15x aardetint verf voor de woonkamer (taupe en zandkleur)
styling samsung the frame

15x aardetint verf voor de woonkamer (taupe en zandkleur)

Ben jij op zoek naar een mooie aardetint voor op de muur in de woonkamer? Tinten als taupe en zandkleur geven een warme en gezellige uitstraling aan de woonkamer. Tegelijkertijd zijn deze verfkleuren ingetogen en passen ze bij veel woonstijlen, zoals de moderne, industriële of Japandi woonstijl.

In dit overzicht deel ik 15 warme en rustige muurkleuren in verschillende tinten taupe, zandkleur en bruin. Denk bijvoorbeeld aan verfkleuren van Flexa, Histor, Karwei of Pure & Original. Deze kleuren zijn geschikt voor de woonkamer, maar passen ook prima in een andere ruimte in huis zoals in de slaapkamer.

aardetinten muurverf woonkamer

5 tinten taupe van Histor

Histor heeft veel mooie en betaalbare tinten taupe en zandkleur in het assortiment. Dit zijn de populairste aardetinten van Histor:

Intuitive: Dit is een lichtgrijze taupe met een roze ondertoon. Deze kleur is net iets donkerder dan Singing sand, maar nog steeds een heel rustige tint om toe te passen in je interieur. Omdat deze tint tussen grijs en taupe in zit staat deze ook in het overzicht met grijstinten op de blog.

Discover: Histor Discover is een beige tint met vergrijsde en perzikkleurige elementen. De ondertoon van deze aardetint is bruin, waardoor de kleur iets meer body krijgt. Deze tint heeft al wat meer diepte en warmte in zich dan bijvoorbeeld Histor Intuïtive.

Singing sand: Histor Singing sand is een ingetogen tint taupe. De kleur is bleek, grijs, taupe-beige met een roze ondertoon. Deze roze ondertoon geeft de tint een warme uitstraling. Omdat de kleur zo licht is kan deze kleur prima als hoofdkleur in de ruimte worden gebruikt.

In the saddle: Deze kleur heeft wel wat weg van Discover, maar heeft een meer roze ondertoon. Deze taupe kleur kan veel warmte brengen bij een muur op het noorden, met kil en koud licht.

Wild wilderness: Als je liever een wat donkerdere aardetint met meer body kiest, dan is wild wilderness van Histor een mooie keuze. Dit is een verzadigde en vergrijsde tint beige met een iets rode ondertoon.

Aardetinten muurverf van Flexa

Ook Flexa heeft veel verschillende aardetinten muurverf zoals taupe en zandkleur in het assortiment. Zelf heb ik Real Stone op de muur zitten, maar er zijn nog veel meer mooie tinten verkrijgbaar. Ik vertel je graag meer over een aantal van deze tinten.

Real stone: Flexa heeft verschillende tinten in de stone collectie, van licht naar donker. Real Stone zit al wat meer aan de donkere kant en is een warme en aardse tint taupe.

Zoals je ziet op onderstaande foto’s kan een kleur heel verschillend uitpakken. De linkerfoto is gemaakt op een donkere dag bij een raam op het noorden. De rechterfoto is gemaakt op een zonnige dag op een raam op het zuid westen. En ook vanaf het beeldscherm ziet de kleur er weer net wat anders uit. Toch is het allebei precies dezelfde kleur: Real stone van Flexa.

Daarom is het zo belangrijk om eerst een tester van een kleur te bestellen, om zeker te weten hoe de kleur bij jou uitpakt. Bekijk dit overzicht met winkels waar je van alle merken verf kleurtesters kunt bestellen.

Urban taupe: Dit is een subtiele grijstint met een warme ondertoon, waardoor hij ook in dit lijstje met aardetinten past.

Een mooie neutrale en warme kleur taupe die in vrijwel elk interieur past.

Subtle greige: Ben je op zoek naar een hele warme aardetint, een zandkleur die bijna naar geel neigt?

Dan is Subtle greige van Flexa een mooie aanvulling. Een warme beige tint met een gelige ondertoon brengt sfeer aan in je interieur. Pas wel op met ramen op het zuiden, hier kan deze kleur nog warmer overkomen.

Nog meer tinten taupe

taupe en zand tinten interieur

Ook merken als Farrow & Ball en Pure & Original hebben verschillende tinten taupe in hun assortiment. In dit overzicht heb ik een aantal van de populairste tinten taupe opgenomen.

Farrow & Ball Jitney No. 293 is een hele lichte tint bruin die een warme en stijlvolle uitstraling heeft.

Pure & Original Soft Taupe is een warme tint taupe / bruin die een sfeervolle uitstraling aan je muren en meubels geeft. Je kunt deze verf bestellen als krijtverf, maar ook als Marrakech verf (betonlook) of Fresco kalkverf.

Pure & Original Coffee Cream is een hele lichte tint zand / taupe en ideaal als basiskleur in je interieur. Ook deze verf is te bestellen als krijtverf, Marrakech verf of Fresco kalkverf.

Tip: bekijk in dit artikel hoe je de verf van Farrow & Ball (en Pure & Original) goedkoper kunt laten mengen.

Kleuren taupe uit de bouwmarkt

Ook in de bouwmarkt zijn verschillende tinten taupe en zand muurverf te koop. De verf uit de bouwmarkt is vaak iets goedkoper en daardoor ook iets minder rijk in uitstraling. Er is meestal minder pigment aan de verf toegevoegd, waardoor de verf net iets minder mooi is. Toch wil dat niet altijd zeggen dat verf uit de bouwmarkt een slecht idee is, omdat lang niet iedereen het verschil in kwaliteit ziet.

Praxis mat taupe is bijvoorbeeld een heel neutrale taupe en deze kleur past mooi in vrijwel elk interieur.

Karwei warm linnen is iets lichtere tint. Deze tint neigt naar beige met een roze / rode ondertoon. Grappig feitje: Zandsteenbruin van Gamma is precies dezelfde kleur, alleen met een andere naam.

Gamma Dolomiet is nog niet iets lichter en iets koeler dan de kleur warm linnen / zandsteenbruin. Ook dit is een heel neutrale kleur die prima als basiskleur in een interieur gebruikt kan worden.

Twijfel je nog over de juiste kleur? Bestel dan eerst wat testers om te kijken welke kleur het mooiste staat in de ruimte. Bekijk ook dit overzicht met winkels waar je (gratis) testers kunt bestellen.

Een kleur kan sowieso heel anders op de computer eruit zien dan in het echt. Dit heeft o.a. met lichtinval en omgevingskleuren te maken. Het is goed om hier vooraf rekening mee te houden.

Natuurlijk kan ik je ook helpen met een kleuradvies wanneer je er zelf niet uit komt. Bekijk deze pagina voor de mogelijkheden en prijzen.

Liefs, Ilse

Heb je een vraag? Stel je vraag onder dit artikel in de comments en ik zal je vraag zo snel mogelijk beantwoorden.

Vind je dit artikel leuk en wil je me op een makkelijke manier steunen? Ik maak in sommige artikelen gebruik van affiliate links. Als jij iets via zo’n linkje koopt, ontvang ik een kleine commissie (jij betaalt hier niets extra’s voor). Op deze manier kan ik de website onderhouden.

4 gedachten over “15x aardetint verf voor de woonkamer (taupe en zandkleur)”

 1. Hallo dhr/mw,

  Ik heb een vraag over een kleurencombinatie.
  Wij hebben een jaren 40 huis gekocht en zijn nu druk bezig om het bewoonbaar te maken en hebben nog 3 weken en moeten dan verhuizen.
  In een opwelling 10 liter urban taupe muurverf van flexa gekocht, maar nu vinden we het toch wel iets donker worden en besloten om niet alle wanden meer in urban taupe te verven.
  De ramen en deurkozijnen in fresh linnen van flexa strak in de lak geverfd, dus dit heldert het wel weer wat op.
  Welke kleur zou ik er het beste bij kunnen doen?
  We komen er nu wel achter dat wij het beste gedijen met lichte natuurtinten.

  groet Jikke

 2. Goedemorgen, ik zou graag willen weten welke kleur er precies op de afbeelding staat bovenaan deze pagina (de muur met de afbeelding van de zebra erop)
  Groetjes Jurien

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit artikel of sla het op:

Scroll naar boven