan 5 jaar geleden, maar nog steeds vormen strakke lijnen de boventoon.

Tierelantijntjes en drukke patronen en stoffen passen niet bij de moderne woonstijl. Natuurlijk hoeft jouw woonkamer niet voor 100 procent aan de moderne woonstijl te voldoen, maar het is goed hier rekening mee te houden bij de keuzes voor meubels en accessoires.

Een moderne woonkamer met design meubels

Kenmerkend voor een moderne woonkamer is dat je hier vaak wel een aantal design meubels in terugziet. Dit past ook weer goed bij de meubels met strakke lijnen, omdat design meubels vaak strak zijn vormgegeven.

Nog een voordeel is dat design meubels vaak tijdloos zijn. Ook over 10 of 20 jaar is dit meubelstuk waarschijnlijk nog steeds mooi en goed van kwaliteit.

Design meubels zijn meestal niet goedkoop, tenzij je geluk hebt op Marktplaats. Maar omdat deze meubels wel heel lang mooi blijven is het vaak wel de investering waard.

Ga voor een minimalistisch interieur

Je kon al eerder lezen dat tierelantijntjes en drukke patronen niet goed bij de moderne woonstijl passen. Als je een moderne woonkamer wilt inrichten dan is less = more.

Laat kleine accessoires achterwege en kies liever voor een grote eyecatcher. Kies bijvoorbeeld voor een grote design hanglamp zoals de Vertigo hanglamp in plaats van veel kleine accessoires.

Zowel voor de meubels als accessoires geldt dat je bij voorkeur voor grotere elementen kiest, het liefst met strakke lijnen. Dit past goed bij de moderne woonstijl.

Behoudt het ruimtelijke gevoel

Een moderne woonkamer straalt rust en ruimte uit. Dit komt omdat je met neutrale kleuren werkt en weinig accessoires hebt staan.

Kijk eens kritisch naar jouw woonkamer. Herken je dit ruimtelijke gevoel? Nee? Dan heb je waarschijnlijk teveel meubels en accessoires staan. Om je interieur meer bij de moderne woonstijl aan te laten sluiten is het goed eens kritisch te kijken of er toch niet wat weg kan.

Wil je dat niet? Dat is natuurlijk geen probleem, want het gaat er vooral om dat jij blij bent met jouw interieur.

Daarom zal een modern interieur er voor iedereen weer anders uitzien. Deze kenmerk kan je als richtlijn gebruiken, maar iedereen voegt uiteindelijk zijn persoonlijke voorkeuren aan een inrichting toe. En dat maakt een interieur juist zo interessant en eigen.

tips moderne woonkamer

Onze zithoek heeft bijvoorbeeld wel een aantal kenmerken van de moderne woonstijl, maar als je aan de andere kant van de woonkamer kijkt dan zie je nog maar weinig terug van deze woonstijl.

Heb jij kenmerken van de moderne woonstijl in de woonkamer?

Liefs, Ilse

standaard afbeelding blog

Heb je een vraag? Stel je vraag onder aan dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. 

Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Bestel bijvoorbeeld via één van de volgende partnerlinks: Bol.com, fonQ, Xenos of Plantje.nl. Op deze manier kan ik de website onderhouden.

Heb je een niet werkende link of foutje gezien in deze blog? Meld het me!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven